fredag 29 augusti 2008

Tilda-känguru

Den här kängurun är väl den sötnosigaste sötnos av alla sötnosar, vems hjärta smälter inte när man ser "Betty And Boo The Kangaroos" av T. Finnanger? Den finns i tidningen Australian Homespun, och den är helt hopplös att hitta, slutsåld överallt. Tone Finnanger har verkligen rört om i "Tilda-grytan" med denna gulliga känguru, undrar om hon vet vad hon "ställt till med"...Här är min version av den, pastellgrön fleecejacka blev det åt Betty.


Jag önskar er alla ett trevligt veckoslut! Här i Österbotten firar vi villavslutning den här helgen. Då far folk ut till skärgården till sina sommarstugor och tänder eldar och skjuter raketer, vi sitter här hemma och har lyktor runt dammen och äter kräftor och kantarellpaj. Jag ska arb. hela veckoslutet.

söndag 24 augusti 2008

An Angels Story

Att jag tycker om änglar är väl ingen hemlighet, så det är självklart att jag måste ha ett änglatäcke! Köpte boken An Angels Story av Anni Downs för ett år sen, men först nu blev det av att sätta igång med detta projekt. Kanske jag tagit mig vatten över huvudet men det blir nog klart nångång, för det är väldigt roligt att sy alla dessa bilder på änglarna. Jag har planerat att få en bild klar varje vecka, nu ligger jag 2 veckor före planerna...lugn, lugn...innan detta är färdigt ligger jag 2 ÅR EFTER planerna...Här kommer några smakprov!
Här ser man hur det färdiga täcket ska se ut. Jag syr fast applikationerna med langettstygn, blir inte såå jämna, men då ser man att det är handgjort i alla fall.


Idag har jag något att fira, inte att det är sista semesterdagen, utan, idag är det faktiskt 1 år sen jag vågade ta steget ut i bloggvärlden!! Det har jag inte ångrat en sekund! Jag har fått nya vänner, jag har lärt mig massor om hur jag kan anv. datorn och det får jag tacka vår mycket tålmodiga dotter för. Hon har visat och förklarat och hjälpt mig med mycket.TACK! Jag vill också säga ett STORT TACK till alla ni som besöker mig och alla ni som skriver en kommentar, det värmer alltid! TACK! Ingen blev mera förvånad än jag när jag lyckades själv starta bloggen och sa för mig själv: Käranån..jag har en blogg!!!
Det firar jag med att låta er dofta på kantareller och smaka på, ännu sura, havtornsbär!!

måndag 18 augusti 2008

Semesterminnen

Så var vi hemma igen efter en underbar vecka på svenska västkusten. Vi hade en stuga på en väldigt fin och stor camping utanför Strömstad. Vi for tidigt på mornarna till olika platser för att ta vara på varje minut vi var där. Tur med vädret hade vi också fast det regnade i början av veckan. Vi var förstås och promenerade mycket i Strömstad, cyklade på Kosteröarna, vandrade på klipporna i Smögen, gick runt på Fredrikstens festning i Halden ( Norge ), åt färska nykokta räkor o Strömstadsröra, tittade på krabbor som simmade i havet, sjöstjärnor, åt vilda björnbär...Vi hittade "vårt" smultronställe på Saltö, en otroligt vacker plats, dit kommer vi igen...nångång, hoppas jag...sist men inte minst, alla dessa snäckor! Jag har tagit svart bälte i att plocka snäckor, jag hade MASSOR av dom med mig hem!
Att försöka sammanställa denhär veckan med bilder blir svårt, men jag har plockat fram 4 st. som säger allt vad "västkusten" är för mig: naturen, sjöbodarna, sk
aldjur och förstås, snäckor.


Jag har också fått en utmärkelse av Janne i Fagerlia, Tack så jättemycket!!