onsdag 31 december 2008

söndag 28 december 2008

Täcke

Det började för ca 3 år sen med att jag köpte en "Fancy Cats" panel. Det är väl ingen hemlighet att jag är förtjust i kattor och änglar, så jag planerade att sy ett täcke av dessa kattbilder. Jag såg att det fanns tyg som hörde till panelen och köpte dom också, sen låg tygerna ca 1 år i en låda och för 2 år sen började jag sy. Jag tänkte mig ett mindre "sofftäcke", "slötäcke", "TV-täcke" eller vad det nu heter...att jag är dålig på att planera och räkna ut hur stort det ska bli framkommer tydligt med detta täcke, för slutresultatet blev 180 x 210!!! Lite större än vad jag hade tänkt...men det finns en mening med allt. Dottern ville ha det till deras sovrum, "för där är så hämska tapeter så det passar perfekt med dom färgerna"...hmmm...VAD menade hon med DET ;)...nåja, hon blev jätteglad att få det i julklapp och sa " nu får vi nåt fint i sovrummet " !




Under tiden täcket "växte" kom jag underfund med att jag får för lite tyg, var tvungen att skicka efter mera mörkrött och blått, till"ramen", ända från USA, för här hemma fanns det inte att få tag på...Nästa täcke är på gång, men där har jag färdiga mått att följa så då går det bättre! Hoppas bara tygerna räcker...

måndag 22 december 2008

GOD JUL

Vi får en vit jul i allafall! Hoppas att den ligger kvar över julhelgen. Jag vill önska alla som "tittar" in till mig en riktigt GOD JUL med denna julsång.

tisdag 16 december 2008

Pepparkakor och hjärtan.

Så är vi inne på slutrakan före jul. Här börjar jag väl ha ganska mycket under kontroll, ett par små julklappar kvar att köpa, städa lite och handla mat. Eftersom man kan slå sönder ett bord med mina pepparkakor, har jag gett upp hoppet att baka egna, så jag bara sträcker fram handen och plockar ner ett paket med pepparkakor när jag är i affären...hur enkelt som helst...Visst är det julkänsla att ha en doft av pepparkaksbak i huset, men jag bränner alltid vid en plåt, och hur gott doftar kolsvarta pepparkakor? Jag brukar däremot alltid baka ett pepparkakshus, men det har heller inte blivit av i år, så kan jag visa hur fjolårets såg ut. Jag sydde i stället några hjärtan att hänga på dörren...mycket enklare än att baka pepparkakor...



torsdag 11 december 2008

Julklappsväskor

I år tänkte jag ge bort några julklappar i små väskor. Dom som får väskorna har inte nån dator så jag kan lägga ut bilder utan att dom vet om det...Varför just julklappsväskor?..jaa, det är till nån som varje år säger: " Jag har allt jag behöver, så inte ska ni köpa nåt åt mig! " och en julklappsväska har dom INTE, så då blev det en sån som jag sen ska lägga nåt smått och gott i.




Den är ju inte så stor, ca 20x13x8, men lite ska väl rymmas dit. Jag har förminskat applikationen från adventskalendern i "Jul med Tildas vänner" så den skulle passa in på väskan.



Den andra gjorde jag i linnetyg, inte så mycket jul över den kanske, men man kan ha den framme efter jul med tex. servetter i. Det bruna linnetyget är ganska tjockt så det fransar sig lite när man syr med langettstygn runt. Mössen ger jag inte bort för dom är mina!!
Helt plötsligt inser jag att det är bara 12 dagar kvar till julafton, varför kommer julen varje år för tidigt? ...på lördag är det Lucia...Ha ett bra veckoslut, och tack alla som tittar in till mig, det blev en hel del efter gårdagens reportage i Vasabladet...TACK!

måndag 8 december 2008

Tomtefar och hans ren

Så har vi firat vår Självständighetsdag med bal på slottet, vackra balklänningar och god mat, jag arbetade så det blev inte så mycket firande för mig...
I förra veckan fick jag färdig min tomtefar och hans lilla söta
ren. Han kommer att bli inslagen i ett paket och förhoppningsvis kommer nån att få glädje av honom närmare jul...


Tjockt, yvigt långt skägg ska en riktig tomtefar ha!

Glittrande snö har fallit ner på tomteluvan och rocken.



Renen har fått en krans med röda bär och stjärnor i sina renhorn...och lite snö på öronen.
Ni ska ha en riktigt bra vecka och försök att inte stressa föör mycket...

måndag 1 december 2008

Vilken ära...

Igår fick jag ett e-mail från TildaKlub, ( tyska tildagruppen) där det stod att dom ville ge mig en "TildaKlub WebOskar 2008" !! Vilken ära!! ...och inte i vilket sällskap som helst ...den här bloggen, den här och denhär hade också blivit utvalda!! Lilla jag från en liten by i lilla Finland...känner mig verkligen smickrad och om jag nu ska vara riktigt ärlig så är jag ju väldigt stolt också över detta!!


Thank you so much TildaKlub!!