onsdag 31 mars 2010

Glad Påsk

Så är vi mitt inne i Påskveckan och sista dagen i mars. Här har vi strålande solsken, +8 grader!! och en jättefin dag. Jag har en natt till att arbeta så får jag tre dagar ledigt, ovanligt att få hela Påsken ledig, nåja, jag ska arbeta måndag, men för min del betyder annandag påsk i så mycket. Jag ska träffa släkt och vänner, äta gott och bara ta det lugnt!

Jag påskpyntar inte speciellt mycket nuförtiden, men glashönan och äggen blev nya för i år.

Mitt rajgräs ser inte mycket ut för världen, det beror ju på att jag kom ihåg att så det för sent, men det får duga för oss.

Hönan och äggen ska jag fylla med lite påskgodis, kanske får jag besök av en och annan påskhäxa och hare...

Tulpaner och påskliljor hör påsken till, men jag köpte "vita blåklockor" att ha på bordet, tycker om blomman, som jag just nu inte minns vad den heter.

Det här påskpyntet räcker för oss, jag har också en stor vas med björkris där kvistarna fått mössöron. Riset är fullt med ägg i olika storlekar, till Nasses stora förtjusning, så jag har en katt i mitt påskris...

Jag önska alla en riktigt GLAD PÅSK! Ta det lugnt och så ska vi äta memma, ägg och bara njuta av helgen!

fredag 26 mars 2010

Flitiga fingrar, del 3

Nu är Tildakursen slut som jag har haft i Petalax. Det har varit många bekanta ansikten som har varit med förr och några nya, och alla har varit väldigt intresserade och har hunnit med mycket på 5 kvällar. Jag kan bara ha korta kurser, p.g.a. att jag har mitt ordinarie arbeta att tänka på, men då hinner inte alla tröttna på att gå på kurs. Några tycker kanske det är lite för kort kurs, för man vill ju hinna sy så många olika figurer som möjligt, men man kan fortsätta hemma. Min uppgift är att ge råd och tips, inspirera, visa olika modeller på tildor osv. , jag lär mig själv en hel del när jag har mina kortkurser och det inspirerar mig i min tur att fortsätta.

Det här blir en jättekanin!

Det här är bara en liten del av allt vad alla har gjort. Det blir stor vårutställning den 16-17 april i Petalax, då är alla Tildor klara och färdiga att visa upp sig, jag återkommer senare med det. Här har vi +5, snön smälter, tack och lov!! Nu börjar det kännas att det är vår i luften. Ha ett bra veckoslut!

måndag 22 mars 2010

Påskhäxor

Här står dom senaste påskhäxorna på rad. Det förra gänget hade bråttom, så dom hann jag inte ens fotografera...Nu blir det inte mera påsksaker sydda här i huset, i alla fall ingen påskhäxa, det får räcka för i år! I boken, "Påsk med Tildas vänner" står det att det är snälla häxor och visst ser dom ut att vara snälla, eller hur?


Den här påskhäxan är en beställning. Jag upptäckte att det är svårt att hitta svart småmönstrigt tyg, svart är en färg som jag sällan använder när jag syr, men här blev det inte alls dumt ihop med det mörkgula tyget.

Grönt verkar vara en färg som går åt sig bra, för detta är den tredje häxan jag sytt i grönt, nu finns ingen kvar här hemma...

...nejmen käranån, är det redan Påsk?

Det blir trångt på Blåkulla i år!

fredag 19 mars 2010

Tildahund

Jag fick en beställning på en Tildahund, den första jag har sytt faktiskt. Den blev mindre än jag trodde. Jag har alltid svårt att föreställa mig hur stora figurerna blir fast jag mäter på mönstret, men sen när man fyller i med vadd och monterar ihop delarna, blir det ju helt annat än när men ser på mönsterdelarna. Hunden fick några kamrater med sig på samma resa...

Det blev en "godnattängel", en kanin och en liten godisväska till påskäggen.

Han är ju riktigt söt där han sitter och vaktar sina kamrater...

Man kan ha tex. servetter i väskan om man inte vill ha påskägg eller en kanin i den.

Godnatt-ängeln som håller hårt i sin stora kudde.

Jag önska att ni alla får ett bra veckoslut och jag önskar också att det aldrig ska komma en enda snöflinga till detta år!!!

söndag 14 mars 2010

Tilda Kurs

Vilken helg! Jag har haft en Tildakurs för 13 st. damer i Nykarleby. Vad som förvånar mig varje gång jag har haft en kurs, är att sy "Tilda", intresserar personer i olika åldrar, unga damer och damer i mera mogen ålder. Jag är mer än nöjd med kursen, alla var så trevliga, glada och gick in med stor iver att sy en "Tilda" åt sig. Det blir väldigt intensivt att ha en kurs på en helg så jag tror att vi alla var ganska trötta när vi kom hem idag. Mitt mål är att ge inspiration, tips och råd till deltagarna och jag tror det lyckades, för dom ville ha en fortsättning! Tack alla ni som var med, jag är glad att jag fick dela en väldigt trevlig helg med er!
Här följer en rad bilder från kursen. Tyvärr är det svårt att hitta en bra plats att ta kort på när man är i ett klassrum.

fredag 12 mars 2010

Inför helgen.

Nu håller jag på att förbereda mig inför helgen. Jag ska träffa 14 personer som jag inte sett förut, det kommer att bli spännande! Vi har samma intresse, så det kommer att bli en trevlig helg, det vet jag. Ska jag säga som det är, så lite nervös är jag ju, för det är jag som ska se till att vi får det bästa möjliga ut av veckoslutet!

Att sätta sig i soffan med en kopp te, är ett bra sätt att koppla av...

...njuter av en stor grön smörgås med lite fetaost...mmmm...

En mormorskudde med yo-yos har jag äntligen fått färdig.

Idag fick jag nån konstig ide´om att sticka en schal i vårgrönt mohairgarn, känner jag mig rätt, var det ett köp som kommer att hamna i ett skåp för all tid och evighet.

Det här bomullsgarnet köpte jag ifjol, tänkte virka en pläd i mormorsrutor, det blev nåt helt annat som ni ser.

Nu ska jag gå ut i solskenet en stund, vi har en underbar vacker dag här, sen ska jag packa alla mina saker som jag ska ha med inför helgen. Ni ska få bildbevis på vad som har hänt under veckoslutet, i början på nästa vecka. Ha nu en riktigt bra helg, för det kommer jag att få!

onsdag 10 mars 2010

Grytlappar

Nu flyger dagarna iväg, sådär otroligt fort, som dom bara kan göra när man är ledig. Jag hade planerat att göra ganska mycket, men jag borde ju veta hur det brukar bli med mina planer, dom blir ogjorda! Jag hittar alltid nåt som jag "måste" göra istället, tex. sy påskhäxor...
Jag visar bilder på tre grytlappar, som jag sydde för en tid sedan, medan häxorna är "på gång".

Tre harar som tittar upp ur sina tekoppar och en lurvig rygg i bakgrunden, han håller sig alltid framme när han ser kameran...

En grytlapp i gammelrosa linne...

...en i ljusblått linne...

...och en i naturfärgat linne.

Dom är lätta att sy dessa grytlappar, och visst blir man på gott humör när man tittar på dom!

Ja,ja...du kan väl få vara med på bild, ännu en gång...

fredag 5 mars 2010

Varför Käranån?

Det är säkert många av er som undrar varför jag har min blogg att heta "Käranån". Några tycker väl att det är konstigt, löjligt eller roligt osv. Därför tänkte jag ge en förklaring till detta. Det är nämnligen så att jag är lite barnsligt förtjust i Nalle Puh, och han har en kamrat som är en liten, rosa, rädd gris, NASSE! Den stackarn är rädd för allt som rör sig och när han blir riktigt rädd, stammar han fram ett " k-k-k-käranån då "!! När jag satt och försökte skapa en blogg åt mig, och till min egen förskräckelse, insåg att jag höll på att lyckas med detta, kom jag inte på nåt bättre namn än just KÄRANÅN! Då bestämde jag mig för att inte visa bilder av personer och nån inredningsblogg visste jag att det aldrig kommer att bli, så det blev att visa mina handarbeten, naturbilder och sist men inte minst bilder på vår katt! Men man vet ju aldrig, en vacker dag dyker en bild på mig själv upp på skärmen...vem som blir mest förskräckt då, ni eller jag, återstår att se...

Min lilla favorit: Nasse! ( bilden hämtat från internet )

Min stora favorit: Nasse! Det är väl inte så svårt att lista ut vem som ville ha just det namnet på vår katt, och varför...