söndag 30 januari 2011

Nya Tyger

Tänk att januari månad nästan är slut, vart har alla dagar tagit vägen!? Nåja, det är bara att vara glad över att vi går med stormsteg mot ljusare tider och nu börjar det märkas ganska tydligt att dagarna blir lite längre. I fjol när jag skrev detta inlägg om böcker och tyger så gällde det bara fjolåret, nu är det ett nytt år och ännu har jag inte bestämt mig för nåt köpstopp på tyger...För några dagar sen kom det ett paket i postlådan...

Några av dom nyaste Tildatygerna! Dom är såå fina, eller vad tycker ni? Härligt "våriga" färger och jag vill ha alla så klart, men jag valde ut dom som jag tyckte passade bra ihop och rosa/grönt/blått är ju inte så dumt att ha tillsammans.

Det har kommit två nya Tilda-serier, "Summer Blues" och "Fruit Garden" och jag köpte några tyger ur varje serie. Allt finns att köpas på Panduro Hobby. Serierna innehåller olika tyger, band, papper osv., osv.

Den 21 februari ska den nya Tildaboken komma ut, "Tildas Ateliér", ska bli spännande att se vad den innehåller.

När jag bläddrade i Panuros nya vårkatalog så fanns det materialsatser på två änglar, jag hoppas att dom finns i boken också. Ibland har det varit så att mönstren inte finns i boken utan bara som materialsats, men vi får bara vänta och se hur det blir med det...

Nu ska tygerna tvättas och strykas före jag börjar använda dom, jag gör så med alla tyger. Det kan annars bli en tråkig överraskning när man tvättar arbetet första gången och olika tyger fäller färg eller krymper olika. Tilda tyger är av mycket bra kvalitet, dom som jag har har aldrig färgat av sig eller krympt ovanligt mycket.

Jag vill ge en jättebukett tulpaner till dig som skickade tygerna, jag är så tacksam för hjälpen! Nu har vi en ny vecka och ny månad framför oss, jag börjar februari med att ha hela nästa vecka ledig!

onsdag 26 januari 2011

Snigel

Här har jag sytt mera sommarfigurer, det blev en snigel med trollslända.

Snigeln är enkel att sy, bara två sömmar, en runt själva snigeln och en runt "huset". Sen är det bara att stoppa delarna med vadd och sy fast "huset" på snigeln. Mönstret finns i boken: "Sommer i Tildas Hage".

Man kan använda snigeln som nåldyna...

...eller sy några kuddar som man syr fast på "huset" och har det som nåldyna i stället.

En trollslända får göra snigeln sällskap, den är också enkel att sy, bara två sömmar och två delar att montera ihop. Mönstret på trollsländan finns i samma bok som snigeln.

Jag ska snart ha en kurs med Tilda-dockor och ville sy några saker som är enkla att sy för deltagare som kanske inte är så vana med symaskin, så jag tänkte att dom här figurerna kunde vara bra att börja med.

Jag måste ju berätta lite om vädret också. I förra veckan hade vi en dag -25 och följande dag var det plusgrader och droppade från taket! I dag var det -22,5 och nu några timmar senare -12, det svänger om vädret här i Vasatrakten! Snön tar aldrig slut för den fylls på nästan dagligen. Solen har tittat fram idag och det är konstigt hur man helt plötsligt blir på bra humör när den lyser, man orkar ta itu med saker lättare när den tittar fram.
Jag vill tack för alla kommentarer jag får, jag har varit väldigt dålig själv på att skriva kommentarer åt andra, vet ju hur jätteroligt det är när nån skriver så nu måste jag ta mig i kragen och titta in till er och skriva en rad! Ha en fortsatt bra vecka!

fredag 21 januari 2011

Groda

Det har kommit en groda in i vårt hus...med byxor och guldkrona...Jag har önskat att vi skulle få nån groda att bosätta sig i vår damm under sommaren och det har varit en på besök, men den försvann efter en kort tid och sen dess har ingen varit där. Jag får väl ha den här grodan att sitta på "bryggan" och titta på alla fiskar som simmar runt i dammen i sommar, OM vi får nån sommar alltså, ser väldigt hopplöst ut om man ser på vilken snömängd vi har!

Grodan finns i boken " Sommer i Tildas hage" och är ca 25 cm lång, rund om magen är den också.

Guldkrona är ett "måste" på en groda och tyget har lite guld i sig så han har ett lite skimmer över sig...

Riktiga grodor har bara tre "fingrar" och det har min också.

Visste ni att grodor har ungefär lika bra hörsel som en människa? fast deras öron syns inte, undrar vad den lilla fågeln viskar i hans öra?!

I dag köpte jag "Allt om Trädgård", ett ovanligt val av tidning för mig, jag har väl nån förhoppning om att ta mig i kragen och göra nåt åt vår trädgård i vår och sommar. Jag har nån konstig känsla av att det blir mera ogräs än blommor, som vanligt...En som kan det här med blommor och speciellt rosor finns med i tidningen...som jag beundrar den mannen, jag kan sitta länge och titta på rosorna i hans blogg, gör det ni också! Ha en skön helg!

onsdag 19 januari 2011

Snö, snö, snö!

Ibland har jag tur! Jag har ledig dag idag och det har kommit drygt 40 cm snö i natt. Stackars dom som skulle till sina arbeten idag. I fjol hade vi rekord mycket snö, men inte kom det så här mycket snö på en gång då, om jag inte minns alldeles fel.
Här ska jag visa hur det ser ut runt gården där vi bor, det är svårt att få en bra bild så man kan se hur mycket snö vi verkligen har.


Nasse tycker det är bäst att vara inne och följa med vad jag gör en sån här dag, det snöar ännu...

söndag 16 januari 2011

Harar

Det börjar så småningom bli dags för nya kurser och jag har sytt två harar. Dom finns i boken "Påske med Tildas venner".

Det är samma mönster som kaninen, bara öronen är annorlunda.

För att få öronen att stå ska man sätta in en ståltråd i öronen och sen sticka ner tråden i huvudet innan man syr fast örat. Man kan komma ihåg att ha tillräckligt lång tråd så den faktiskt sitter kvar i huvudet och inte kommer ut, för då börjar örat hänga lite.

I år är Påsken väldigt sent, i slutet av april först, men man kan väl sy påskharar mitt i vintern ändå...

Här har vi stora väderomslag, igår kväll hade vi -25 grader och nu -8, det har också kommit lite snö nu på förmiddagen. Nu ska jag ta en promenad och sen tror jag att det blir en kväll framför symaskin. Ha det så bra!!

lördag 8 januari 2011

Flower-Power

Nu har jag fått hem den nya boken av Anne-Pia Godske Rasmussen: FLOWER-POWER PATCHWORK! Den är helt fantastisk, enkla mönster, tyger i härliga färger som bara gör en glad, och man vill att NU ska det vara vår!

A-P Godske Rasmussen har gett ut 11 st böcker och det är faktiskt första som jag har av henne. När man tittar i hennes tidigare böcker så har färgskalan gått från brun/beige/tegelrött till klara ljusa pastellfärger. Böckerna och färgskalan påminner ibland om en annan författare, T.Finnanger. Hennes nya bok kommer ut nu i februari/mars och det är också en bok som jag ska köpa.

Boken är på danska och här kan man bl.a. sy "nålepude, nålebog och nåleblost" eller varför inte en"blomst med målebånd"!

"Damernas Toolbox" i vårgröna tyger.

Hexagon-täcke, men lapparna skär man ut på ett annat sätt och syr ihop dem till hexagons.

Det här är sytt i samma teknik men i en helt annan färgskala, såå fint!


Jag har en "måste göra lista" och där finns det alldeles för många saker jag ska ha gjort, så denna härliga bok kommer en bra bit ner på den listan, tyvärr, men ...jag har ju något att se framemot och nu ska jag sätta i gång med min lista så boken kommer fort högst upp...
Vill ni se flera färdigsydda saker ur boken, klicka då på den här bloggen.

tisdag 4 januari 2011

Julgran

I söndags städade jag bort julgranen här inne och idag har resten av julpyntet blivit nerpackat i sina lådor. Jag tycker julpynt kommer tidigare och tidigare för varje år i affärerna, så nu är jag trött på allt vad jul heter och ändå köpte jag mig en egen julgran i mellandagarna!

Den här julgranen ska få stå framme hela året! Den är väldigt praktisk för jag får en hel del band och spetsar upphängt i den, sen kan man ju diskutera om hur fin den egentligen är...

Toppstjärna har den och den håller alla rullarna på plats.

Jag köpte min praktiska gran härifrån. Det är det ända jag har köpt i mellandagarna, har inte varit på rea för jag hittar aldrig något och så vill jag inte trängas med en massa folk...

Vill man inte ha den ihopsatt till en gran kan man bara dra bort "stammen" och förvara rullarna skilt för sig.

Jaha, julgran eller inte, nu börjar alla helger vara över och vi börjar så småningom återgå till ett helt vanligt vardagsliv. Vi har -19 grader och det har varit delvis solförmörkelse här, men det är något som jag har glömt bort att titta efter, jag tycker solen ändå har svårt att orka ta sig över trädtopparna den här tiden på året. Vi är ju på den bättre halvan av året när dagarna blir längre och vi går mot vår, det känns hoppfullt...