tisdag 25 mars 2014

Nya lappar...

Jag håller på med ett evighets projekt ute vid sommarstugan...jag syr hexagons, bara där, med andra ord är det bara under sommaren som jag håller på med det täcket så det går väldigt långsamt framåt. När jag upptäckte att jag hade ca 150 st. hexagoner för lite lovade jag mig själv att aldrig sy dom lapparna igen...hmmm...jag är inte så bra att hålla det jag har lovat mig själv!


För en tid sen köpte jag Tilda-tyger, "All That Is Spring" och "The Summer Fair", jag tycker om dom tygerna, dova färger, vintage-stil!


Jaha, vad ska jag sy av dem då?! Jag kommer på den briljanta idén att sy hexagons! Jag syr bara en kudde så blir det inte så många lappar...

 ...några lappar blev fler och fler och helt plötsligt planerade jag ett litet "soff-täcke".

Jag köpte en uddspets på loppis för några år sen, drygt 6 meter lång för några euron, handvirkad i linnegarn!! Den kommer att passa perfekt att sy runt hexagon-täcket, färgen passar bra med tygerna. Jag har 190 st. hexagons och så ska jag ha en bred kant runt och så spetsen ytterst, japp, det blir fint!


 Det är ju inget problem att sy fast tyget på pappersmallen, det är att sy ihop alla bitar som tar tid, för att inte tala om att få det quiltat. Jag har också gått och lovat mig själv att försöka handquilta täcket...när det nu blir färdigt...det här är väl ännu ett av mina evighetsprojekt!
Här har vi haft en härlig dag med strålande solsken och varmt! Våren kom tillbaka i alla fall. Ha det så bra!

lördag 22 mars 2014

Mönster

Jag har förstått att det är flera som vill ha mönstret på mina Tilda-Harar. Om ni vill kan ni ta kontakt med: tilda@netikka.fi så vet jag var det finns gratis mönster på dessa harar...
Jag efterlyser en svensk dam som bor i Holland, du ville ha mönster på pannlappar och jag skrev att det är troligen ute vid sommarstugan. Nu har jag hittat det men tyvärr rensat i min mail-box så din mailadress är borta, ta kontakt igen om du läser det här så skickar jag mönstret åt dig.
Ni får gärna fråga mig om mönster, men tyvärr kan jag inte hjälpa er om ni inte har satt ut kontaktuppgifter på era bloggar eller är anonyma, så skriv ett mail till mig så ska jag försöka hjälpa till så gott jag kan.
Ha en solig och skön helg!



söndag 16 mars 2014

Harar

Jag vet inte hur många av dessa harar jag har sytt men det är några stycken! Nu har det blivit fem nya.

 Det är en Tilda materialsats som Panduro Hobby inte säljer mer.


Jag syr dem i fleece-tyg och fodrar öronen med bomullstyg.


Små hjärtan på jackan och dekorsöm med DMC-broderigarn.


Svansen ska man sy fast så att den stöder kroppen och att haren kan stå rak.


Jag fyller nedre delen av kroppen med ris och fyller på med vadd.


Det här är inte en Tilda-hare, jag såg en bild på nätet och tyckte den var så söt så jag måste bara pröva göra en likadan...

 ...rosett i örat, så klart!


Fem nya harar är på gång!
Här har vi fått SNÖ och nu är det -5 grader, det var för bra för att vara sant att vi redan skulle få vår! Ni ska ha en bra början på veckan!

tisdag 11 mars 2014

Båtvår - Vårbåt

Den senaste veckan har vi haft vår här! Solen har t.om. varit framme, fast enligt min mening alldeles för korta stunder, men man får vara glad över att man hinner fånga solstrålarna när de skiner ner på oss...

Vår betyder också att båtfolket får bråttom att få sina båtar sjödugliga innan båtsäsongen tar fart och jag har också varit inne på båt-temat och sytt ett litet täcke med små segelbåtar på.

 Små segelbåtar i olika glada vår-färger flyter ut på täcket.

 Mellan båtraderna har jag sytt små rutor av en tygserie som heter "Bella", Amanda Murphy, härliga vårfärger i grönt/blått/rött/orange!

 Quiltningen går diagonalt över två rutor och i "diket" mellan båt-och rutraderna.


 Jag tycker det alltid är svårt att hitta ett baksidestyg som passa ihop med framsidan men här går färgerna bra ihop på båda sidorna. (Jag vill helst ha ett småmönstrat tyg som baksida för då syns det inte så tydligt om man har sytt lite snett...) Den smala kanten runt är remsor av olika gröna/blåa tyger som finns på täcket.

Mitt "Båtvår -Vårbåt" täcke ska senare få sällskap av ett liknande täcke men med hjärtan isf. båtar och så blir det enfärgade ljusblåa utbytt mot ljusrött, jag vet ännu inte vad jag ska göra med täckena, jag har sytt dem bara för att få bort lite tyg ur mina lådor...
Nu tittar solen fram lite så jag tror jag tar Nasse med mig och så sätter vi oss på trappan en stund och njuter. Ni ska ha det så bra!

torsdag 6 mars 2014

Tupp & Hare

Till påsk är det väl ett måste att ha virkade äggvärmare på bordet?!


En ensam hare har sin självklara plats bland alla tuppar...


Jag har virkat dessa äggvärmare tidigare och jag har försökt översätta mönstret från finska till svenska här.

Jag har virkat ganska många och fått bort en hel del små garnnystan som ofta lämnar kvar i mina påsar. Jag virkar i bomullsgarn.


Äggkoppen är en mini-keramikblomkruka med fat som jag har målat vit. Passar bra som äggkopp!


 Den här tuppen ser ut att vara måttlig intresserad om Påsken kommer eller ej...

...och så en stackars ensam grön hare ska få ett eget ägg att beskydda så småningom! Mönstret till den hittar ni här.
Nu blir det inga fler virkade tuppar och harar här i huset men jag tror det börjar dyka upp några sydda harar istället nån dag...Ha det så bra!