onsdag 20 augusti 2014

Regn...

I dag regnar det och det betyder att det är full fart i syrummet. Det blev en ny necessär.

Det är ett mönster av AnnAKa: "Til Makeup - og andre småting". Det är ett enkelt mönster, bara två delar och en dragkedja emellan och så syr man ihop delarna till en "påse". Jag har sytt en liknande tidigare fast i grönt.

Jag tycker om hennes mönster, bra förklaring och bra bilder på hur man går till väga.

 Jag har en hel del restbitar och remsor som jag håller fast med händer och tänder...inte konstigt att alla skåp är fulla...och de här 1" (!!!) breda remsorna lämnade efter jag hade sytt "Tail Feathers" och det är ju synd och skam att slänga dem, man vet aldrig när de kommer till användning!

Nu fick jag användning för en liten del av allt jag sparar och jag har ännu kvar hur många remsor som helst...kanske jag syr en väska av resten.

Fast hösten gör sig påmind en sådan här dag med regn och +13 grader så har jag faktiskt sommarsemester ännu t.om. 31:a augusti! Jag tycker om att ha semester i augusti, luften är klar och himlen hög, det skymmer fort om kvällarna och så har jag tagit fram mina yllesockor...Nasse har hittat sitt vinter "krypin" på en hylla längst in i förrådet, det är ett tecken på att hösten kommer när han ligger där hela dagarna!

Jag bränner ljus hela året om, men nu börjar det gå åt mer och mer ljus. Här har jag jag en glasform full med sommarminnen, stenar från olika stränder där vi har vandrat omkring i sommar...
Ha en fortsatt bra dag!

tisdag 5 augusti 2014

Nyckelpåse

Det blev en lite påse att ha nycklar i av dom små hexagons som jag hade på gång i förra veckan. Det blev bara en lite hexagonblomma som dekoration.

Påsen ska jag inte behålla själv utan den ska en vän få som vill ha ordning på sina nycklar så hon hittar dem genast. 

 Jag quiltade påsen med 0,8 mm rutor och "blomman" sydde jag fast på maskin.

 Några nyfikna ugglor vill vara med på bild...
 
Ugglorna är jätteroliga att virka och mönstret hittade jag här efter ett tips av en arbetskompis.

Nu har jag fått semester och är ledig till 1:a september! Vilken värme vi har, +32 grader och igår fick vi ett våldsamt åskoväder över oss här i Vasa-trakten, tromber, störtregn med översvämningar, blixtnedslag och stormbyar...jag har aldrig upplevt nåt liknande!
På fredag ska jag trycka in en massa väskor och "Herr Käranån" i min lilla bil och åka till vårt västra grannland, vi är borta en vecka bara men jag ser framemot att få åka bort ett tag. Ni ska ha en fortsatt skön vecka!