måndag 29 december 2014

Min Jul

Julen är över och jag ville bara visa er lite hur min Jul har varit. Jag var ledig både julafton och juldagen i år och kunde koppla av och njuta av Julen. Här kommer en bildserie på "Min Jul".







Ha en fortsatt bra dag!

lördag 27 december 2014

Shimmer-Quilt

Jag hade fullt opp med att hjälpa jultomten före jul så det blev inte så många inlägg på den här bloggen i december.

Jag hade en lite speciell "tyg-serie" som jag ville sy ett annorlunda quilt av, Robert Kaufman fabrics: Shimmer by Jennifer Sampou. Jag visste var det skulle passa MEN frågan var ju om hon som skulle få det tyckte likadant...

Den här quilten skulle inte vara sydd i stjärnmönster eller hjärtan och blommor, utan den skulle vara enkel men ändå lite "extra".

Jag tog mig tid att fundera och planera innan jag började klippa och jag "bollade" fram och tillbaka på olika tekniker, mönster osv., osv., tittade på massor av bilder på "nätet" och fick ihop ett enkelt mönster med mörkare färger på kanterna och de ljusa färgerna i mitten. Hur enkelt som helst, men svårt att bestämma mig!

Hur jag skulle quilta det var också ett svårt beslut, men som alltid är jag mest kreativ ca 02:30 på natten och då kom jag på hur jag enkelt skulle få till en annorlunda quiltning. Det blev ojämna cirklar med frihandsquiltning på maskin. Jag ville ha det lite osymetriskt, inte perfekta cirklar.

Det vita tyget, som är mellan raderna och som kant runt, har små skimrande bollar på sig, det tyget var svårast att hitta för det ingick inte i tygserien som jag hade och när de tygerna skimrar i silver ville jag ha nåt som skulle passa ihop med dem.

Jodå, hon som fick quilten blev glad! Den här quilten är ju något helt annat än vad jag brukar sy, allt från färger, mönster på tyg och slutresultatet. På baksidan står det: " One who sleeps under a Quilt is comforted by LOVE". Till Ire´ne från Mamma!

Snart har det här året tagit slut och ett nytt står och väntar på oss. Snö har vi fått och -5 grader kallt, perfekt vinterväder men det ska väl smälta bort i början av veckan ... och min man som har gjort islyktor...

tisdag 23 december 2014

GOD JUL!

Jag önskar alla en riktigt GOD JUL!


tisdag 2 december 2014

Juletider

Jag hinner inte riktigt med! 1:a Advent kom ovanligt tidigt i år tycker jag och ändå var jag ledig hela veckan före, men så kan det bli ibland. 

 
Som tur är så har jag ett litet lager med ljus så jag fick min advents ljusstake klar till söndagen 1:a Advent.


Ute är det långt ifrån nåt julväder, grått, mörkt, mulet och trist. Jag tycker att folk överlag har tänt sin utejulbelysning tidigare i år men det är inte så konstigt med det mörker som vi har nu.


Här hos oss är det en hel del ljus, ljusslingor och stjärnor lite här och där, men det ska det vara också. Jag tycker att "Adventstiden" eller "Förjuletiden" är den bästa när man pyntar lite vart efter och så småningom får den där riktiga julkänslan.


Nu tror ni säkert att jag har huset fullt med tomtar och pynt, men det har jag inte, jag satsar mera på ljus och lyktor, men visst ska nån lite tomte få stå framme, annars är det ingen Jul!


Jultid för mig är också att dricka glögg och äta pepparkakor med Aura-ost och fikonmarmelad. Jag brukar baka ett pepparkakshus och i år ska jag försöka hinna med det. De få julklappar som vi ger bort köpte jag i augusti men jag har en som "ligger i symaskin" just nu och den borde jag få klar inom 2 veckor...


...och mina två  hyacintstrutar blommar! Ha en fortsatt bra vecka och jag vill ha lite snö på marken...