tisdag 20 januari 2015

Lamm

Just har Julen tagit slut och jag börjar redan tänka på Påsk! Det är alltid bra att vara ute i tid. Jag började titta i mina Tilda-böcker och plockade fram några mönster, hittade en bit frotté-tyg som jag sydde några lamm ur boken Påske med Tildas Venner.

Jag har sytt den större modellen på lammen. Frotté-tyg "skräpar" väldigt mycket när man börjar klippa och sy i det. Jag klipper ut mönstret först i Totally Stable-papper, Gutermann, då är det bara att stryka fast pappret på tyget och sy runt för det är svårt att rita på frotté och fleece med penna. Sen drar man bort pappret och kan använda det igen.

Det som är svårast med dessa lamm är att få fastsytt ansiktstyget i kroppen och få sömmarna att komma mittemot varandra uppe i pannan. Det lyckas inte alltid och det är hopplöst att sprätta upp, man måste nästan börja om från början om det är väldigt stor skillnad...om man vill vara "petnoga" alltså...

Hjärtat stryker jag dit med Vlisoflix och broderar runt med DMC-garn.

...alla vill vara med på bild...

Ha en fortsatt bra vecka!

torsdag 15 januari 2015

Vintage Valentine

För fem år sen fick jag ett mönster av en vän på min födelsedag. Vi har aldrig sett varandra, aldrig pratat i telefon med varandra, bara blivit vänner via våra bloggar och e-mail. Vi hade livlig kontakt en tid, bytte mönster med varandra, hon skickade tyger från Sverige åt mig osv. osv., vi kom att bli väldigt goda vänner och helt plötsligt så försvann hon från sin blogg, jag fick inte kontakt med henne mera och nu vet jag inte vad som egentligen har hänt henne. Det känns sorgligt att det har blivit så, jag saknar henne!

Mönstret som jag fick är i original! det är "Vintage Valentine" av Verna Mosquera. Först nu känns det rätt att börja sy den här romantiska quilten och jag syr den för min väns skull. Det här är mittblocket med stor blomvas, blommor, hjärtan och fåglar.

Jag hade planerat tidigare att sy den i höstfärger, men så vet jag att min vän tyckte om rosa, grönt och vitt så det blev i de färgerna.

Det är 12 block runt mittpartiet. Jag har ritat av och klippt ut 739 st mönsterbitar, strukit fast dem på blocken och nu har jag nästan sytt fast alla i mittblocket, bara 630 st kvar...

På detta block ska det broderas Vintage Valentine, mitt namn och årtal. Man brukar ju oftast signera sina quiltar på baksidan, men här ser man genast vad det är och vem som har sytt det.

Jag får ju inte quilten klar till "Valentine" i år, men kanske nästa år är den klar.
Jag har försökt söka efter min vän, som bor i Sverige, utan resultat. Hon var en sån person, att hade hon velat avbryta vår kontakt hade hon sagt till, jag är bara orolig att det hänt henne nåt. Jag är ändå väldigt glad att jag fick möjligheten att vara hennes vän en tid och hon kommer alltid att finnas hos mig som en kär vän, speciellt genom "Vintage Valentine"-quilten.

Jag vill önska er en riktigt skön helg!

måndag 5 januari 2015

Änglar.

...stundom vid soluppgången, då vi varken är vakna eller
slumrande, när skymningen faller och skuggorna låter oss
misstro våra känslor...

...där finns en förnimmelse, något ogreppbart,
en viskning, kanske en mjuk beröring som
smeker vår kind, helt enkelt något som inte kan definieras.


De är änglar som omger oss, alltid närvarande när vi behöver dem.
De lyssnar till oss och våra hemligheter och de vet om alla
våra önskningar.


Om du har förlorat din tro på änglar på grund av att ditt liv
har visat dig sorg, förlust och smärta, det här är din
personliga änglakallare för att hjälpa dem att hitta dig
och låta dig återfinna din tro för dem igen.


Den här texten kom med smycket som jag fick hem idag. Det är en änglakallare och det finns en liten klocka inuti den vita "pärlan" som klingar och det är det svaga ljudet som kallar på din skyddsängel om hon/han är upptagen.
Jag trodde att jag skulle ha en stor, vacker, vit skyddsängel med stora, svepande, vita vingar, men ack nej, min skyddsängel är en liten, trind, gammal gumma med terylenklänning, förkläde och permanentat hår...det har ett "proffs" sagt åt mig. Jag älskar min trinda ängel och jag brukar prata med henne när hon sitter i baksätet när jag kör bil...nu har jag inte gått och blivit smågalen så här inför det nya året, jag har alltid trott att skyddsänglar finns. Vad tror ni?
Ha en bra Trettondagsafton!

torsdag 1 januari 2015

GOTT NYTT ÅR!

Gott Nytt År på er!
Tänk att nästan all snö har smält bort och det var över plus 5 grader mitt på Nyårsnatten! Som vanligt ger jag inga nyårslöften utan jag har bara bestämt mig att genomföra en sak under det kommande året, hur det lyckas får jag se om ett år!
Jag har sammanfattat mitt "blogg-år" och jag har inte varit så aktiv senaste året, får se hur det blir år 2015. ( Ni kan klicka på månaderna så kommer ni in på inläggen. )

Januari:

Februari:

Mars:

April:

Maj:

Juni:

Juli:

Augusti:

September:

Oktober:

November:

December:

Inför det nya året önskar jag att det goda inom oss ska vinna över det dåliga! Ha en skön Nyårsdag!