onsdag 29 juli 2015

Giraffer!

Nu har de blivit klara, äntligen! Girafferna har legat i delar på mitt sybord alldeles för länge och nu blev den andra också klar.

Girafferna finns i boken " Tildas Atelier " 2011, T.Finnanger. Jag har här den mindre modellen, ca 45cm höga beroende på hur högt/lågt man placerar benen på kroppen.

Jag har sytt fast armar och ben med knappar så kan man röra lite på dem, i boken är de fastsydda på kroppen. Jag lämnar också en vändöppning baktill i sömmen och syr fast sen när jag har fyllt med vadd. i boken är det sytt på ett annat sätt.

Lite små detaljer: Öron och horn, fickorna på byxorna, sytt fast ett hjärta baktill på klänningen och så rosetter på halsen!


I den här boken finns en avdelning för barn, " Cirkusliv ", och där kan man sy både giraffer och elefanter, cirkustält, kuddar och clownkragar...

 Ni får ursäkta bildkvaliteten, jag har lite bråttom att fotografera för nu ska jag i väg till arbetet...bara 3 dar kvar så smäller det...
Ha en bra onsdag!

söndag 19 juli 2015

Drömmar slår in.

Ibland drömmer vi väl alla om att sluta med det arbete vi håller på med, drömmer om att göra något helt annat. Min dröm är en liten presentbutik/tygbutik med ett litet kafé i samband med butiken, servera kaffe ur porslinskannor i skira blommiga gamla kaffekoppar...men så vet jag ju att jag kommer inte att få mina räkningar betalda av den verksamheten och en sak till: jag är inte villig att jobba 14 timmar/dag för att få det att gå runt. Jag fortsätter med min trygga anställning, 38 dagars semester/år, svär ve och förbannelse över personalbristen, organisation...men jag gillar mitt jobb ändå för jag får så mycket tillbaka av patienter,anhöriga och arbetskamrater.
Min man vågade förverkliga sin dröm för drygt 1 år sen, han blev knivmakare!


 Han hade gjort knivar som hobby tidigare och efter en lång tids funderande och kalkylerande hoppade han av "ekorrhjulet" och började göra knivar på heltid!


Han kunde inte drömma om att han skulle få såå mycket arbete som knivmakare. Det som är ganska fantastiskt med hans arbete är att han arbetar via Facebook, alltså, alla beställningar går via FB.

Han jobbar i många olika material både i knivskaft och knivblad. Den här kniven har ett skaft av mammutbete. Nu ska ni inte förväxla det materialet med elfenben vilket är olagligt att handla med. Mammutbetar är helt lagligt att sälja och köpa. Han gör också knivar av meteoritstål i bladen, dessa knivar blir helt sanslöst vackra!


Han syr läderfodralen till knivarna för hand, allt är handgjort av honom själv, förutom bladen som han beställer färdigt smidda. Jag vet vilket arbete det ligger bakom varje kniv innan den är klar, det är en lång process, men då blir varje kniv unik. Han gör knivar enligt köparens önskan.
Han vågade ta steget fullt ut och göra det han drömde om, visste att det blir inget 9-5 jobb, visste att det enda som gällde var att satsa 100% för att lyckas och det har han gjort. Jag är stolt att säga att min man är Knivmakare! Vill ni se mera av hans knivar gå in på hans blog.

Nu blommar min jasminebuske, känner ni doften? Jag ska arbeta 2 veckor till, sen tar jag semester! Dom som förstår sig på väder och vind säger att sommaren kommer i augusti, och det hoppas jag stämmer. Ha det så bra!