måndag 29 augusti 2016

A Day By The Sea

I år prenumererar jag på tidningen Homespun. Det är en tidning med mycket lappteknik, broderier och lite annat smått och gott. I början var det lite problem att få den regelbundet hemskickad från Australien men de sista 4 tidningarna har kommit som dom ska.
I Januari fanns det en quilt som jag genast blev förtjust i och bestämde att jag skulle börja sy, det dröjde till Juni innan jag kom i gång.
A Day By The Sea, design Yvonne Westwood. Den blev ca 190 x 145 ( 74,5" x 56,5" ). Jag använde mera blåa tyger i min quilt än vad som var i mönstret, jag visste ju vem som skulle få den och då ville jag ha den i blått.
Det här är mitten på quilten och lite mörka röda segelbåtar och badhus bland allt det blåa.
Några sjöstjärnor och delfiner bland badhus...
...och segelbåtar.
Delfiner som hoppar runt i vattnet...
...och i hörnen.
Ohio Star blocks i motsatta hörn.
Jag blev riktigt nöjd med "A day by the sea". Jag vill bara säga att det blev lite ont om tid att få den klar till ett bestämt datum och när man börjar stressa DÅ går ALLT galet! Jag vet inte vad som hände när jag började quilta, allt blev fel, fel, fel. Jag har aldrig sprättat upp så många sömmar som på denna quilt, jag gav nästan upp, men, skam den som ger sig! Den blev klar, sydd och fotograferad dagen före födelsedagen! Och jag blev som sagt nöjd och det blev 60-åringen också. Jag har planer på att sy en åt mig själv också, men i aprikos-turkos färger....Nu är min sommarsemester slut, jag kan ju inte precis säga att jag har haft tur med vädret, men huvudsaken är att få vara ledig och vila, koppla av och ta dagen som den kommer.
Hösten är på väg och alla mina planer och projekt tar aldrig slut, syrummet fullt med tyg och jag full med idéer! Ha en fortsatt trevlig vecka!

lördag 13 augusti 2016

Twizzle - Quilt

Ojdå...länge sen sist! Jag började gå igenom min blogg och kom underfund med att jag inte har lagt upp Twizzle-quilten som jag sydde på senhösten i fjol.

Jag sydde den efter ett gratis mönster som jag hittade här. Nu minns jag inte dom exakta måtten på den här quilten för jag har gett bort den, men den är inte så stor.

När man syr dessa rektanglar ska man hålla reda på åt vilket håll färgerna kommer och åt vilket håll spetsen/bredsidan kommer. Skär man fel och syr ihop fel blir det ingen rektangel.

Det ska vara 6 rektanglar till ett block och för att få en skruv / twist på mönstret syr man ihop ljusa tyger med mörka.

Jag frihandsquiltade på maskin.

Gul-grönt tyg till baksidan.

Jag sydde en smal kant runt quilten av samma tyger som jag hade i blocken. Nu finns Twizzle i Sverige.
Önskar er en skön helg och hoppas att ni har bättre väder än jag, här spöregnar det hela tiden!