tisdag 6 december 2016

Röd & Vit

6:e December, Finlands självständighetsdag, 99 år av självstyre! I dag har vi helgdag, tänder ljus, äter god mat och väntar på att presidenten med fru ska bjuda in till bal på slottet. Vi har en blå-vit dag idag och jag har har just fått min röd-vita pinwheel-quilt klar, alltså så är jag helt fel med färgerna en dag som denna. Nåja, det var med tanke på Julen som jag sydde den här quilten.


Pinwheels är så enkla att sy och så kan man leka med färgerna hur man vill. Den här gången blev det bara i rött och vitt.


Jag har använt "gamla" Tilda-tyger i rött, det är bara 2 andra tyger som inte är Tildatyger. Jag har samlat på mig många olika tildatyger genom åren och vad som är bra med dem är att färgerna passar ihop från olika collektioner så man kan kombinera dem bra.


Röda och vita tyger tillsammans är alltid nåt speciellt tycker jag, det blir så fina kontraster..och JA, jag har tvättat alla tyger före och ingen av dem fällde färg så det är säkert att tvätta quilten utan att den blir röd och rosa....De Tildatyger jag har, har aldrig fällt färg!

Kanten runt och tyget på baksidan blev rött med vita prickar...vad quilten heter?...Snurrig! 

Nu önskar jag er alla en riktigt fin Adventstid fram till Jul. Snart ska jag sätta mig i soffan framför TV och titta på alla finklädda herrar och damer som ska träffa Finlands president och fru.