fredag 2 maj 2008

Lapptäcken

Vi var ute till sommarstugan förra helgen. Det var en väldigt fin, varm o solig dag på lördagen, vi fiskade o städade undan vintern, fast det var ännu mycket snö o is i stränderna. Jag har ett gammalt lapptäcke där som min mans farmor har sytt nån gång o jag tycker det är så fint. Sen har jag själv sytt av jeanstyg i olika tonade färger ett täcke med en segelbåt på.
Det är en blandning av bomull, ylle o syntet material. Det är väldigt tungt o tjockt, vet inte vad det är för fyllning men troligen av bomull. Jag har kvar över 50 lappar/block som blivit över när hon sydde det så det räcker till ett täcke till. Vissa tyger, speciellt ylle, har nötts ner, men remsorna är fastsydda på ett undertyg så det hålls ihop ändå. Jag borde börja reparera det, men det är fint på sitt sätt fast det är lite nött här o där..

Jag har samlat jeansbyxor o skjortor i olika nyanser för att få fram segelbåten på täcket. Jag har inget vadd mellan utan fleecetyg som bottentyg. Det var inte roligt att quilta dethär när det är av byxor som är ganska tjocka o styva. Jag var tvungen att ta ganska långa stygn. Kanten är av skjortor o blev lite tunnare. Jag tror inte jag gör nåt täcke i jeanstyg nån fler gång, men av skjortor i jeanstyg går bra.

Om vi fick nån fisk?... jodå, titta här...

Nu är vi påväg ut till "vårt" fiskeställe...härligt solsken o varmt...

..och 2 st sikar o 2 st abborrar....

6 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Therese sa...

Så flotte tepper både det gamle og det som du har sydd. Jeg liker godt jeans stoff, men hadde nok aldri hatt tålmodighet til å lage noe sånt :o)
Ser ut som dere hadde en herlig dag på hytta, hm - fikk meg til å glede mer enda mer til bading og båtturer!
God helg.

Huset på toppen sa...

Så flotte quiltearbeid av både log cabin teppe og jeansteppe:-)
Skal si dere har det deilig på hytta i finværet:-) Hm, deilig med selv- fisket fisk til middag!!

Ha en fin fredagskveld og god helg!!
ps.skal sy vesker,kommer bildet over helgen!!

DORIS DAISY sa...

Åh, vilka härliga bilder! Och Tildakväll....mmm, viken lyx! Jag gjorde sex dockor i höstas, och det ska jag og göra om. Perfekt projekt att ha och göra lite d och då.

Maria sa...

Vilka härliga täcken! Mycket jobb förstår jag ligger bakom dom.
Vad härligt med skären. Vi sålde vår villa i höstas. Jag längtade alltid dit men far man hem vill man ju inte vara där ensam utan vara med släkten.
Blev snål på rökt sik!
Ha en fin helg

Randi sa...

Men så mycket Kvinnokraft! Verkligen vackert arbetat i härliga mönster.
Vilken underbar dag ni fick på landet.
Kram Randi