söndag 28 december 2008

Täcke

Det började för ca 3 år sen med att jag köpte en "Fancy Cats" panel. Det är väl ingen hemlighet att jag är förtjust i kattor och änglar, så jag planerade att sy ett täcke av dessa kattbilder. Jag såg att det fanns tyg som hörde till panelen och köpte dom också, sen låg tygerna ca 1 år i en låda och för 2 år sen började jag sy. Jag tänkte mig ett mindre "sofftäcke", "slötäcke", "TV-täcke" eller vad det nu heter...att jag är dålig på att planera och räkna ut hur stort det ska bli framkommer tydligt med detta täcke, för slutresultatet blev 180 x 210!!! Lite större än vad jag hade tänkt...men det finns en mening med allt. Dottern ville ha det till deras sovrum, "för där är så hämska tapeter så det passar perfekt med dom färgerna"...hmmm...VAD menade hon med DET ;)...nåja, hon blev jätteglad att få det i julklapp och sa " nu får vi nåt fint i sovrummet " !
Under tiden täcket "växte" kom jag underfund med att jag får för lite tyg, var tvungen att skicka efter mera mörkrött och blått, till"ramen", ända från USA, för här hemma fanns det inte att få tag på...Nästa täcke är på gång, men där har jag färdiga mått att följa så då går det bättre! Hoppas bara tygerna räcker...

10 kommentarer:

Lizzan sa...

Wow vilket härligt täcke! Förstår mycket väl att dottern blev glad över julklappen!
KRAM L

jeanette sa...

Snyggt täcke, trots att jag är mera "hundmänniska",hihi... Jag föredrar också mönster att följa....annars har slutresultatet ofta en tendens att överraska :)

Lappeklipp sa...

MJAU...ett sån´t täcke, så fint med de rätta tygerna till. Det kommer att vara blickfånget hos dottern härefter det ser man klart och tydligt SNYGGT SNYGGT!!!!!

Marita sa...

Vad fint det blev. Ser ut att ha gått massor med tid att sy det.
Säkert är din dotter glad att få en så fin present!
~Marita~

Janne i Fagerlia sa...

Regner med at du har brukt mange, mange timer på dette flotte teppet, og nydelig ble det ....

linéa sa...

Det var klös i det täcket!
Super snyggt.
Lyckliga dotter som får njuta av det.

Essemia sa...

Åh vad längesen det var jag hälsade på dig. Mycket att läsa och titta på. Och du milde vilket täcke du sytt!! Det var ju urtjusigt och så fint att få i julklapp.
Hoppas du har ett bra slut på 2008.
Kram Elzie

Erica sa...

Jag gillar också katter, som du kanske förstått! ;-)
Jättefint täcke med jättefina kattbilder. Förstår att dottern blev glad!

Ett riktigt GOTT NYTT ÅR tillönskas dig!

Kram, Erica

Lallis - liv och leverne sa...

Men DU vilket täcke!! Helt underbart.
Kram Lallis

umulie sa...

Godt nyttår Käranån! Jeg ønsker deg et godt hobbyår!