onsdag 28 maj 2008

Blommor

Vattenklövern blommar i dammen. Jag tycker dom är så fina, så fina...

Plommonträden blommar för fullt...

..och häggen har snart blommat över.

Snart, snart slår äppelblommorna ut, troligen nu i helgen.

Är den inte vacker denna dubbla tulpan? Jag har alltid beundrat de som vet namn o latinska namn på blommor... jag nöjer mig med att jag vet att det är en tulpan!

Smultron blommar vid dammen. Jag fick en påse frön med trädgårds smultron av min syster för många, många år sen och dessa härstammar från dom fröna som jag sådde då. Dom smakar inte lika goda som smultron ute i naturen, men det är ändå roligt att plocka några ibland o smaka.

En skir grön-vit matta med tusentals " skogsstjärnor" som tittat upp ur mossan ... nu är naturen som bäst!

lördag 24 maj 2008

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Lappeklipp och ska nu försöka svara på detta:

3 namn jag går under: Mamm, ibland Fia och Ann-Sofi
3 saker som skrämmer mig: Lögner/Förtal, Mobbning/Trakasserier, Maktmissbruk ( stora, feta, äckliga korsspindlar )
3 saker jag har på mig: glasögon, jeans, T-skirt
3 sanningar: lååångt tålamod, svårt att säga ifrån, bra på att kompromissa.
3 saker som jag verkligen vill ha: ny, frisk, stark RYGG, största Lo
ttovinsten genom tiderna, 6 månader semester varje år...

Jag skickar den vidare till:
Huset på toppen
Prästgårdens Pepparkaka
Dagdrömmar

Ha det bra alla ni som tittar in till mig!!

tisdag 20 maj 2008

Kråkor!

"Malangskråka", Koselig gryteklut, står det på mönstret till dessa härliga grytlappar. Jag har ännu inte kommit på vad Malangskråka kan betyda på svenska, men dom ser lite vimsiga ut och så ser dom ut att ha haft en ganska rolig kväll...Dethär mönstret är av AnnAKa, jag har gjort löparen med kråkorna också, nu ska jag köpa mönstret av dem som underlägg där dom är ute och åker skidor! Det är en heldel jobb med dessa grytlappar innan man har delarna på plats, men jag blir alltid lika glad att se det färdiga resultatet med håret som spretar åt alla håll o ögonen som går i kors....


söndag 18 maj 2008

Paket

Det kom ett paket i fredags från Tyskland!! Jag är med i Suomen Tilda addiktit o där har dom ofta olika "temabyten" o nu har jag varit med i ett kökstemabyte. Jag fick en muffinshandduk som My Little Cottage har sytt. Jag har aldrig haft så fin kökshandduk tidigare, med små hjärtan på toppen o sen en fin muffinsknapp vid "upphängningen"... Tack / Kiitos My Little Cottage!!



Denhär handduken kommer att hänga som "finhandduk" vid min handdukstäckare...

måndag 12 maj 2008

Nya damer.

Har sytt tre nya " badande damer ". Jag gjorde en med små vingar på, för jag tycker att även en ängel ska också få bada. Hon hittade en sjöstjärna på stranden...och så fick hon en på baddräkten. Jag måste bara sätta en rosett nånstans på de Tilda-saker jag gör, så dom två andra fick en på mössan och en i halsen. Det är lite knepigt att få sömmarna att passa exakt i halsen och då är det bra att täcka över sneda skarv med en rosett.

Denhär bilden blev mörk men dom syns ju ändå..

Ängeln blev utan rosett men fick en sjöstjärna isället, men damen i batik baddräkt fick sin på mössan...
Denhär damen ser lite bestämd ut , så flytta på er, här kommer jag!

lördag 10 maj 2008

Pingst & Morsdag

Strålande solsken, vilken dag! Kom underfund med helt plötsligt att det är Pingst o så har vi Morsdag i morgon!! Jag ville bara önska alla som tittar in till mig en skön helg o än en gång, Tack för alla som skriver en rad!!!

Kungsängsliljan ( visst heter den så..) är otroligt vacker när man tittar nära på den

En liten ängel måste få vara med, dethär med skuggor är inte lätt när man tar kort har jag många gånger fått erfara...

En tiger vid sitt vattenhål....

söndag 4 maj 2008

Tilda-Mus

Denhär musen är ur "Tildas Jul"-boken. Jag har inte gjort något annat ur den boken så jag tyckte det var på tiden, den har bara stått där i hyllan o sällan har jag tittat i den. Kanske bara därför att det är mörkare jordfärger i den, mot i dom senaste "pastell" böckerna som T.Finnanger gjort. Jag har förstorat opp den från 7,5 cm till ca 15 cm, sen sydde jag ett förkläde till, jag kunde gott varit lite mera generös med tyget så det hade blivit mera rynkor , men nästa ska få det... Kortet har jag fått o det är jag väldigt glad över, jag är inte så intresserad av att börja klippa i papper, håller mig till tyg...

En liten rosett på nosen...


...och en på svansen...

fredag 2 maj 2008

Lapptäcken

Vi var ute till sommarstugan förra helgen. Det var en väldigt fin, varm o solig dag på lördagen, vi fiskade o städade undan vintern, fast det var ännu mycket snö o is i stränderna. Jag har ett gammalt lapptäcke där som min mans farmor har sytt nån gång o jag tycker det är så fint. Sen har jag själv sytt av jeanstyg i olika tonade färger ett täcke med en segelbåt på.
Det är en blandning av bomull, ylle o syntet material. Det är väldigt tungt o tjockt, vet inte vad det är för fyllning men troligen av bomull. Jag har kvar över 50 lappar/block som blivit över när hon sydde det så det räcker till ett täcke till. Vissa tyger, speciellt ylle, har nötts ner, men remsorna är fastsydda på ett undertyg så det hålls ihop ändå. Jag borde börja reparera det, men det är fint på sitt sätt fast det är lite nött här o där..

Jag har samlat jeansbyxor o skjortor i olika nyanser för att få fram segelbåten på täcket. Jag har inget vadd mellan utan fleecetyg som bottentyg. Det var inte roligt att quilta dethär när det är av byxor som är ganska tjocka o styva. Jag var tvungen att ta ganska långa stygn. Kanten är av skjortor o blev lite tunnare. Jag tror inte jag gör nåt täcke i jeanstyg nån fler gång, men av skjortor i jeanstyg går bra.

Om vi fick nån fisk?... jodå, titta här...

Nu är vi påväg ut till "vårt" fiskeställe...härligt solsken o varmt...

..och 2 st sikar o 2 st abborrar....