måndag 29 juni 2009

Sommar i nord

Ibland blir allting fel, det har det gjort när jag skulle sy den här duken "Sommar i Nord" efter ett AnnAKa-mönster. Första gången jag såg mönstret ville jag ha det, det fanns i Quiltemagasinet 3/2005. Jag skickade efter tidningen, skrev rätt nr. men FEL årtal, sen var den slut när jag kom på att jag hade beställt fel tidning. Men så har jag bloggvänner... utan att jag hade frågat om mönstret fick jag det som en överraskning skickat till mig!

Tygval och färger blev jag nöjd med, men dom långa tygremsorna började dra sig i ena ändan, fast jag sydde ihop dom efter beskrivningen, troligen var inte alla tyger riktigt trådraka...Sen hittade jag inget band eller snöre som passade där bladen skulle sitta, försökte med tät zickzack, inte bra, sprätta, sprätta och så gick det hål i tyget...Jaha, rädda det som räddas kan...

Jag broderade med pärlgarn över hålen och fick det bort "trollat" med bladen, men inte är det snyggt med pärlgarn inte!I ena ändan satte jag bina fel i förhållande till kupan, "virvlarna" på vingarna blev fel på ett bi, när jag i ren envishet sydde klart duken, drog en lång suck , äntligen färdig...neej... bina hade inga ögon och känselspröt...??? HUR hade jag glömt bort det? NU har jag bestämt att den är färdig, fast ni som har sytt denhär duken ser att det fattas snören som ska hänga under kupan...På min duk ska det inte hänga några snören!

När jag hade klippt ut delarna med vlisofix på avigsidan, kan det vara svårt att få delarna placerade så att mönstret passar. Jag använder matlagningspapper med en teflonliknande yta och stryker fast delarna på det med mönstret under, så ser man exakt var delarna ska placeras

Sen är det bara att ta bort delarna försiktigt och stryka fast på duken.

Nu är min semester slut. Jag önskar alla ni som får semester idag en riktigt skön ledighet, här har vi +25, solsken, en riktig "Sommar i nord"...

10 kommentarer:

jeanette sa...

Hej...jag har tidningen med det här mönstret o duken finns på min "ska nån gång sy den här" lista...om jag nu vågar....
Stackars dig som måste börja jobba när sommarn äntligen kom till Finland...

Janne i Fagerlia sa...

For en flott sommerduk. Resultatet ble kjempeflott til tross for at du fikk ekstra arbeide med den. Artig med bier.....

Vi har hatt en uke med flott sommervær her også. Det har vært godt og vel 30 grader, og det er mye......
Men akkurat nå fikk vi et voldsomt tordenvær, og regnet plasker ned. Men jorden er meget tørr, så egentlig er jeg glad for at det kommer regn. Da slipper vi å bruke hageslangen i morgen.

my day sa...

oooh,that is so beautiful,just love it.
have a lovely evening,Ingrid.

linéa sa...

Den blev jättefin!!!
Jag tyckte pärlgarnet blev jättebra oxå. Hoppas du haft en bra semester.

ceanothe sa...

I does not understand texts, I do not know how to read your language, but I admire and like your creations, thank you.

Lappeklipp sa...

Nämen duken blev ju toppen, inget att bekymra sej över!!!!!!
I stället ska du tänka att den är unik och ingen annan har en likadan. Hoppas att du får fina lediga dagar mellan jobbpassen att njuta av.
Jag har en Award åt dej på min blogg.
Kram L.

Anna sa...

Det blev en alldeles utmärkt fin och personlig variant av den duken tycker jag. Och personligt är att föredra framför att man följer mönster till punkt och pricka. Även om det ibland kan vara plågsamt att behöva vara kreativ när man inte hade tänkt det. :)

Cláudia sa...

Muito lindo!!!!!!!!!!bjs

Anonym sa...

I enjoy what you guys are up too. This kind of clever work
and coverage! Keep up the awesome works guys I've you guys to my blogroll.
Feel free to visit my homepage : Work from Home

Anonym sa...

It's going to be finish of mine day, but before ending I am reading this fantastic post to improve my know-how.
my website - hoatnaovien.org