söndag 24 maj 2009

Pasteller

Nu har jag klart änglar och kaniner som jag har sytt under den sista tiden, och alla i pastellrosa, brunt och vitt. I kväll tog änglarna med sig kaninerna och flög i väg, det var bara två som kom med mig hem...


Jag gjorde två i brunt, en ljusare och en mörkare.

Änglarna fick ha små hjärtan i famnen.

...och så i pastellrosa/vitt. Jag tycker om att sy dessa änglar, lite knepigt att få armarna att sitta snyggt mot kroppen, men med lite tålamod brukar det lösa sig. Egentligen är ju inte jag nån "rosa person", tex. äger jag inte kläder i rosa, men när jag syr änglar, kaniner osv. får jag frossa i pastellfärger och mycket rosa, spetsar och pärlor...



En hel kaninfamilj! När jag syr olika " Tildafigurer " gör jag inte två likadana, jag vill att den som får sin "Tilda" ska veta att det finns ingen annan som har en likadan, så här blev det bara knapparna som skiljer kaninerna åt. Jag har inte tidigare använt så mycket av " äkta Tildatyg", men den nya serien som kommit ut nu i vår, i samband med den nya boken: Tildas Landsted, tycker jag innehåller så väldigt vackra tyger, speciellt det prickiga tyget...Nu har jag samlat på mig en hel del "äkta Tildatyg", men jag tycker ändå att man kan använda vilka tyger man vill.
Jag har sytt två "Jane Austin"-änglar också, men kom på att jag glömde ta foto på dom, nåja, jag får väl sy nya...

söndag 17 maj 2009

Tiden flyger iväg

Helt plötsligt inser jag att tiden bara flyger iväg, jag varit mindre aktiv med bloggandet den här månaden. Det betyder inte att jag bara ligger på soffan och väntar på bättre tider, jag får faktiskt något gjort också, fast det tar mera tid än jag har tänkt med det som jag håller på med. Jag tänkte lägga ut några detaljer på det jag gör, ni ser ändå vad det kommer att bli...





Runt dammen har blommorna börjat slå ut, dom gula vill stå med rötterna i vattnet och dom lyser som små solar där dom står. Vi har fisk i dammen, guldfisk och karpar. Fem fiskar klarade vintern i en stor tunna vi hade i garaget, några dog på vårvintern och igår kom det två nya fiskar dit som fick göra sällskap åt dom som vi har satt ut över sommaren. När vattnet blir kallare på hösten fångar vi (= min man) in dom och så övervintrar dom i garaget. Det är så rogivande att sitta på sommaren och titta på dessa fiskar som simmar omkring och sen lyssna på bäcken som porlar...

Nu är alla färger så intensiva och klara på alla blommor och har ni tänkt på hur många olika gröna nyanser träden har?
P.S. Grattis Norge till vinsten i går och idag får ni fira dubbelt upp!!

söndag 10 maj 2009

Glass på morsdag

Idag är det Morsdag! Vi firar inte med guld och diamanter, men en ny blomrabatt ska jag få med rosor och pioner. Egentligen har jag grävt den själv och inhandlat plantorna, men jorden har jag fått att fylla opp den med...jag kräver inte mycket just denna dag, jag får ändå alltid en kram av mina barn varje gång vi ses!
Nu till nåt helt annat, en liten Tildahare med glass!

Den är sydd i lite tjockare linne, jag förstärkte sömmarna med att sy två gånger runt varje del så att sömmen håller. När jag sydde "Kungliga Hönor", ur Tildas Landsted, märkte jag att sömmen inte riktigt höll när man ska stoppa figurerna ganska hårt, därför två sömmar nu.

Det står i boken att man ska :" Ta hänsyn till barnets ålder före du avgör om det är en trygg leksak", pärlor och knappar är ju inte "barnvänliga" men jag hoppas det går bra med denna "pupu med glassen"....

En pom-pom till svans!

Jag var tvungen att knyta en rosett runt halsen...

Jag önskar alla en riktigt fin Morsdag!

onsdag 6 maj 2009

Klippning

Som hårfrisörska är jag en katastrof, men ändå har jag två trogna kunder. Den ena vill ha 0-2mm jämnt draget med klippmaskin över skallen, lite finputs runt öronen och i nacken, klart, och han sopar upp efter sig också...Den andra kunden är lite besvärligare, honom angriper jag med nagelsax när han sover!

Varje vår är jag tvungen att klippa bort tovor i pälsen på våran kära Nasse, men i år är han ovanligt tovig! Det går bra att klippa honom när han är lite halvsömnig, men jag får skylla mig själv när jag inte slutar när han vill, för då får jag en rak höger med utspända klor eller så biter han ifrån ordentligt! Vi försöker borsta honom och hålla pälsen så ren som möjligt, men han är en utekatt och den här tiden är han smutsig och en massa torra frön och löv fastnar i hans långa tjocka päls.

Som ni ser är jag ingen bra hårfrisörska, olämnt klippt och ganska hackigt. Nu undrar säkert nån varför jag inte använder klippmaskin på katten, men den här katten vet vad han vill, och att bli klippt med maskin vill han INTE! Det går så bra att ta lite åt gången med en liten nagelsax.

Egentligen är han en ganska bra kund, för han bryr sig inte om hur resultatet blir, bara han får bort dom besvärligaste tovorna ur pälsen. Ett annat stort problem så här års är ju fästingar, jag har tagit bort 2 st redan av honom, så därför är det viktigt att gå igenom pälsen varje dag och borsta, om han vill eller inte.
Tiden rusar iväg, har inte hunnit sy så mycket som jag har tänkt, men vi har lite renoverings projekt här hemma som tar tid. Solen skiner ute och det är en fin dag. Jag vill säga tack till alla ni som skriver en kommentar och alla ni som är inne och besöker mig!