onsdag 6 maj 2009

Klippning

Som hårfrisörska är jag en katastrof, men ändå har jag två trogna kunder. Den ena vill ha 0-2mm jämnt draget med klippmaskin över skallen, lite finputs runt öronen och i nacken, klart, och han sopar upp efter sig också...Den andra kunden är lite besvärligare, honom angriper jag med nagelsax när han sover!

Varje vår är jag tvungen att klippa bort tovor i pälsen på våran kära Nasse, men i år är han ovanligt tovig! Det går bra att klippa honom när han är lite halvsömnig, men jag får skylla mig själv när jag inte slutar när han vill, för då får jag en rak höger med utspända klor eller så biter han ifrån ordentligt! Vi försöker borsta honom och hålla pälsen så ren som möjligt, men han är en utekatt och den här tiden är han smutsig och en massa torra frön och löv fastnar i hans långa tjocka päls.

Som ni ser är jag ingen bra hårfrisörska, olämnt klippt och ganska hackigt. Nu undrar säkert nån varför jag inte använder klippmaskin på katten, men den här katten vet vad han vill, och att bli klippt med maskin vill han INTE! Det går så bra att ta lite åt gången med en liten nagelsax.

Egentligen är han en ganska bra kund, för han bryr sig inte om hur resultatet blir, bara han får bort dom besvärligaste tovorna ur pälsen. Ett annat stort problem så här års är ju fästingar, jag har tagit bort 2 st redan av honom, så därför är det viktigt att gå igenom pälsen varje dag och borsta, om han vill eller inte.
Tiden rusar iväg, har inte hunnit sy så mycket som jag har tänkt, men vi har lite renoverings projekt här hemma som tar tid. Solen skiner ute och det är en fin dag. Jag vill säga tack till alla ni som skriver en kommentar och alla ni som är inne och besöker mig!

9 kommentarer:

meas vardag sa...

Hi hi! Jag saknar att ha katt! Det är jobbigt ibland men det glömmer man så lätt. Kämpa på! ;)

Lena sa...

Hej!
Vad roligt att du skriver om klippningen på din katt! Jag visar bilder på min katt i min blogg, (välkommen in för en titt)och just nu har han massa tovor som är omöjliga att klippa bort.Jag får ta en per dag om jag har tur.Det blir nog veterinären igen som får söva honom, för att sen ta klippmaskinen.

Jag gillar verkligen din blogg, jag tittar in till dej då och då!

Hälsningar Lena!

sytt å sånt sa...

Phu..! jag har haft två norska skogskatter och vet vad det innebär att klippa katter med tovor, inte kul man får räkna med en del klösmärken på armar och ben....men det är skönt för dem att få bort dom.
Lycka till
Tjingeling

linéa sa...

Hallo!
Min hund var en enda stor tova, innan jag satte fart för två-tre veckor sedan. Men som vanligt blir jag inte klar, benen skall fortfarande åtgärdas. Men jag väntar ett tag, min söta snälla vovve blir till ett bitande monster bara jag tar fram saxen.
:-)

Lizzan sa...

Jadu katter gör man inte som man vill med :)Men hur som helst måste ju tovorna bort.
Kram Lizzan

Lappeklipp sa...

Ja din Nasse är en bestämd ung man och jag tycker att klippningen artar sej riktigt bra. Får se vad brudarna i grannskapet säger när han dyker upp nystajlad, kanske lite vattenkammning som sista finish och ut på byn!
Önskar dej en fin fortsättning på veckan!!!
Kram L.

Wicke sa...

Hej, du kan ta med dig håret ut sedan. Har hört att fåglarna älskar att ha det när de bygger bo.

Annabell sa...

Oj, vilken söt liten skatt du har! Vi har just förlorat vår fina kisse, han hade också massor av tovor men njöt när vi tog bort dem.

Ebbas änglar sa...

Hej! Vill bara skriva några rader & tacka för ett fint & värmande inlägg hos mig! Jag har nu scrollat igenom din blogg, & det är ju alldeles FANTASTISKT fint handarbete du utför. Jag ser att du oxå är väldigt nogrann när du syr. Men visst känns det så mycket bättre då när man är färdig, särskillt när någon annan ska få det du gjort. Ha det gott.
Vänligen Malin ^^,