söndag 26 april 2009

Vår i luften

Det är intressant att titta in på olika bloggar runt om i Europa och se hur långt våren har kommit i olika länder. Här har vi ca 15 grader, strålande sol, men blåsigt. Krokusen har blommat ut nästan och nu väntar jag på att tulpanerna ska få fart. Isarna håller på att smälta bort, så "Herr Käranån" har fullt opp att få båten klar och så fort som möjligt få ut den på sjön!
Jag vill visa några bilder på hur långt våren har kommit där
jag bor.

Tussilago, ( el. Hästhov ) är för mig den riktiga vårblomman, liten och så gul som bara en Tussilago kan bli!

Den här lite sömniga humlan såg jag på mina krokusar. Den hade samlat på sig massor av blompollen så den kunde knappt flyga...

Den var svår att få på bild när den rörde sig hela tiden, ibland föll den ner på marken och hade ett himla besvär att ta sig upp igen på en blomma. Hon är trög och stel efter en lång vinter, men idag värmer solen opp hennes lilla kropp...

Jag har börjat sy på en duk som har samma färger som min lilla humla på krokusen, jag ska ta mig i kragen och sy den klar inom en snar framtid...

13 kommentarer:

Lizzan sa...

Ohh de där tygerna ser spännande ut, hoppas duken blir klar snart....så nyfiken... Visst är det härligt med vår och blommorna som plppar upp här och där! Kram L

linéa sa...

Vad härligt med vår!
Här har jag suttit på balkongen och myst hela helgen, sommarvärme.
Vilka fina tyger, mmm vad fin duken kommer att bli.

meas vardag sa...

Ny på din blogg! Vilket underbart arbete du gör! Nyfiken hur duken kommer att se ut! Hos mig har det nästan varit 20 grader ute. Känns verkligen som att våren är här för att stanna!/Anna

Lappeklipp sa...

Oj så mycket mera vår ni har hos er. Här kyler is och vatten ner luften så knappt att ens krokusarna har orkat upp ännu.
Skall bli spännande att se vad du syr för vackert av dina tyger, jag tyckte mej skymta åtminstone två Debbie Mumm tyger där i din hög, hon har verkligen fantastiska mönster och färger i sin design!
Önskar dej en ljuvlig Valborgshelg!

Lallis - liv och leverne sa...

VIlka fina bilder:)
Ja, det är ju bara för härligt med vår.
Kram Lallis

tant Maria sa...

Vilken fin blogg du har!
Gillar verkligen trädgårdsbilderna på dammen och det här vid sidan. Och Tildafigurerna är så gulliga :)
Hälsning från en stickerska

essemia sa...

Ja, det är intressant att bara se hur olika det är i våra länder. Ostkusten, där vi var igår, hade inte alls kommit lika långt som här mitt i Småland. Och jag kan tänka mig att det är likadant i Finland.
Vilken fin Tilda du visade i förra inlägget. Den var så otroligt fin.
Hoppas du har en fin förstamaj helg.
Kram Elzie

Janne i Fagerlia sa...

Fine vårbilder du viser oss. Her hos oss hadde vi 25 grader i skyggen noen dager, men nå er det falt ned til 8 grader. Stor forandring på kort tid ...... Men tulipaner, rododendron og andre tidlige vekster blomstrer nå for fullt.

Ser du har kjøpt noen lekre stoffer. Det blir spennende å se hva du får ut av dem.

umulie sa...

Hej! Ville bare si at jeg lever (!) og har det bra, men er ikke i bloggemodus for tiden. Jeg følger nå med hos deg allikevel. Ha det godt så lenge!

Marita sa...

Hoppas på att jag nu äntligen hittat rätt..har ju bytt bakgrund ett flertal gånger. Men nu tror jag det ska få stanna längre ;)
ha en bra vecka!!!
~Marita~

Monica Hansen sa...

Fantastiska bilder på humlan:)

Maria sa...

Ja, nu är jag hemme med kattungen efter tågresan till Sundsvall idag. Han var enormt stor! Han är 12 eckor och lika stor nästan som vår Cornish Rex.
Det är så roligt med katter. Och kanske börjar jag åka på kattutställningar igen nu.
I Sundsvall var det jättegrönt och fint så det lär ni väl också ha där hemma? Vi hade också en varm helg och tomaterna åkte ut i växthuset. Men nu är det regn och kallt igen. Och i fjällen snöade det idag.
ha det fint!

ceanothe sa...

Very nice shot !