torsdag 19 augusti 2010

Tomtar i augusti

Nu tror ni kanske att jag har misstagit mig på vilken årstid det är när jag har sytt tomtar i augusti, men av erfarenhet vet jag att tiden börjar rusa i väg för mig på hösten, så jag har börjat förbereda mig i tid. "Arbis"-kurser börjar komma i gång redan i slutet av denna månad och jag ska ha en veckoslutskurs redan i september och då vill jag visa upp lite julsaker för deltagarna.

Det blev en tomtegirland, det här mönstret är ett lite äldre Tilda-mönster från en materialsats.

Julpaket som tomtarna håller i, jag bara limmade fast ekbladen, dom hålls fast ändå för girlanden ska ju bara hänga på en vägg.

Stora linnebyxor med hjärta på och fötter som pekar inåt...

Tomtarna är ca 26cm långa och själva girlanden blev 65cm lång. Jag har en girland till på gång som ni snart ska få se, hoppas jag...Jag hoppas också att kursen blir av...

Här har vi fortfarande soligt och varmt väder, men det är lite kyligt på morgnarna och vi börjar gå över mot höst. Jag mår som bäst på hösten, klar hög himmel, luften är lätt att andas och man får ta på sig tröja och vantar...ha,ha...ja,ja, jag vet att många av er himlar med ögonen nu, men hösten är bästa årstiden för mig! Vilken är din?

22 kommentarer:

agnes sa...

**zauberhaft**
I love your Tildas,

liebe Grüße,
agnes

Anelias hantverk sa...

Jättesnygga tomtar! Bäst att börja för snart har vi plötsligt julen här ;) Håller med att hösten är fin med alla vackra färger som kommer snart.
Ha en bra dag!

Marlene sa...

Så fina tomtar!!!!!och fina färgkombinationer

Ha det bra!!!

madziula sa...

beautiful Tildas :)

Mari sa...

Jätte fina tomtar! Ja e sugen på att prova sy nån Tilda-figur, men har inte kommit mej för än. Kanske i höst! Ja tycker inte alls att det e för tidigt med tomtar, ja har själv börjat tänka på jul å julpyssel redan :)Ja har redan stickat vintermössa å vantar för säkerhetsskull! ;)

Dovilė sa...

they are so lovely and beautiful:) time to prepare for Christmas in summer...

Marita sa...

hej tomtegubbar slå i glasen...
som vanligt så fint det du syr. har tagit fram några tilda mönster så få se om det blir till att sy här nåt slag.
ha en fin dag!
~marita~

Maria sa...

Jättesöt tomtegirlang! tildafigurerna är så härliga, tycker jag.
Jag har inget emot hösten - kan ibland (som i år) tycka att sommaren är för varm för att vara riktigt njutbar. Nu längtar jag efter den höga, friska luften. Och att mysa med tända ljus, med ett handarbete i händerna. Sedan gillar jag våren väldigt mycket, när ljuset återvänder och naturen börjar spira igen.
Lycka till med dina alster - hoppas att kursen blir av!
Maria

☼Carolina Artesanías☼ sa...

nice!!
hogs from Chile
c@

Lyckoslanten sa...

Men så full av inspiration du är! Även jag borde sy upp modeller, men... Visst är hösten underbar. Jag gillar färgerna, men avskyr att sätta strumpor på fötterna!
Ha det skönt du! ♥

Creative Momone sa...

Vilka gulliga tomtar du sytt ;), man blir nog lite inspirerad.
Ha en skön helg
Marianne

Nette Cecilia sa...

Kul med tomtarna,vi fick annorlunda rutiga tyger den här veckan men har inte hunnit fotografera dom ännu kanske i morgon,kram Nette

Sara sa...

Söpöjä tonttuja!
Kyllä sitä jo tämän kauniin ja lämpöisen kesän jälkeen odottaa syksyä ja lapasia ;), kaikki vuodenajat ovat ihania, aina sitä jotenkin odottaa tulevaa!

Monica sa...

Inte är det för tidigt med tomtar! Så fin girlangen blev. Har också börjat snegla på Tildatomtar, men skall hålla mig en tid ännu.
Ha en fin helg!
Kram Monica

Tanja sa...

Jättefina!

Jag har länge tänkt sy tomtar mm till julen men vips så är den över och då är det ju inte roligt att sitta och sy tomtar längre.......
tycker du gör helt rätt.

/Trevlig helg!

Janne i Fagerlia sa...

Det er utrolig greit å få gjort ting i god tid. Det er for sent å starte med slikt 3 uker før jul. Tildafigurene dine ble nydelige - som vanlig.

Tallbacken sa...

Det är nog bra att börja i tid. Själv tänker jag alltid att jag ska börja med alla julbestyren i god tid, men dagarna går och vips så är det december utan att jag hunnit pyssla något... Väntar å väntar på "våran" arbiskurs, kan knappast delta pga lilleman, men har planerat att komma in å hälsa på dig!

Livet på Vestergård sa...

Vilken fin tomtegirlang. Du kommer att inspirera alla kursdeltagarna!
Alla årstider har sin tjusning tycker jag. Visst är hösten fin, om den är torr och solig.
Ha en skön helg! Kram Kicki

Erica sa...

Helt ljuvlig girlang!! Jätteroligt att se, för jag har mönstret också och planerar sy en liknande förhoppningsvis innan denna julen! Den är så söt denna girlang och kommer att pryda sin plats kring jul.

Hösten är också min favorit, bland annat av de anledningar du beskriver..

Ha det bra! Kram, Erica

Anonym sa...

Helt ljuvliga tomtar. Ska anmäla mej till kursen i morgon och hoppas att den blir av och att jag ryms med.

Hälsn. K. i J:STAD

linéa sa...

Vilken härligt söt tomtegirlang.
Måste hålla med dig, hösten är favoriten även om våren och sommaren kan vara fina de med.

Paula sa...

Voi, miten suloisia tonttuja. Nyt pitäisikin aloittaa joululahjojen teko, että kerrankin olisi ajoissa.