söndag 15 maj 2011

Ormskinn & krabbskal

Nu har jag äntligen kommit mig ut till sommarstugan med båt första gången i år. Vädret har varit både bra och dåligt så jag har varit ute ganska mycket, tagit bort högar med vass som alltid flyter i land på våren och så har jag bara suttit och njutit av att vara ledig. Nu vill jag varna känsliga läsare för den här bilden...

Det här skinnet, som en huggorm ömsat nu i vår, hittade min man under vår upp och ner vända kanot! Vi har vår sommarstuga troligen i ett ormbo, för under dom senaste 16 åren har vi sett ca 35 st. huggormar där. Som tur är har dom minska för varje år som gått och i fjol såg vi ingen, i år har min man sett en som kom opp från stranden, den försvann på nåt "konstigt" sätt...Jag har inte obehag av ormar, men jag tycket inte om stora feta korsspindlar...Skinnet ska vi ta bort så ingen behöver vara rädd att besöka oss! Jag kan tillägga att ingen av oss har blivit ormbitna under åren, fast barnen har sprungit och lekt lite överallt där när dom var små.

Jag har ju som sagt suttit och njutit av min ledighet en hel del och laddat mina batterier med att brodera lite. Det här mönstret heter BAGuette av Natalie Lymer för Cinderberry Stitches. Det ska bli en väska, men när den blir klar får vi se. Jag tog det med bara för att ha nåt att koppla av med. Hon gör väldigt fina mönster och jag har flera av henne, bl.a. ett täcke som jag har färdigt broderat, skärt ut alla tyger MEN har aldrig tid att sy ihop det...

Jag städade lite också, genom att plocka bort gamla tidningar...det tog lång tid, för jag måste ju titta i dom också innan jag kunde slänga dem...I en av dom hade de ett reportage om en trädgård och frun (Gertie Franzén) i huset sa så här: "Min främsta uppgift är att njuta av allt", hon menade då deras trädgård. För min egen det stämmer det överens med de stunder vi är på vår sommarstuga ( förutom korsspindlarna)...Jag brukar sätta mina gamla tidningar i olika väntrum på sjukhuset där jag arbetar, hoppas nån får tiden att gå fortare med att titta i en "ny" tidning.

Min man hade fiskat dagen före jag kom ut till stugan och jag fick nyrökt sik, jag stekte färska, byxade abborrfilér. De var så färska så dom böjde sig i stekpannan, precis som när man sätter ner ändan av en maskros i vatten.

Vi började fundera på hur många olika fågelarter vi såg under de dagar vi var ute på stugan. Vi kom fram till hela 26 st. olika! Man tänker inte på det när man ser alla fåglar som flyger omkring, och då var det några som vi inte kunde artbestämma. Fågelboken ska med i väskan nästa gång.Några krabbor fick vi inte, för dom finns inte här, men skalen är plockade i Stömstad för tre år sen när vi var på semester där.

Den här tiden på året är naturen mycket senare kommen där ute än här uppe på land. Björkarna hade små, små mössöron där och här hemma blommar häggen och dom här fin sipporna. Nu är det den bästa tiden på året!

10 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Vackert ormskinn,hmm.Så mycket du har på gång under din ¨vila¨ .Vi har ännu inte hunnit ut till vårt ställe ,tänkte fara idag men vädret är inte direkt inbjudande,kramis Nette

Rose Garden Malevik sa...

Hej
Har aldrig sett ett ormskinn så.....vackert...
Hoppas din dag e bra.
å missa inte

S
A
T
U
R
D
A
Y


S
H
O
W

O
F
F

VÄLKOMMEN :)
Håkan

Lycka är ~ Onnea on sa...

hoppas ni slipper ormarna resten av sommaren.
annars låter det som ett härligt ställe att vara på. säkert perfekt att 'ladda sina batterier' på.
ha en fin kommande vecka!
~marita~

Livet på Vestergård sa...

hmm ... jag föredrar nog spindlar framför ormar om jag måste välja.
Så roligt att få börja sommarstugesäsongen!

Hantverkarglädje sa...

Fasingens roligt att höra att även andra har ormar vid sin villa. Skall erkänna att vi "klubbat" (även jag)ganska många för det går nog inte att ha så många ormar runt husknuten utan att jaga dom, annars törs man ju inte ha småbarn dit. Vi har inte heller blivit ormbitna men jag har alltid ormpiller där i fall om. Usch och fy fasen för de otäckingarna men visst skall vi ändå må gott där ute vid våra sommarstugor. Ha det så skönt även i fortsättningen.

Creative Momone sa...

Vilket fint ormskinn, det borde du nog kanske spara, tycker ju jag. ;)
Så har du så vackra broderier, man blir nog lite inspirerad, kanske en dag.
Ha det gott.
Marianne ♥

☼ Carolina ☼ sa...

*.:。✿ NICE!! ✿.。.:*
C@ from Chile

Helene sa...

Ryser lite över ormskinnet:)... Va fint du broderar:)....

Erica sa...

Håller med, detta är den bästa tiden på året! Vi har liksom "allt" framför oss.. njuter av trädgårdslivet just nu, blir inte mycket inomhuspyssel.
Hur underbar var inte din blåa tilda då? den med lilla koppen? LJUVLIGT!! och paret, jättefina!! Alltid lika trevligt att besöka din blogg!

Kram, Erica

Sari sa...

Ja, jag håller med dig! Nu är den bästa tiden på året! Jag tycker mer och mer om våren. Förr var sommaren min favoritårstid, men nu är det våren som jag gillar bäst. Iallafall om jag tänker på trädgården!
Vilket fint ställe ni har! Hoppas ni slipper se några levande ormar i år. Och korsspindlar!
Ha det bra!
Kram Sari