fredag 9 december 2011

Salt & Sött

Helt plötsligt kom jag på att jag ville baka! Det är väldigt länge sen det har hänt...förr ( ca 20 år sen ) bakade jag allt matbröd själv, bullar, kakor m.m. Nu tycker jag det är väldigt enkelt att sträcka sig efter ett bröd i affären och lägga det i kundvagnen...

Visst har det hänt att jag bakat salta pajer...egentligen ganska ofta...men inga bullar eller bröd. Nu blev det två olika muffins!!

Varför jag helt plötsligt kom på att baka, tror jag beror på att jag känner mig lite nere, mår inte så där jättebra, kanske tycker jag lite synd om mig själv...ja...ni vet hur det kan bli ibland...man tycker att hela världens problem ligger på just MINA axlar...och som ni alla vet så går det över!

Jag bakade tranbärs/blåmögelost-muffins, jättegoda! Passar perfekt till glögg! Sen söta vitchoklad-muffins, jag lovar er, dom blir inte gamla i vårt skåp! Receptet på chokladmuffinsen var på ett jättefint julkort som jag fick av "flickorna" på affären Sinooperi här i Vasa.

Det tar ju inte så lång tid att baka, egentligen, och visst är hembakat något speciellt!! Köket brukar se väldigt speciellt ut också efter jag har bakar, förstår inte hur jag kan stöka till det så förskräckligt!

Jag köpte blåbärsglögg i dag och det var en ny smakupplevelse för mig, jag kommer att köpa mera av den sorten. Visst är min blomkruka fin... som en krona... jag har två av dem och just nu finns det två vita amaryllis i dem.

Här har det snöat och blåst ordentligt idag, så nu har vi ett litet snötäcke på marken som lyser upp. Här inne blir det glögg, tranbärsmuffins och final i IDOL på TV:n i kväll. Ni ska ha en riktigt trevlig helg!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Oj jag älskar muffiner <3 Du har bakat så söta ...Ha en kul veckoslut <3

Nette Cecilia sa...

så bakan i dig har också vaknat jag har också börjat baka ,ibland händer det ,kram Nette

Rose Garden Malevik sa...

OJ,,,va duktig du e :)
Ja de e lika bra å göra ngt när det känns såå.....
hoppas det snart bli bättre.
å missa nu inte.....

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN :)
Håkan

Gugis Pärlor sa...

Trevlig myskväll i TV-soffan! Läckra muffinsar och glögg piggar snabbt upp tillvaron ;O)

Kram Gugi

Livet på Vestergård sa...

Jag har planerat bakdag i morgon, vi får se då om inspirationen infinner sig :)
Ha en fin helg och hoppas att muffinsen piggade upp dig lite. Kram Kicki

Umm-Yara sa...

Det är alltid rätt med muffins - speciellt chokladmuffins och extra mycket så när man vill må bättre!
Krams!

Lyckoslanten sa...

Det är samma med mig, jag bakar sällan, mest pajer. Men även jag har fått ett knyck och bakat bullar. Hoppas du mår fint nu! ♥

AgueroSandra sa...

Hola por favor a cada foto me voy derritiendo ☺ que delicia, tendré que hornear porque eso es muy tentador, un beso Sandra.

Rose Garden Malevik sa...

GRATTIS Min Vän :)
Håkan

Hantverkarglädje sa...

Man blir ju helt nöjd när man kommit sig för någon gång att baka. Bakandet var ju vardagsmat förr när man var flitigare på det området.
Det där med nere gäller nog för alla vissa perioder. Själv bävar jag alltid för tiden efter julen för jag trivs bäst när det är lite fart på. Pyssla på, vi njuter av dina idéer.