söndag 1 december 2013

Advent

1:a advent, eller "Lilla Jul" som vi säger här i Österbotten, firar vi denna helg. Julstjärnan lyser i köksfönstret och adventsljusstaken i år är fyra ljus i kaffekoppar.

Jag har ingen speciell advents ljusstake, så jag gör en ny varje år, det är mycket roligare tycker jag.


För det mesta har jag Nasse med mig när jag gör nåt, han vill gärna se vad jag håller på med...

När jag var barn hade vi alltid en "lillajulsgran" inne den här helgen. I år jag plockade lite enris och lingonris som jag satte i en vas med lite pynt i, några röda goda äpplen och så är det Lilla Jul hos oss!

Glögg och pepparkakor med tillbehör, tex. Auraost, fikon, dadel, melon, russin och nötter...Under den här tiden är jag storkonsument av glögg och ljus!

Nu är det bara att njuta av den här tiden före jul, försöka att inte stressa sig halvt fördärvad med alla "måsten" som man tror att man inte lever utan...Ha det så bra, ta hand om varandra i denna juletid och njut av lite glögg och pepparkakor istället för att jaga "dammråttor"!

10 kommentarer:

erdbeerdiamant sa...

Havea wonderful 1st advent :)

Livet på Vestergård sa...

Det var den snyggaste adventsljusstaken jag sett i år ! Bra att kunna förnya sig. Själv har jag samma som förra året.
Ha en fin 1:a advent!

evaj sa...

Himla mysig adventsljusstake måste jag säga!!Bambikram och trevlig första advent!!

mara oliveira sa...

Que benção, amo essa época e acho lindo tudo o que envolve o Natal....

Tilkkureppu sa...

Hyvää adventtia sinullekin!

Lappeklipp sa...

Jag tror jag dååånar, så vacker stake!!!! Javisst, glögg ska det vara litervis av i december, räcker nog en mugg eller två åt dammråttorna också. Ni ska ha en finfin adventstid!

Hantverkarglädje sa...

Ja visst är det trevligare att ha lite variation i julpyntandet. Den tiden är ju förbi att samma grejer plockades fram år ut o år in. Enkelt och mycket vacker med ljus i dina koppar. Ha det gott.

LoNiPe sa...

Vilken underbar adventsljusstake, så läcker och ovanlig. Det blir jul oavsett om vi hunnit allt eller inte, bättre att njuta av det som är än att jag sig halvt fördärvad. Må så gott i adventstid. /Lotta

Vardag och flärd sa...

Så fint med ljusen i kopparna! Jag har inte ens satt fram de fyra ljusen än, kanske det blir eller kanske inte ...
Ha en fin decembervecka!
Kram Eva

Rafaellascreativa sa...

Vilken fin advents julstake med kaffekoppar!! Jag känner verkligen att det är dags att ta det lugnt och njuta ,jag älskar ljus och tänder mina lyktor varje kväll .....jag har Tilda tomte i relaxfötöljen som håller mig sällskap !