torsdag 27 februari 2014

Hare Mother & Child

Nyaste "Tilda" är en materialsats " Hare Mother & Child ". Det är lite annan modell på dessa harar än dom som finns t.ex. i boken "Påske med Tildas Venner", dom nya är långa och magra och har en "vintage-stil" som känns helt rätt i dessa tider.


 Mamman är ca 56 cm och flickan ca 44 cm, det beror bara på hur högt upp på kroppen man lägger benen. Jag har sytt fast armar och ben med knappar så de blir rörliga, då kan de sitta bättre tycker jag. 


Mina harar fick varsin rosett i örat, jag har en ovana att knyta fast rosetter lite här och där på mina " Tildor ".


Det finns alltid bra beskrivning och bilder på hur man syr figurerna, men jag måste erkänna att jag inte förstod hur man skulle få till en ros som skulle sys på klänningen, så jag gjorde en liten jo-jo och ovanpå den en rosen-knapp!


Nosen sydde jag med hela tråden DMC-garn då blev den så här rund och tjock.


Ja, ja...jag lovade mig själv, IGEN, att INTE köpa mer tyg...men, men...jag kunde inte motstå dom nya tygerna " The Summer Fair " och " All That is Spring "! Dova, svala färger, vackra mönster som rosor och fåglar, så mycket mera vintage kan det inte bli!


Här har all snö smält bort, det är vår i luften, plusgrader och imorgon lovar dom solsken! Läste i tidningen att tussilago blommar och folk räfsar sina gräsmattor i februari! Otroligt! Det får gärna fortsätta så här för jag har vintersemester...ända till 24:e mars!


 Önskar er alla en skön helg!

14 kommentarer:

LoNiPe sa...

Dina rosetter är en mycket fin ovana tycker jag. Låter underbart med så lång vintersemester - njuuut! Din rosbild var verkligen vacker. Trevlig helg på dig också.
P.s Var har du köpt de fina Tilda-tygerna?

Vardag och flärd sa...

Ja, hararna var lite annorlunda men helt underbara! Och tygerna så vackra, jag längtar så till den dagen jag får tid att sätta händerna i mina tyger.
Jo, nog är det vår men det kommer säkert snö innan det är klart.
Fin helg!
Kram Eva

Malin sa...

Vilka fina bara! Tycker din jojo med rosenknappen blev jättesöt. Blir väldigt sugen på ett köpa några av de nya Tildatygerna, fast jag också har alldeles fullt i tygskåpet. Kram

Malin sa...

Vilka fina harar! Tycker din jojo med rosenknappen blev jättesöt. Blir väldigt sugen på ett köpa några av de nya Tildatygerna, fast jag också har alldeles fullt i tygskåpet. Kram

Дарья Будённая sa...

Vilka fina harar!

Hantverkarglädje sa...

Kan förstå hur svårt det är för dig som gör så vackra saker att motstå såna härliga tyger. Är väldigt svag för tyger själv och jag brukar tänka om man nu inte har några värre synder att bära trots att nu skåpet är överfullt förståss. Kan gissa att det är så hos dig också. Njut av dina vackra tyger för de ger ju inspiration också.

Rose M. Rodriguez sa...

Hoi, Dat kostbare details. mijn eerste bezoek aan dit blog en heeft me paresido alles werkte zo goed en inspirerend! Ik vind het geweldig dat zinsnede 'Onderschat niet een vrouw met een naaimachine in uw handen', ik lid worden van deze maraviloso dacht! Het heeft grote werk waarvoor ik feliciteer haar en tikte konijntjes, tedere kijk! groeten, Rose Marie

CorianneDesign sa...

Yours are so cute! I just finished mine today ;)
What do you think?? http://coriannedesign.blogspot.com

big hug Corianne

Rafaellascreativa sa...

Åhh vad söööt a de blev ,nu blir jag sugen att köpa matrialsatsen till dem ,och tygerna är helt underbara .Jag tycker bara att det är synd att de ändrat bredden till 110 cm .Ha en härlig semester , kram

Dollandesign sa...

Jag tycker att "mamman och flickan" är så söta!

Dollandesign

Tatkis sa...

They are so sweet and charming!
Beautiful bunnies!

Hugs,
Tatyana

Gugis Pärlor sa...

Nämen.. vad söta kaniner och underbara klänningar! De liknar på Mailegs kaniner. Jag har två sådana som saknar kläder...

Kram Gugi

Anonym sa...

Tack för en inspirerande blogg! Nu har jag köpt mitt livs första materialsats... Ska bli jättekul att sy hararna till min små flickor. Skulle gärna vilja att det gick att röra på armar och ben, men förstod inte riktigt det där med knapparna; syr du bara ett knapphål på kroppen o en knapp i benet/armen? Eller hur gör du?
Mvh, Linda

Anonym sa...

Thanks for your personal marvelous posting! I certainly enjoyed reading it, you may be a great author.I
will ensure that I bookmark your blog and definitely will come
back from now on. I want to encourage you to continue your great job, have a nice
evening!

Feel free to visit my site; iron force hack