tisdag 25 mars 2014

Nya lappar...

Jag håller på med ett evighets projekt ute vid sommarstugan...jag syr hexagons, bara där, med andra ord är det bara under sommaren som jag håller på med det täcket så det går väldigt långsamt framåt. När jag upptäckte att jag hade ca 150 st. hexagoner för lite lovade jag mig själv att aldrig sy dom lapparna igen...hmmm...jag är inte så bra att hålla det jag har lovat mig själv!


För en tid sen köpte jag Tilda-tyger, "All That Is Spring" och "The Summer Fair", jag tycker om dom tygerna, dova färger, vintage-stil!


Jaha, vad ska jag sy av dem då?! Jag kommer på den briljanta idén att sy hexagons! Jag syr bara en kudde så blir det inte så många lappar...

 ...några lappar blev fler och fler och helt plötsligt planerade jag ett litet "soff-täcke".

Jag köpte en uddspets på loppis för några år sen, drygt 6 meter lång för några euron, handvirkad i linnegarn!! Den kommer att passa perfekt att sy runt hexagon-täcket, färgen passar bra med tygerna. Jag har 190 st. hexagons och så ska jag ha en bred kant runt och så spetsen ytterst, japp, det blir fint!


 Det är ju inget problem att sy fast tyget på pappersmallen, det är att sy ihop alla bitar som tar tid, för att inte tala om att få det quiltat. Jag har också gått och lovat mig själv att försöka handquilta täcket...när det nu blir färdigt...det här är väl ännu ett av mina evighetsprojekt!
Här har vi haft en härlig dag med strålande solsken och varmt! Våren kom tillbaka i alla fall. Ha det så bra!

9 kommentarer:

Monique sa...

Nice fabrics! :-)

Lyckoslanten sa...

Otroliga du! ❤

Janne i Fagerlia sa...

Så bra du kjøpte spetsen på loppis, for den passer jo helt perfekt til de sarte fargene i ditt lappeteppe. Lykke til videre, det kommer til å bli nydelig.

evaj sa...

Att sy hexagoner det tar tid men det är rogivande att ha detta arbete i handen!!Ta den tid du behöver och snart så är det klart!!Fint blir det iaf./Kram från Bambi

Vardag och flärd sa...

Det kommer att bli jättesnyggt - som allt du gör! Det är ju bra att du pysslar med hexagons bara i sommarstugan, då känns det ju lite kul att sätta igång igen när du varit därifrån en tid.
Ha det fint!
Kram Eva

Livet på Vestergård sa...

Det kommer att bli jättefint!

Nette Cecilia sa...

Så bra att du har någonting att göra (fniss) kram Nette

Rafaellascreativa sa...

Kommer att bli så fint ,ibland måste det fina växa fram och ta tid .....älskar färgskalan på Tilda tygerna ,kram

Timotei sa...

Å, ja, det kommer nok til å ta litt tid, men du verden så fint det blir når det blir ferdig! Tror det blir helt perfekt med den heklede borden rundt til slutt :)