onsdag 1 oktober 2014

Summer garden

Så var det klart! "Summer Garden" får mitt täcke heta. Jag har sytt det efter mönster på "Spring Garden" och "Autumn Garden" av Liza Prior Lucy ur boken "Rowan, Patchwork and Quilting, Book Number 3".

Jag har sytt täcket av olika rostyger, "Barefoot Roses" by Tanya Whelan, rosor med ljusblå, ljusgrön, rosa och vita bakgrunder, ett sommar täcke! Det är ca 240 x 240 cm!

Det var inte lätt att få med hela täcket på en bild, jag var tvungen att klättra upp på trädgårdsstegen för att få en bra bild.

Täcket är indelat i 5 stora block, mitten med små rutor och sen 4 delar runt med större rutor. Eftersom det är så stort täcke kunde jag inte quilta det på maskin, det ryms helt enkelt inte genom en vanlig symaskin. Jag quiltade vart block för sig och sen sydde jag ihop delarna, vek över sömsmånen med bottentyget och sydde fast så syns inte sömsmån på baksidan. Jag quiltade mittblocket diagonalt över rutorna och frihandsquiltning på de andra blocken.

Det här blev verkligen ett lapptäcke i ordets rätta betydelse. Jag fick för lite tyg för att få hela rutor så jag måste sy ihop remsor för att få det att räcka till, men det gör inget, jag ska ha det själv.

Varje gång jag får ett täcke klart så ska ju det kontrolleras av min egen kontrollant! Han har godkänt det både genom att gå på det och krypa under det...
Här ser ni att baksidestyget inte räckte till heller så där är det skarvat också, man ser också hur det är quiltat och att kanten är vågig. Jag skar kanten längs med trådriktningen och ändå blev det vågigt, men det rätar väl ut sig så småningom bara det får "dra" en tid.

Det här täcket har jag hållit på med i många år, det har legat halvfärdigt i ett skåp länge, jag gav opp när jag insåg att jag hade för lite tyg, men så började jag lappa ihop bitarna och när det sen räckte till så var det bara att sy det klart. Jag har inte sytt ett så här stort täcke tidigare, men det gick bra att göra var del för sig och sen sammanfoga dem till ett "Summer Garden"-täcke!
Sommaren är slut, vi hade minusgrader här i natt, rimfrost, men i dag har det varit solsken och en riktigt fin höstdag. Kanske jag skulle börja på ett "Autumn Garden"-täcke...

...i dom här färgerna...kanske nästa år! Ha det så bra!

12 kommentarer:

barbara woods sa...

beautiful!

Nette Cecilia sa...

Så härligt det blev men som sagt nu är det slut med sommaren bara att se framemot nästa ,kram nette

TaSiKa / Tanja sa...

Beautiful <3

Vform sa...

Måste ju bara bli SÅ fint efter så många timmars/dagars/års jobb!
Jaadu jag undrar, hur räcker ditt tålamod till? :) Fantastiskt!
Trevligt med snabbmötet ;)
Ha det bra!

Lappeklipp sa...

Jaa där ser man, får inte ge upp fast ljuset är lååångt borta i tunneln, allt blir nog färdigt bara man ger det tid.
Täcket blev fenomenalt vackert i de ljuvligaste tyger och de två olika quilt-sätten ger täcket ännu mera uttryck. Och när kontrollanten har inspekterat och godkänt finns de ingen som kan komma och säga någonting, så det så!

Elisabeth sa...

Så himla fint! Passar bra till katten också. Det är väl ganska typiskt katter att kontrollera allt nytt. Likadant när man bäddar rent i sängen eller viker lakan. Då ska man helst gunga i det nytvättade som i en hängmatta. Så gör våra knasiga katter i alla fall. Ibland hunden också.

Anna sa...

Uuuaauuu!!!! Es preciosa, me encanta.
Anna

Carina Ohlsson sa...

Men så otroligt fint täcke, och vilket arbete! Super!

Vardag och flärd sa...

Du är fantastisk!!!
Kram Eva

Rafaellascreativa sa...

Så himla vackert ,vilket arbetet och fiffig lösning på quiltningen du kom på :) kram Carina

Hantverkarglädje sa...

Ja tänk så många restbitar du slapp på samma gång och vackert blev det vare sig det är skarv här o där eller inte. Nu får du ta tag i nästa projekt eller är något redan på gång? Ha det bra.

Eirin H sa...

Fantastisk flott teppe. Hva gjør det vel om det tar lang tid å lage bare man koser seg med syingen :)