måndag 29 augusti 2016

A Day By The Sea

I år prenumererar jag på tidningen Homespun. Det är en tidning med mycket lappteknik, broderier och lite annat smått och gott. I början var det lite problem att få den regelbundet hemskickad från Australien men de sista 4 tidningarna har kommit som dom ska.
I Januari fanns det en quilt som jag genast blev förtjust i och bestämde att jag skulle börja sy, det dröjde till Juni innan jag kom i gång.
A Day By The Sea, design Yvonne Westwood. Den blev ca 190 x 145 ( 74,5" x 56,5" ). Jag använde mera blåa tyger i min quilt än vad som var i mönstret, jag visste ju vem som skulle få den och då ville jag ha den i blått.
Det här är mitten på quilten och lite mörka röda segelbåtar och badhus bland allt det blåa.
Några sjöstjärnor och delfiner bland badhus...
...och segelbåtar.
Delfiner som hoppar runt i vattnet...
...och i hörnen.
Ohio Star blocks i motsatta hörn.
Jag blev riktigt nöjd med "A day by the sea". Jag vill bara säga att det blev lite ont om tid att få den klar till ett bestämt datum och när man börjar stressa DÅ går ALLT galet! Jag vet inte vad som hände när jag började quilta, allt blev fel, fel, fel. Jag har aldrig sprättat upp så många sömmar som på denna quilt, jag gav nästan upp, men, skam den som ger sig! Den blev klar, sydd och fotograferad dagen före födelsedagen! Och jag blev som sagt nöjd och det blev 60-åringen också. Jag har planer på att sy en åt mig själv också, men i aprikos-turkos färger....Nu är min sommarsemester slut, jag kan ju inte precis säga att jag har haft tur med vädret, men huvudsaken är att få vara ledig och vila, koppla av och ta dagen som den kommer.
Hösten är på väg och alla mina planer och projekt tar aldrig slut, syrummet fullt med tyg och jag full med idéer! Ha en fortsatt trevlig vecka!

8 kommentarer:

Lappeklipp sa...

Den är ju bara såååååååååååå fin och kommer att bli jätteläcker i aprikos/turkos, väntar spänt på att få se bilder på den så småningom. Ja vädret har inte varit det bästa för utevistelse, men alldeles fantastiskt sy-väder har vi haft :o)
Toppen att du har fullt med planer och tyger att götta dej åt, det är ju dem som gör att man orkar hålla upp ångan fast det känns motigt ibland.
Du ska ha en riktigt fin och kreativ höst!!!!!

Dollandesign sa...

Jag blev mycket förtjust i Din quilt "A day by the sea".
Den är jättefin!

Dollandesign

Ju sa...

Maravilhoso!
Ju

Gudrun sa...

Så vacker kvilt i fina färger.
Du syr för övrigt mycket vackert!°
Hälsningar Gudrun

Nette Cecilia sa...

Åhh så vackert, du gjorde det igen en jättefin quilt .Vädret har väl varit bra för lite jobb på alla semestrar i år men så ska det väl vara någon gång också ,kramen Nette

Lisbet sa...

Du är så skicklig! Jättefin blev den. Jag kan förstå att sextiåringen blev glad!
Ha en fin vecka!
kram

Jill sa...

Du är ett PROFFS när det gäller att sy, mönster, form och färg.

Hoàng Trọng Duyệt sa...

Sàn nhà 3D cực đỉnh 3D floors, luxury, personality, free consultation, reasonable pric