söndag 7 maj 2017

The Watcher Quilt

När jag såg den här quilten / väggbonaden måste jag bara sy den! Jag tycker den är riktigt häftig!


Den heter "The Watcher Quilt" och är designad av Libs Elliot, hon har också designat tygerna speciellt för den här quilten. 


Själva skallen är ca 70cm x 100 cm, och jag har gjort väggbonaden den ca 100cm x 120cm, man kan ju göra den så stor man vill.


Jag har strukit delarna (166st) på vliesofix och strukit fast dem på bottentyget. Skallen är frihandsquiltad på maskin samtidigt med bakgrundstyg, mellanlägg och bottentyg.


När man ska tvätta den här quilten/väggbonaden så görs det förhand. Den tål inte maskintvätt när delarna inte är fastsydda med varandra med sömsmån utan är fastsydda direkt på bakgrundstyget.


Det gäller att vara noga med att klippa ut delarna exakt och pussla ihop den så att inte bakgrundstyget syns mellan delarna. Jag har vit bakgrund så det syns inte så tydligt om det vita syns igenom, men hade jag haft tex. en röd bakgrund, då skulle det inte se så snyggt ut om det röda skulle skina igenom.


Bottentyget är också i svart/vitt och kanten runt är av tygerna som finns i skallen.


The Watcher Quilt ville min son ha och nu ska min dotter ha en skalle i ljus beige och de gröna delarna vill hon ha i guld...en liten utmaning!


Fast jag gillar min "skalle-quilt" så gillar jag den här "skalle-katten"  ännu mer!
Ha en bra dag!

5 kommentarer:

Lappeklipp sa...

Ja det var en annorlunda quilt du gjort denna gång, inte det som vi är vana att få se här med vackra pasteller :o) här har vi en tuff Käranån som riktigt sticker ut hakan och visar var skallen ska stå hi hi, men jaaa Nasse är nog bäst, alla kategorier <3
Blir spännande att se varianten du ska sy åt er dotter!

LoNiPe sa...

Men jösses vad häftig!!! Riktigt fräck. Kan förstå att barnen vill ha. Må så gott!

Minh Quân sa...

mái nhà kiểu thái lan is currently the trend of choice for many people. Apart from the aesthetic factors, cheap price is also a major cause

Hoàng Trọng Duyệt sa...

Mẫu phòng ngủ cực chất Romantic bedroom for young couples, where emotions sublimated, create joy in life

Hoàng Trọng Duyệt sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.