lördag 17 december 2011

Vit & Brun

Nu har jag sytt sista stygnet före jul! Syrummet är städat, nu ser jag golv och sybord. Alla tyger är insatta i sina respektive lådor och hyllor, alla band är ihoprullade i burkarna, mönster är ordnade i sina mappar och böckerna är på sina platser i bokhyllan...så nu hittar jag ingenting när jag ska börja ta i tu med nya projekt efter jul...Visst är det konstigt att man har koll på sina saker när det är ett enda kaos, men så fort man städar upp så hittar man inget! Det sista jag sydde före jul är en stor "Julenisse" ut häftet "Tildas Juleverksted" ( T. Finnanger ), jag sydde den i mina färger.

Jag tänkte mig först en i grått, men så hittade jag en stuvbit av ett fint tovat ylletyg som jag sydde till jackan, brun/vit randigt till byxor och mörkbrunt linnetyg till ben och luva. Linnetyg har den egenskapen att det inte vill hållas på plats när man ritar mönster och klipper ut, så jag strök fast limtyg på avigsidan. Det blev stadigare att hantera då.

Tjockt skägg och så satte jag fast lite hår under luvan.

Haren och polkagris-stången ska vara med i julklappssäcken...

Benen ska stoppas med vadd och sen sys fast i byxorna, som man sen i sin tur stoppar med vadd och syr fast i kroppen. Sist syr man fast en kant nertill på byxorna för att dölja kant mellan ben och byxa. Enkelt fast det låter invecklat. Snörningen är påsydd med DMC-garn.

De vackra julbanden har jag köpt här. Vi har plusgrader och all snö har regnat bort! Jag hoppas att vi får lite snö i nästa vecka så det är vitt på julafton i alla fall. Nu blir det att arbeta för mig i helgen och lite in i nästa vecka, men sen har jag hela FYRA dagar ledigt, julafton inräknad! Jag tror bestämt att jag har varit ganska snäll när jag har fått en sån bra arb.lista i år...
Jag önskar er en trevlig helg och att vi alla tar det lugnt, stressar mindre och tar hand om varandra, det är det viktigaste!

20 kommentarer:

Beatrice sa...

Wonderful Santa !!

trädgårdsdrömmar sa...

Å så fin din Julnisse är.Fina färger.Ha en trevlig helg.

Malin sa...

Vilken jättefin tomte! Skönt att vara klar med allt inför julen. Jag har lite kvar att fixa innan min syhörna ska städas!
Ha det gott i helgen!

Annelis hantverk sa...

Jättefin julnisse!
Vi får verkligen hålla tummarna för att få litet snö över de gröna gräsmattorna till jul.
Ha en fin kväll!

Camillas virkhörna sa...

Åh så fin tomte!

Lyckoslanten sa...

Så fin tomten blev i de färgerna. Jag har inte hunnit sy den alls. Håller med om att man inte hittar något när man städar i syrummet.
Roligt att du får en ledig julafton och ja... hoppas vi slipper stressen.
Ha det gott inför jul! ♥

Anne B. sa...

Jättevacker. Underbara detaljer. Haren är så söt i säcken. :)

Nancy Lee sa...

He is gorgeous! I have to do one for next Christmas. I love your colour choices. Well done!

Anonym sa...

Här är alla handarbeter så vackra...Julnissen också <3 Ha en bra veckoslut...Mitt Svenska är inte så bra men jag hoppas du förstår mej :D Det är så många år det ,när jag flyttat till Finland att jag har glömt ...

Hantverkarglädje sa...

Verkar som vi jobbat med samma sak just nu. Även mitt arbetsru är nästan ok med allt mitt skräp var och et på sin plats. Ha en skön vecka så här inför dopparedan.

Unknown sa...

Buon Natale !!!

nattugglan sa...

Ja den tomten va fin.. inte behöver ju alla tomtar va röda. jag har inte städat ännu i mitt syrum o där är kaos nu med stort K.. kanske jag hinner opp en stund idag o städa lite.ha en skön vecka.

Ulla's Quilt World sa...

Hi! Greetings from Finland! Your quilts are so fantastic! It's so nice to find other quilters all around the world! www.quiltworld2.blogspot.com
Yours, Ulla

Annelive sa...

Nydelig nisse i flotte fager.
Ha en trivelig søndag.
Annelive

Anonym sa...

Man bara suckar, så vackra saker du gör med dina händer och din symaskin. Dom är ju läckra tomtarna där.
Bra jonbbat! Trevlig 4:de advent!/Jill

Linda sa...

Vad härligt med ny färgkombination, jättefin blev han! Ha en god jul!

Vardag och flärd sa...

En fantastiskt fin julnisse och du är fantastiskt duktig!
Så fint det måste ha blivit i ditt syrum, så vill jag ha det för att kunna hitta och jobba bra... likväl blir det inte sytt några julnissar!
Kram Eva

Veronica sa...

Så mycket vackra saker du knåpat ihop! Jag beundrar verkligen personer som har tålamod att tillverka Tilda dockor, då de är så detaljrika!

Dovilė sa...

wonderful!

Janne i Fagerlia sa...

Så mye flott du har rukket å produsere på din symaskin. Likte spesielt godt de fine båndene.

Ønsker deg en riktig god jul, og et kreativt nytt år.