torsdag 29 november 2012

Inför Julen

Nu börjar det närma sig Jul, med stora steg dessutom! Jag brukar hänga upp nya gardiner bara i köket till jul, jag har vita spetsgardiner med en kort rödvit rutig kappa, kappan tar jag bort efter jul så får de andra gardinerna hänga kvar en tid efter julen, praktiskt tycker jag som inte byter gardiner så ofta! Det här gör jag alltid dagen före 1:a Advent, men i år ska jag ta Herr Käranån under armen och fara till "storstan" på "Lilla Jul", så nu har jag redan en stjärna som lyser och nya gardiner i köksfönstret.


På tal om stjärnor... jag har sytt flera mugg underlägg med stjärnor!


Julfirandet börjar ju på riktigt på 1:a Advent, det firas julfester, det ska vara julmiddagar och julbord lite här och där, "julpyntandet" kommer i gång på allvar, osv., osv.


Jag har inte så mycket "julpynt" framme numera, några ljusslingor, många ljuslyktor och nån liten tomte som sitter på nåt skåp. I år vill jag ha en liten äkta gran som ska stå på ett bord, får se hur det blir med det...


Dofter hör till Julen. Kanel, ingefära, anis, kardemumma, nejlika, saffran...mmmm....


... och doften av julblommor, som tex. hyacinter!


Jag har gjort egna hjärtan och stjärnor, av vanlig modellera som luft torkar, som jag har satt fast på mina inslagna änglar och tomtar som ska med på julmässan den 6:e december. Det är bara en vecka kvar, ska bli spännande...


Här hos oss har julen börjat med glögg och pepparkakor, russin och mandel. I år har jag beslutat att göra ett pepparkakshus, det är en tradition som vi har haft i många år, men i fjol blev det inget hus så nu ska jag slå på stort och göra ett riktigt tomtehus! 
Här har det sakta börjat snöa, härligt...jag vet...det säger jag inte sen i januari, februari när det vräker ner snö och man tror att det aldrig ska ta slut... men nu hoppas jag att vi får lite vitt på marken, det piggar upp i detta mörker! Jag önskar er alla en riktigt skön helg och LILLA JUL!

11 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Så vackert och fint julpynt! Jag har inte heller så mycket saker som jag ställer fram utan pyntar hellre med fint från naturen, det ger ett hemtrevligt och harmoniskt intryck tycker jag.
Hoppas det går bra för dig på marknaden, du får säkert sålt alla dina fina saker.
Kram Eva

Dollandesign sa...

Stilrena muggunderlägg som Du har sytt med en röd stjärna på vitt tyg, tycker jag.

Dollandesign

Livet på Vestergård sa...

Så fint du har pyntat! Nu passar det nog bra med lite snö som gör tillvaron ljusare :)
Kram Kicki

Nette Cecilia sa...

Men vilket mys du har satt igång redan här syns inte det minsta julaktivitet ,trött.Kanske kommer jag och hälsar på den sjätte ,kram Nette

Lycka är ~ Onnea on sa...

önskar dig en riktigt fin lalla jul också!
du har så mysiga och fina bilder igen.
Och lycka till på marknaden.
~m~

AlottesVerden sa...

For noen flotte glassbrikker :)

Ha en fin helg
Ann-Charlotte

Jojjo sa...

Så snygga muggunderlägg :)Det är så snyggt med stjärnor!
Har använt vlisofix ? Jag lyckas inte få det att gästa riktigt...

Dovilė sa...

Christmas mood:) lovely!

Tilkkureppu sa...

Kauniita glögialusia ja ihanan tunnelmallisia joulun odotuskuvia!

Tatkis sa...

Wonderful photos full of Christmas spirit!
Have a great time decorating your home!

Hugs,
Tatyana

Anne O. sa...

Wunderschöne Fotos und Anregungen.
Liebe Grüße
Anne