tisdag 19 februari 2013

Tildas Sommerliv

Nu har jag fått hem den senaste Tildahäftet: Tildas Sommerliv av Tone Finnanger!
 

Det innehåller mest inspiration från havet och lite från landet. 


En docka med seglarjacka och gummistövlar...


... "Fiskerjente" med stickad kofta och en val under armen...


...sjöborrar, (som heter "kråkeboller" på norska), täcke med segelbåt 190 x 120 cm stort, valar och blommor, t.om. glasspinnar (saftis) kan man sy!


Det som är bra med Tildatyger är att man kan kombinera tyger från äldre serier med de nya serierna som kommer med varje ny bok eller häfte, färgerna går liksom in i varandra. De nya tygerna är så fina i svagt grön/turkos, blått, småblommigt och småstjärnigt...


Jag har ännu inte hunnit sy nåt klart ur boken " Tildas Vintereventyr", men jag har klippt en hel del mönsterdelar men kommer mig inte riktigt för att få dem ihop sydda. Jag går på "sparlåga" här och tar det lugnt, det kan bli så ibland...Nåja, nu har jag i alla fall en helt ny bok att bläddra i och planera var jag ska hänga en "fiskejente" eller en val på väggen i sommarstugan...

7 kommentarer:

Så Vitt Jag Vet sa...

Tack för tipset om en ny Tilda-bok...
De böckerna är så härliga att bläddra i och mina elever brukar ofta hitta extra arbeten från häftena...
Kraam
Sanne

Nette Cecilia sa...

Kul med nytt häfte har du fått det från Panduro ? Vi hann tyvärr inte besöka några affärer när vi var på resa ,men syfestivalen var jätteinspirerande ,ska sätta in bilder ikväll ,kram Nette

Janne i Fagerlia sa...

Det er ikke alltid slik at man rekker av med alt man har planer om. Og noen ganger må man også lytte til kroppen og bare slappe av. Men uansett er det kjekt å ha en inspirerende bok å se i.

Lappeklipp sa...

Skönt och höra att du tar det lungt och lämnat stressen åt sitt "öde". Känslan att ha en ny inspirerande bok/häfte i sin hand är obeskrivlig, känna det ivriga pirret av sylust komma smygande.

Vardag och flärd sa...

Förstår om du går på sparlåga så oändligt mycket fint du sytt! Men nu får du säkert ny inspiration genom den nya boken som jag nog måste skicka efter.
Ha det fint!
Kram Eva

Ingmarie sa...

Fina Tilda böcker .. man får en himla inspiration av att blädda i dom böcker .. eller så bara kolla in hos dig .. Alltid lika roligt , man hittar så mycke fint här ..
Ha det bäst

Lisbet sa...

Jag tittade på den där boken, men beställde inte ännu. Här kliar det i fingrarna...
Ha en skön helg!