lördag 27 december 2014

Shimmer-Quilt

Jag hade fullt opp med att hjälpa jultomten före jul så det blev inte så många inlägg på den här bloggen i december.

Jag hade en lite speciell "tyg-serie" som jag ville sy ett annorlunda quilt av, Robert Kaufman fabrics: Shimmer by Jennifer Sampou. Jag visste var det skulle passa MEN frågan var ju om hon som skulle få det tyckte likadant...

Den här quilten skulle inte vara sydd i stjärnmönster eller hjärtan och blommor, utan den skulle vara enkel men ändå lite "extra".

Jag tog mig tid att fundera och planera innan jag började klippa och jag "bollade" fram och tillbaka på olika tekniker, mönster osv., osv., tittade på massor av bilder på "nätet" och fick ihop ett enkelt mönster med mörkare färger på kanterna och de ljusa färgerna i mitten. Hur enkelt som helst, men svårt att bestämma mig!

Hur jag skulle quilta det var också ett svårt beslut, men som alltid är jag mest kreativ ca 02:30 på natten och då kom jag på hur jag enkelt skulle få till en annorlunda quiltning. Det blev ojämna cirklar med frihandsquiltning på maskin. Jag ville ha det lite osymetriskt, inte perfekta cirklar.

Det vita tyget, som är mellan raderna och som kant runt, har små skimrande bollar på sig, det tyget var svårast att hitta för det ingick inte i tygserien som jag hade och när de tygerna skimrar i silver ville jag ha nåt som skulle passa ihop med dem.

Jodå, hon som fick quilten blev glad! Den här quilten är ju något helt annat än vad jag brukar sy, allt från färger, mönster på tyg och slutresultatet. På baksidan står det: " One who sleeps under a Quilt is comforted by LOVE". Till Ire´ne från Mamma!

Snart har det här året tagit slut och ett nytt står och väntar på oss. Snö har vi fått och -5 grader kallt, perfekt vinterväder men det ska väl smälta bort i början av veckan ... och min man som har gjort islyktor...

8 kommentarer:

Pumlans flitiga fingrar sa...

Åh så snygg kvilt! Annorlunda, modern och så härliga färger!

Nette Cecilia sa...

Jag har många gånger tänkt tanken islykta men det har lämnat vid tanken ,Så fin quilt du gjorde ,god fortsättning ,Nette

Elzie sa...

Så snygg!! Du är makalös på att sy fina saker.
Önskar dig ett gott slut och ett GOTT NYTT ÅR.
Kram Elzie

Anna sa...

Te ha quedado precioso!!!
Anna

Tilkkureppu sa...

Upea peitto. Hieno väritys ja kauniit tikkaukset!

Vardag och flärd sa...

Än en gång får du mig att gapa och bara scrolla fram och tillbaka! Du är en konstnär, helt makalöst duktig!
Önskar dig en god fortsättning!
Kram Eva

Rafaellascreativa sa...

Jätte fin ,vilken present ! Många sydda stygn av kärlek ! Kram

Weaveron Textile sa...

fantastic all post.