lördag 7 mars 2015

Aj,aj,aj...

Jag föll förra lördagen när jag var på promenad, jag landade med armen under mig på en isig skogsväg och som tur var hann jag inte ta emot mig med handen för då hade jag säkert gått med gips nu. Jag kravlade mig upp och när jag hade gått ca 100 meter låg jag igen på vägen med samma arm under mig...höger arm, såklart! Det blev en lite fraktur i armbågen och i underarms benet.

Nu efteråt förstår jag inte hur jag ens kunde tänka tanken att ta en promenad där...nåja, det blev som sagt inget gips, men mitella och 4 veckor sjukskrivning.

Det är väldigt lärorikt att inte kunna använda sin höger hand, man hittar på olika lösningar som man annars tar för givet. Jag använder annars ofta min vänster hand så jag klarar mig ganska bra, men tyvärr kan jag inte köra bil...men jag har ju min "privat chaufför" hemma.

Jag pratade med en vän och hon sa att när hon hade höger arm i gips höll hon virknålen i den handen och virkade med vänster, det är väl bara vi som virkar som förstår hur detta går till...Jag har ergonomisk virknål och ville prova och det funkar bra, jag kan ju ändå röra på handleden, det är armbåge och arm som inte fungerar som de ska. Jag hittade en helt fantastisk idé här och här finns mönstret. Jag börjar med en "magic loop / chain circles" istället för en lm, då kan man dra igen "hålet" när man har virkat först varvet, det går inte med "lmbåge", ett litet tips bara.

 
Nu virkar jag, på ett nytt sätt, hjärtan...det tar tid, det tar tid...men jag kan ju inte göra så mycket annat. 
Här har vi hård vind, plusgrader och mulet. Ha en skön helg!

6 kommentarer:

susis quilts sa...

hej,jag önsker dig att du har det bättre snart, jag halkade den förste januari och det gör stadig lite ond,ock min mand gjorde det samme tvaa veckor senare och är sjukskriven till midten af april,du ser ,du är inte ensam,har det bra,susi

Nette Cecilia sa...

Nej men inte du också ,det är så många som fallit i vinter ,kramen Nette

Monique sa...

Very nice!
Monique

Hantverkarglädje sa...

Tur i oturen att du inte fick än värre skada men förstås förargligt när man är van att röra sig fritt.
Inte dåligt att kunna använda även vänsterhand och kreativ verkar du vara hur läget än är. Lycka till med läkningen och ha det så gott.

Thelma och jag sa...

Säger bara broddar o icebugs. Värt varenda krona :) /pia

Marle sa...

Voi voi, kohta on jäät poiss, mutta vielä ehdit kaatua. Hienoja sydämiä olet virkannut ja vaikka se ottaa aikaa, niin sitähän sinulla nyt on 4 viikkoa!