torsdag 25 februari 2016

Mermaiden Tales

Jag har fått hem ett speciellt mönster på en quilt! Jag har följt med Natalie Lymer under tiden hon har designat "Mermaiden Tales" för Cinderberry Stitches och när det var klart för försäljning köpte jag hela mönstret på en gång, man kan också få det som en BOM ( block of the month )

Det är 9 block med små sjöjungfrur, sjöhästar och fiskar, lite text på vissa block, de blir 10" x 10" och runt blir det fyrkanter och applikationer.

Jag har valt Tildatyger från serien "Springlake" och "Appel Bloom". Jag kommer att använda de som är på bilden och några till, får se hur det blir när blocket är broderat.

Det här är 1:a blocket, "Hold me closer", en sjöjungfru som håller om en liten sjöhäst, kan det bli sötare...
Jag har ännu inte bestämt vilken färg på håret jag ska ha, på mönstret är det svart men jag ska nog ha en annan färg...Allt blir broderat med DMC-garn. Quilten blir 62 1/2" i fyrkant, ca 155 x 155 cm.

Vi ska få vackert solsken till helgen och ända in i nästa vecka ska det vara vackert vårvinter väder. Det är bara att tacka och ta emot och gå ut och njuta av solen! Ha en fin helg!

4 kommentarer:

Donna Pri sa...

Oh den vackra tyger !!

Jag älskar sjöjungfruar! Jag gjorde redan sjöjungfrur med rött hår, jag tror så vacker en rödhårig sjöjungfru!

Hade varit särskilt hans arbete!
Kiss Pri

Flugan sa...

Det skall bli spännande att se hur det börjar se ut😁

Lappeklipp sa...

Oj oj oj, det här kommer att bli något alldeles extra. Jag sitter här med ögon stora som tefat och väntar på fortsättningen!!!!!!

Triniki sa...

Ohhh, es una hermosura!!!
Me gustan mucho tus trabajos, un saludo!