fredag 29 februari 2008

Tilda-häxor

Idag är det ju skottdagen o då får ju alla kvinnor fria...så vad passar bättre att visa, en dag som denna, om inte några häxor...Dom här är snälla o väldigt tysta, finns i boken " Påske med Tildas venner"

Jag tänkte bara sy en åt mig själv, den bruna, men så blev det fyra till i olika färger. Det är mycket mera arbete på dessa häxor än vad jag trodde. Jag ska ge bort den rosa o gula.

Hade hon levt på 1600-talet hade hon blivit bränd på bål för sin hårfärg...jag själv hade också hamnat dit...

I mönstret på gåsen ska man sy näbben i en annan färg på tyget, men jag målade näbbarna i stället med vanlig textilfärg. Jag har satt en rosett runt halsen i samma färg som klänningen.

Hon ska få vara i vårt kök under påsken. Hon verkar vara en väldigt snäll häxa för hennes gås lutar sig så tryggt mot henne....

14 kommentarer:

umulie sa...

Så fine hekser! Jeg ser på de i boka titt og ofte og tenker at sånn skal jeg sy til neste påske, men så langt har det ikke blitt. Jeg holder på med de serviett/ godisveskene som er fra samme bok. Skal oppdatere bloggen iløpet av helgen. God helg! Nå skal jeg ut på ridetur i skogen!

Therese sa...

Så herlige hekser :o) Hun kommer nok til å øke trivselfaktoren på kjøkkenet deres i påsken.
God helg

Titti sa...

Aivan ihania! =)
Mukavaa viikonloppua!

TilkkuSatu sa...

Vad fina häxor du har sytt :)

Klara sa...

De är otroligt söta dina påskkäringar! Du är så duktig med symaskinen.
Önskar dig en skön helg!

Shabby-Roses-Cottage sa...

Oh sooo many cute good witches ;o)
Great work!!!
Many love greetings,Patricia

faster atta sa...

Jag blev så inspirerad av dina underbara häxor att jag börjat på en egen, men den blir nog inte lika fin som dina... måste nog öva lite mer då! Underbara är de iallafall!

Elzie sa...

Så fina!! Blir verkligen avundsjuk på dig som är så duktig på att sy. Hoppas de som du ska ge bort blir väl mottagna. Det är både du och dom värda.
Hoppas du får en riktigt bra vecka.
Kram Elzie

Iinasandra sa...

Jätte fina häxor :) Verkligen fina faktiskt :) Tack för din kommentar. Jodå... Jag är helt svenska men jobbar i Karleby så där behövs finska en hel del. Jag bor ca 15 km från Jakobstad. Vi har besökt Vasa sjukhus en hel del sista tiden för min far har blivit opererad där. Han låg på avd. T3. Jag fick iden om Tilda före jul och nu har jag alla böcker förutom Tildas Trädgård som jag så gääärna skulle vilja ha :) Världens härligaste figurer.

Maisa sa...

Dina häxor är super söta. Det börjar snart bli tid för dom. Kanske jag också måste sy en.

Linemor sa...

Hei og hå denne mars dagen:)
Jeg bare elsker de tilda heksene dine!Du er sååå produktiv.
Må du ha en fin dag.

Tarja sa...

MAHTAVA joukko!
Onko noitien hiukset aitoa Tilda-hiusta vai jotain muuta?

Tarja sa...

Kiitos, kun autoit tuossa hiusasiassa :o)

lasitilkkupuutarha sa...

Ihana joukko :-)