torsdag 6 mars 2008

En dag i Helsingfors

Igår hade jag ledig dag o for till huvudstaden!! Jag hade planerat att fara dit just igår när Tilda-utställningen öppnade o sen skulle jag besöka museum o gå i affärer helt för mig själv. Jag hade stadskartan i handen o kameran i väskan, precis som en lantis ska ha som kommer till storstan...Jag kom flåsande till utställningen o vem står där om inte Tone Finnanger...jag visste att hon skulle dit men inte NÄR, trodde hon skulle komma dit på nån helg. Det var presskonferens o sen blev jag presenterad för henne, jag hade iskalla händer för det var kallt ute o jag kände mig så fånig att skaka hand med henne med mina isklumpar till händer...nåja..hon berättade bl.a. att allt som finns i böckerna syr hon själv, hon tittar mycket i tidningar o på internet för att få inspiration o ideer. Hon är väldigt trevlig o glad person, ödmjuk o godhjärtad. Hennes personlighet avspeglar sig i det hon gör. Sen skulle hon tillbaka till Norge o önskade mig "ha en god tur"..jag sa: Tack, tack det samma o så var hon borta! Där stod jag o tänkte...oj...käranån...JAG har pratat med Tone Finnanger...Efteråt kom jag ju på en hel massa frågor som jag skulle ha ställt...o tänk den som kunde få titta in i hennes ateje´o se hur hon jobbar o har det...
Jag var till Sinebrychoff konstmuseum där dom visade silverarbeten från Inkatiden o framåt, väldigt intressant o så gick jag i affärer...att jag trasslade nästan in mig i en grupp japanska turister, med enorma systemkameror hängandes runt halsen, vid Senatstorget är en annan historia...Jag hade i allafall en riktigt bra dag!!!


Här fick jag med alla arbeten. Jag trodde att det skulle vara liiite större yta att ställa ut på, för nu var sakerna väldigt tätt tillsammans att dom kom inte riktigt till sin rätt...Men vi får ju vara väldigt glada att denhär utställningen blev av o att Tone Finnanger kom dit!!!

8 kommentarer:

umulie sa...

oj så spennende å få hilse på Tone Finnanger!!! Virker som du hadde en trevlig bydag!

jeanette sa...

Aah...låter som om du haft en verkligt trevlig dag! Kul att du fick träffa Tone Finnanger.
Helsingfors är en fin shoppingstad brukar jag tycka...Jag längtar alltid till akademiska bokhandeln!

faster atta sa...

LYLLO DEJ!!!! var hon lika härlig i verkligehten som hon verkar vara? jag har en föreställning om att hon är mjuk och rolig som person, skulle ha varit roligt att få träffa henne!

Elzie sa...

Åh vad skönt med semester. Ja, jag ska inte klaga. Jobbar en vecka till sen har jag också ledigt, fast bara en vecka *s*.
Jag har ett "hemma-hos" urklipp på Tone och där satt hon bara vid ett bord hemma och sydde. Men det är några år gammalt så det kan ju ha ändrat sig. Vad roligt för dig att ha träffat henne i alla fall. Och det är ju också så typiskt att man alltid kommer på saker efteråt som man skulle frågat.
Ha en skön helg.
Kram Elzie

Marraskuu sa...

Du hadde ju jätte trevligt dag:)Och tack så mycket av fotona från utställningen :)

Marita sa...

Låter så spännande med Tone träffen.
Tycker nog liksom du att de kunde ha satt lite mer tid ut på att laga utställningen en aning 'finare' än vad det ser ut att vara. Tycker de har satt allt på samma hyllor och endel saker ser man dåligt. Trodde de sku sätta dem i nåslags grupper osv. Men fint ändå att få delta i en sånhär utställning. Kan på foton se mina egna saker ;)
Ha ett trevligt veckoslut!!

Melle ja minä sa...

Minulla on sinulle jotain blogissani. Tule käymään:)

Jenny sa...

Häftigt att du fick träffa henne! :)