fredag 18 april 2008

Tildakväll

Igår var det Tildakväll på hobbyaffären Sinooperi här i stan. Jag hade blivit tillfrågad om jag ville ställa opp o visa hur man gör en "Tilda" o det blev förstås en "Hage-engel". Det var meningen att jag skulle sy o montera ihop ängeln under kvällens lopp men så blev det inte. Jag hade fullt opp att förklara hur man syr, vänder delarna på enklaste sättet, ritar mönster på tyget, osv., osv. två timmar flög iväg o enda jag sydde var tofflorn för dom är svårast att göra. Jag hade sytt tre änglar i olika skeden före o klippt ut kläderna annars hade jag aldrig hunnit med. Det var 80 anmälda o jag som sitter ensam i mitt syrum o pysslar hade plötsligt en massa folk runt mig som jag skulle hjälpa o visa, men det var jätteroligt!!! Det var en som visade scrapbooking, en broderade Tildatavlor, tvåltillverkning o sen fick folk själv göra egna kort o pyssla, tyvärr hann jag inte ta kort på det o se vad dom andra gjorde.

Välkommen på Tildakväll!

Alla dessa härliga tyger o band i vackra färger...

Dethär är mitt bord..

Jag hade plockat med mig några olika modeller så folk fick se hur dom ser ut i verkligheten o kan ni förstå..alla modeller är på väg till Sinooper i Vanda o Helsingfors för dom ska ha Tildakvällar där också o ville ha dom som utställnings material!! Alltså...domhär reser mera än vad jag gör...

Denhär fina ponchon har E. sytt, hon arbetar i affären.

Jag o min senaste ängel, ca 70 cm lång, vill önska alla ett riktigt trevligt veckoslut!!

10 kommentarer:

Marita sa...

Låter jätte roligt med en sån Tilda kväll. Nåt jag gärna sku ha kunnat vara med på.
Ha ett trevligt veckoslut!
~Marita~

Marraskuu sa...

Oj, vad synd att jag har inte kommit ihåg den där kvällen :( Jag sku har kommit gärna med..för distans är ju inte så långt :)

Huset på toppen sa...

Å,åå så kjekt med Tilda kveld :-)
Hvor mange kunder kom innom en slik kveld??

Takker for tipset, lurer på om jeg skal tipse Panduro butikken i Bergen om TIlda kveld!!

Ha en fin lørdagskveld!!

Anonym sa...

Å vad kul! Du börjar ju bli en kändis med dina fina Tildor. Jag besöker ofta din sida för att få inspiration. Jag undrar i vilken bok de där knubbiga bad flickorna finns, skulle nämligen vilja sy några de är underbara.

Lappeklipp sa...

Jajjamensan Käranån "thats the spirit". Vi ser ju klart och tydligt vart dethär barkar....karriär byte i framtiden?????????? The only way is up my friend. Kämpa på!

Randi sa...

Vilket spännande evenemang! Tänk - en hel kväll i Tildas tecken!
Låter verkligen spännande och intressant!
Kram Randi

Maria sa...

Jag hörde talas om den kvällen innan av släkten. Synd att det är ett hav emellan...
Jag förstår att det var en härligt inspirerande kväll för alla deltagere.
Vilken tur att de öppnade den butiken i stan. Jag har shoppat mycket pyssel där när jag varit hemma. Mycket av deras sortiment finns ju inte här.
Ha en fin vecka!

Anonym sa...

What a shop! Wonderful pictures! I wish I could go into it too.
Gisela

Shabby-Roses-Cottage sa...

Looks how a Tilda paradise :o)
And you bag from the last post is sooo nice!!!
Many love greetings,Patricia

Madison Avenue sa...

I LOVE your work, especially your Tilda dolls! They are fantastic and so well crafted. I love your blog, even though I can't read most of it - even with Google translator. I just wanted to let you know!
Dawn