måndag 22 september 2008

Tomtepar

Äntligen, ÄNTLIGEN är Tilda Tomtepar färdigt! Jag har hållit på med tomtarna flera veckor, men det har alltid "kommit nåt emellan". Dom var lite "tröga" att sy, kommer inte riktigt överens med mönstret, speciellt armar/ärmar är krångliga att sy fast så det ser någorlunda snyggt ut. Jag är nöjd med resultatet, men tycker om att sy tomtar och änglar ur dom tidigare böckerna...jag har väl svårt att få in nåt nytt intryckt i min tjocka skalle...


Jag brukar inte ändra så mycket på mina Tildamönster, försöker hålla mig till originalet så mycket som möjligt, men här har jag sytt fötterna efter "Country Girl" och köpt träskor som jag målat. Det är inte så stor förändring men det gör mycket på helhetsintrycket att dom har träskor.


Det här paret finns som materialsats, men jag har använt egna tyger och band, ville ha sammetsband men det fanns ingenstans att köpas i hela stan, synd, för det blir snyggare med det..tycker ju jag...Ni ska ha en bra vecka och jag hoppas att det vackra höstvädret fortsätter!

9 kommentarer:

umulie sa...

Dette ble da bra! Artig vri med tresko! Ha en fin uke!

sytt å sånt sa...

Vilken smart ide! Jag tror att jag ska prova din ide också, för de blev ju jätte fina. Tack för tipset. Ha en bra vecka.(Hoppas att det är ok att stjäla din ide)

SusanPatch sa...

These Tilda dolls are simply beautiful..really cute!! And what about those little cup bags!!
I like them all..
Hugs from Spain.

umulie sa...

Hej! Ja, de er strikket. Jeg bruker rundpinne nr. 10, og ullgarn til pinne 8. Legger opp 3 masker, strikker en omgang, legger så ut en maske pr omgang til jeg har brukt 2 nøster. Så feller jeg 1 maske i hver omgang til jeg har 3 masker igjen, strikker en omgang og så feller av de siste på pinnen. Jeg bruker 4 nøster. Tover i vaskemaskin på 60 grader. Veldig enkelt! Til navn og dekor bruker jeg filtenål fra panduro( reklame)

LAPPEQURI sa...

kjempe flotte tilda figurer og flotte te poser:-)
Ha en fin og keativ uke

Anonym sa...

Du är nog så skicklig på att sy!
~Marita~

linéa sa...

Tomteparet är jättefint!
Gillar träskorna, det blev finare med dem.
Kram

umulie sa...

Hei igjen! Jeg har to awarder toø deg i bloggen min!

Iinasandra sa...

Jätte fina tomte par :) Har du gjort dem ur den nyaste Tildas Jul bok? Faktiskt fina :)