torsdag 15 oktober 2009

50,02

Jaha, så var kaffekopparna diskade, likaså champanjeglasen och Nasses gamla yllepläd är tillbaka i soffhörnet. Allt är som vanligt igen, förutom att här finns en massa fina blommor, kort och fina presenter...jag har nämnligen passerat dendär milstolpen i mitt liv med 2 dagar. Jag är ju inte den personen som vill fira med blomsterkrans i håret och 70-80 gäster, det ända jag önskade var att få gå ut och äta med min egen älskade familj och så blev det. Vi var på en utsökt middag i dendär källarrestaurangen som har samma namn som Sveriges första kung, ni vet...verkligen en fantastisk smak- och mat upplevelse!

Igår kväll hade vi en liten enkel kaffebjudning för dom som ville komma, och dom som jag innerst inne hoppades skulle komma så kom, fast det var en helt vanlig vardagskväll, men som en sa: ett trevligt avbrott i vardagen att komma hit! Jag uppskattade verkligen att ni kom och jag blev jätteglad!
När man har kommit såhär långt i livet inser man hur viktigt det är att ta vara på varandra. Jag har , genom mitt arbete, sett så många liv, drömmar och planer krossas av sjukdom, hur otroligt skört och kort livet kan bli, och att allt kan förändras under en kort tid. Jag har lärt mig att stanna upp och vara tacksam för det jag har, då menar jag inte det materiella, för sånt kan man byta ut, utan att jag har en familj att tycka om och som tycker om mig, släkt och vänner som är viktiga i mitt liv. Personer som ger mig energi och glädje att umgås med. Jag har ju haft motgångar och misslyckanden i mitt liv som alla andra, men när man har klarat av en svår tid, inser man att det har kommit nåt bra utav motgången och man blir stark och klarar av nästa kris bättre.

Jag fick ju så många fina blommor och olika kort, men det är två kort som jag tycker är dom allra finaste gratulationskort...

Det till höger har min favoritgranne gjort alldeles själv, ser ni rubinhjärtat! Det till vänster har lilla glädjespridaren M. ritat alldeles själv också, och alla ser ju att det är vårt hus med trappa och fönster. Hon är en härligt energifull, glad och pratsam liten dam...precis som sin farmor...

Med den här bilden på orangefärgade rosor och gerbera, som jag tycker är så vackra, vill jag bara säga åt er alla: Hej, jag heter Ann-Sofi och jag är 50+ och livet känns underbart! För visst är det såhär: " Det gör detsamma hur mycket man fyller om hälsa och lycka livet förgyller "
Jag vill passa på och tacka för alla kommentarer jag får, jag själv har varit dålig på att skriva tillbaka till er den sista tiden, men har har koll på er...Ha ett riktigt bra veckoslut!

17 kommentarer:

Anelia sa...

Ett jättestort Grattis !
Mycket vackert det du har skrivit och så sant och tänkvärt det var.
Ha en riktig god fortsättning!

vform sa...

GRATTIS en aning i efterskott!
Du har så rätt i det du skriver...och ju äldre man blir ju mera tänker man på alla nära och kära man har runt omkring sig!
Ta hand om varandra! V.

annika sa...

Gratulerar! Fina tankar och ord som du skriver. Håller med om att det är det nära livet som är det viktigaste. Det är alltför många vänner somm drabbas av otäcka sjukdomar. Det är också svårt att vara en vän i krisen.
annika

Ebbas änglar sa...

Stort grattis till dig Ann-Sofi ♥
Kloka & tänkvärda ord du skriver.... alla har vi våra "ryggsäckar". Min förra chef brukade skoja o säga; Det som inte tar kål på dig, stärker dig..... hmm.... ligger något i det =)

Ha en trevlig helg/ Kram Malin ^^,

susi sa...

ett hjärtlig grattis ocksa fra mig,fina ord du skrev,hälsningar,susi

umulie sa...

Hjertelig tillykke med 50 -års fødselsdag!

Lappeklipp sa...

Oj så fina blommor du fått och så vackert du skriver, man blir varm i hjärtetrakten av att läsa dina ord.
Ha ett finfint veckoslut!!!
Kram

Marita sa...

Hjärtligt grattis!!!
Åldern spelar ingen roll..man är just så gammal som man känner sig. Och..egentligen vem bryr sig om ålder, det är ju människans inre, sätt och strålning mm som räknas (enligt mig)
Jag försöker ta vara på det lilla jag har med. Då man varit med om en hel del behövs inte mycket för att man ska finna glädje.
Ensamheten kan ändå kännas som det tyngsta ibland.
Ha det så bra!
Kramar ~Marita~

jeanette sa...

Gratulerar!
Fina ord....

Tuula sa...

Ett stort grattis i efterskott! Verkligen tankvärt det du skriver. Det känns som att vänner blir än viktigare ju äldre man blir. Och hur viktigt det är att ta hand om ens nära och kära. Ha ett härligt veckoslut, kramar!

Lyckoslanten sa...

Grattis till dig och välkommen med i klubben 50+! Det är en underbar ålder kan jag lova dig! :o) Du skriver så fint om allt det där som är viktigt. Du gläder många med din blogg! Njut av guldåldern!

Anne sa...

Många gratulationer!

Lappeklipp sa...

Hej! Jag har något gult åt dej på min blogg!!!
Kramelikram

essemia sa...

Stort grattis i efterskott. Jaså, du har lyckats slå den dagen du också, haha. Och ni firade precis så som jag också ville ha det när jag fyllde.
Underbart fina kort. Och den buketten var hur tjusig som helst.
Hoppas du har en bra helg.
Kram Elzie

kata sa...

Congratulations! I wish you all the best I can: long and happy life with the loved ones!
Happy birthday!

Beas barnslikheter sa...

Grattis i efterskott! Du har så otroligt mycket fint sytt på din blogg. Tack för att jag fick kika in och inspireras.

Huset på toppen sa...

Hjertelig til lykke overstått med 50 -års fødselsdag,Ann-Sofi ♥ !
Jeg kommer etter om noen år:)
Ha en fin mandag!
Klem Linda