fredag 30 oktober 2009

Alla Helgons Dag

Jag funderade tillsammans med min arbetskamrat hur vi firar "Alla Helgons Dag", vissa har som tradition att tända ljus på våra anhörigas gravar och jag tänder ljus på min pappas grav. Barnfamiljer har fullt upp med spöken och monster denna helg... Det har blivit lite fel med att säga det är dom "avlidnas dag" , för egentligen är det Helgonen vi firar, alltså personer av den lite mera ädlare sorten, men som min kamrat sa: vi människor är väl nångång i livet ett helgon, om än bara glimtvis...
Ha ett lugnt och fridfullt veckoslut!


måndag 26 oktober 2009

Tyger

Jag kunde bara inte stå emot frestelsen när jag såg att det var rea på tyger som jag har tittat på länge! Hela serien på " Aster Manor " av 3 Sisters för Moda, en Fat Quater av varje tyg...jag har suttit och njutit av alla dessa vackra tyger en lång stund, och nu är det er tur.




Jag har en massa idéer om vad jag ska sy av tygerna, men ännu inte bestämt mig exakt vad det blir. Jag ska titta igenom mönster och böcker innan jag sätter saxen i dom, men det blir ett täcke, för jag vill ha hela serien på ett och samma ställe när färger och mönster på tygerna passar ihop.

Ute är det grått och trist väder, så jag hoppas att jag har gjort nån på glatt humör med att visa mina fina tyger...nu ska jag tvätta opp allt och stryka, så det är färdigt när jag ska börja sy. Ni ska ha en bra vecka!

tisdag 20 oktober 2009

Kuddar

Ibland blir det inte som man tänkt sig, utan nåt helt annat... Jag skulle sy en väska men valde fel tyg, och när det inte blir som jag tänkt, är det lika bra att sluta och göra nåt annat istället. Det blev två kuddar, enkla att sy och dom passar bra att ha framme till jul, om jag inte ger bort dem...

Jag hade två små kuddar, 30 x 50 cm, valde ut tyger, band och spetsar som passade ihop och så blev det en i rött och en i brunt, hur enkelt som helst men ändå lite extra...


Man kan ju sy på hur många olika band, pärlor och spetsar man vill. Jag har planer på att sy en kudde i helvitt av gamla spetsar och " loppisdukar " med mittenpartiet broderat i vitt.

...han har lika svårt att bestämma sig som jag... vilken ska han ta...brun eller röd?!!

...han valde den rätta...Dom ser ut att må ganska bra där dom sitter på sina julkuddar.

måndag 19 oktober 2009

"Gult" och "Ta vad du har""

Fick en utmaning av Lappeklipp, du ska plocka fram sju gula saker som du har hemma... gult är ju en färg som jag inte använder så mycket av, men det här hittade jag

...en gammal kaffeburk, bivax ljus, flasköppnare, en form, en "klämma" , flaskkork och min mobil. Nu ger jag utmaningen åt er alla som vill anta den.
Här kommer en annan utmaning som Beas Barnslikheter har på sin blogg..

torsdag 15 oktober 2009

50,02

Jaha, så var kaffekopparna diskade, likaså champanjeglasen och Nasses gamla yllepläd är tillbaka i soffhörnet. Allt är som vanligt igen, förutom att här finns en massa fina blommor, kort och fina presenter...jag har nämnligen passerat dendär milstolpen i mitt liv med 2 dagar. Jag är ju inte den personen som vill fira med blomsterkrans i håret och 70-80 gäster, det ända jag önskade var att få gå ut och äta med min egen älskade familj och så blev det. Vi var på en utsökt middag i dendär källarrestaurangen som har samma namn som Sveriges första kung, ni vet...verkligen en fantastisk smak- och mat upplevelse!

Igår kväll hade vi en liten enkel kaffebjudning för dom som ville komma, och dom som jag innerst inne hoppades skulle komma så kom, fast det var en helt vanlig vardagskväll, men som en sa: ett trevligt avbrott i vardagen att komma hit! Jag uppskattade verkligen att ni kom och jag blev jätteglad!
När man har kommit såhär långt i livet inser man hur viktigt det är att ta vara på varandra. Jag har , genom mitt arbete, sett så många liv, drömmar och planer krossas av sjukdom, hur otroligt skört och kort livet kan bli, och att allt kan förändras under en kort tid. Jag har lärt mig att stanna upp och vara tacksam för det jag har, då menar jag inte det materiella, för sånt kan man byta ut, utan att jag har en familj att tycka om och som tycker om mig, släkt och vänner som är viktiga i mitt liv. Personer som ger mig energi och glädje att umgås med. Jag har ju haft motgångar och misslyckanden i mitt liv som alla andra, men när man har klarat av en svår tid, inser man att det har kommit nåt bra utav motgången och man blir stark och klarar av nästa kris bättre.

Jag fick ju så många fina blommor och olika kort, men det är två kort som jag tycker är dom allra finaste gratulationskort...

Det till höger har min favoritgranne gjort alldeles själv, ser ni rubinhjärtat! Det till vänster har lilla glädjespridaren M. ritat alldeles själv också, och alla ser ju att det är vårt hus med trappa och fönster. Hon är en härligt energifull, glad och pratsam liten dam...precis som sin farmor...

Med den här bilden på orangefärgade rosor och gerbera, som jag tycker är så vackra, vill jag bara säga åt er alla: Hej, jag heter Ann-Sofi och jag är 50+ och livet känns underbart! För visst är det såhär: " Det gör detsamma hur mycket man fyller om hälsa och lycka livet förgyller "
Jag vill passa på och tacka för alla kommentarer jag får, jag själv har varit dålig på att skriva tillbaka till er den sista tiden, men har har koll på er...Ha ett riktigt bra veckoslut!

söndag 11 oktober 2009

Utställning

Nu har jag varit på utställning som vi i lappgillet Lappvärk har i Seniorhuset i Smedsby, Korsholm. Jag har valt att visa detaljbilder på våra arbeten, bilder på hela täcken ser ni här och här ( båda inläggen är den 2:a okt. )

Utställningen pågår hela oktober, dagtid, dörrarna stängs 15.30-tiden.

onsdag 7 oktober 2009

Nya änglar och tomtepar

Vilket väder vi har haft här idag! Regn och hård vind, men så helt plötsligt kom solen fram och nu på eftermiddagen har vädret vänt till att bli en riktigt fin höstdag.
Jag kom på att jag inte har visat dom nya änglarna och tomtarna som jag sydde för nån vecka sen, dom finns i den nya boken "Tildas Juleideer."



Jag har sytt dem i det nya tyget, som kom ut nu i höst i samband med boken. Jag ville inte klippa ut banderollen ur boken som ängeln ska hålla i, utan jag hängde ett hjärta i händerna på änglarna i stället. Lite glitter satte jag på vingarna och lite i håret, men det syns inte så bra för bilderna blev lite mörka...



Det är flera som tycker att den nya tomten ser lite "annorlunda" ut, men jag föll för den genast, just för den skull att den ser annorlunda ut en än vanlig jultomte. Nästa tomtepar ska få skridskor hängades runt halsen, har inte hunnit sy dom ännu.
Jag har varit och tittat på Tilda-utställning i Seinäjoki, vilka fina arbeten dom har gjort, jag är glad att jag hade möjlighet att få se den utställningen. Igår kväll var jag på "Kvinnokväll" till Sinooperi, temat var " mjukisdjur ", jag hade sytt en massa lamm i glada färger i frotte´tyg och bamsekaniner i fleese, jag får återkomma till dom nån annan gång. Tyvärr glömde jag ju kameran hemma så jag kunde inte ta några kort under kvällen. Detta har jag fördrivit tiden med, OM nu nån är intresserad...Nu ska jag bara arbeta en dag till, ta semester några dagar, städa, baka och sy färdigt några beställningar...

fredag 2 oktober 2009

Frost!

Strålande dag som jag har försökt sova bort...är man i arbetet på natten måste man ju försöka sova på dagen så man klarar av en natt till, oftast lyckas det inte så bra, alltså att sova på dagen...Nu har det varit minus grader här dom två senaste mornarna, 3-4 grader kallt! I somras när vi var ute med båten en kväll, och havet var spegelblankt, lovade jag mig själv att jag skulle minnas den kvällen när jag skrapar bilrutorna en kall morgon när jag har arb. natt, att den dagen skulle komma såå snabbt kunde jag inte tro då. Här kommer några frostbilder från i går...





Med dessa frostkanderade blommor och blad önskar jag er alla en riktigt skön helg!