tisdag 11 maj 2010

Vårbilder, igen

Senaste veckoslut var vi 1:a gången ( i år ) med båt ut till sommarstugan. Den här tiden på året är våren alltid ca 2 veckor senare där ute än här hemma. Vi hade så här mycket snö och is bakom stugan...

För många år sen fanns det snö kvar på samma ställe ännu i början av juni! Vi var och doppade oss i +6 graders havsvatten INNAN vi gick ini bastun, sen ännu en gång efter en stund. Härligt! Jag är faktiskt stolt över mig själv att jag vågade för jag har blivit en riktig "badkruka" med åren, brukar börja simma i juli först när det är varm.

Det var inte lätt att hitta några vårtecken, men smultronen har trotsat väder och vind och kämpar sig sakta men säkert upp ur marken.

...snart ser det ut så här på samma ställe...

Hoppsan, här har det varit "livat i holken" under vintern, hur ska några fåglar kunna bygga bo i en opp och ner vänd holk...

Bland allt det gråbruna vissnade gräset lyste en intensivt grön mosskudde upp mellan några stenar. Fastän det var kyligt och blåsigt, så var det full fart på fåglarna! Nu till veckoslutet ska vi få SOMMAR-värme hit, då kommer det att explodera i naturen och grönska, det som vi väntat på i flera veckor. Ni ska ha en fortsatt bra vecka!

12 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Oj det såg vintrigt ut.Men snart är sommaren här... Du är verkligen modig som vågade doppa dig.Jag är nog den där typen som börjar simma först i juli:)
Ha en fin dag!

linéa sa...

Vackra bilder, trots snön. :-) Hoppas ni får varmt och skönt till helgen. Men bada nu?!? Tokigt och rätt härligt galet. Själv skulle jag inte göra det. Önskar dig en härlig helg.

Hantverkarglädje sa...

Huuu då vad mycket snö men kanske ser det också ut på samma sett vid vår villa. Vi har inte ens varit dit ännu. Och simma nu? vilken tuffing du är.

Gugi sa...

Det måste vara härligt med ett eget sommarställe!? Jag är en riktig landkrabba och skulle aldrig våga doppa mig i såå kallt vatten ( t o m
vattnet i simhallen är för kallt för mig!!!)

Ha en fin vecka!

Kram Gugi

Lappeklipp sa...

Fina bilder du visar! Önskar dej också en fortsatt fin vecka och så ses vi på söndag.
Kramelikram

Lyckoslanten sa...

Ja det är ju alltid så där med våren ute vid skäret, och tvärtom på hösten. Därför badar jag gärna i augusti. Härligt med vårtecken, speciellt smultronbörjan! Njut nu! ♥

Vform sa...

Ja vi får hoppas att värmen sträcker sig ända ut hit till kusten! Då räcker det inte länge till förrän snön din är borta!
Härliga bilder!

Lizzan sa...

Fy bubblan för att bada i så kallt vatten, men får man kliva in i en uppvärd bastu så kanske tom jag skulle våga mig på ett dopp...
Härliga bilder på vårtecken!
Ha det gott!
KRAM
Lizzan

Janne i Fagerlia sa...

Vi venter også på sommervarmen fortsatt. Har så lyst til å kjøpe blomster i utekrukkene, men det går dessverre ikke så lenge det er så kaldt.

Louise sa...

Ja vi går ju till all lycka emot skönare tider...:O)

Lallis - liv och leverne sa...

Härliga bilder. ja nu är våren här:)
Ha en skön dag
Kram Lallis

tayga_ta sa...

Greetings for beautiful Suomi!

Thank you for your commend on my blog.
With a pleasure I can send you one of my works as e gift. If you want enything from my jewelery, please write me your address on mail and I'll send it to you.

Have a nice day:)