lördag 12 juni 2010

Mellan Hägg och Syren

Tiden mellan "Hägg och Syren" går alldeles för snabbt, jag har inte hunnit med riktigt...Häggen är utblommad men Syrenen har just slagit ut!

Jag har gjort som många andra, tagit kort på dessa underbara blommor.

Doften av Syren är nästan bedövande, den ÄR sommar!

I går var det en perfekt dag att vara ute. Jag gjorde ingen nytta, bara satt och bläddrade i en bok, drömde mig bort bland alla vackra bilder som finns i den och emellanåt hade jag näsan i Syrenbuketten...

...jag tittade ju inte bara i EN bok, jag hade flera stycken med mig. Böcker är en bra avkoppling och en bra orsak att "glömma" bort saker som ska göras.

Syrenen vissnar ganska fort när man har den i en vas, den ska nog avnjutas på platsen där den växer. Som sagt, tiden mellan "Hägg och Syren" går snabbt, äppelblommorna faller som snöflingor av träden, likaså körsbärsblommorna...helt plötsligt kommer vi att plocka ner frukten av dessa träd...Tiden går snabbt!
Här är det en mulen dag, frisk vind och det väntas regn till eftermiddagen. Det är kanske flera med mig som är "tvungna" att sitta inomhus denna helg och ha näsan i en syrenbukett och titta i böcker. Ni ska ha ett riktigt bra veckoslut, var ni än är!

12 kommentarer:

Gugi sa...

Somriga bilder du visar idag! Visst är syrenen härlig! Inredningsboken har jag också. Det är väldigt avkopplande att försjunka sig i den med dess fina bilder och tips!

Ha en fin helg!

Kram Gugi

hemma hos lilla mej sa...

Vad fina bilder.Vad fin vas eller vad du har gjort med massa fin spets.Önskar dej en underbar dag .Kramar Rita ♥

annika sa...

Ett vackert inlägg! Ja du...man kan drömma sig bort i böcker och inredningsmagasin hur länge som helst.
Nu får vi hålla oss inne denna blåsiga lördag.
Kram annika

Lyckoslanten sa...

Jag gillar det där uttrycket "Mellan hägg och syren"! men underbart är kort! Den här helgen blir det nog att bläddra i många böcker, laga god mat och umgås inomhus. Ha en skön och avkopplande helg! ♥

Anelias hantverk sa...

Så vackra bilder du har! Ja idag blev det plötsligen höstväder så det är nog sysselsättning inomhus som gäller här också.
Ha det bra!

Janne i Fagerlia sa...

Det er nok ikke bare deg som blir sittende innomhus i helgen nei. Her er det også regn og tåke, og det innbyr overhodet ikke til noen uteaktiviteter. Jeg har vært på loppis og kjøpt en haug kunstbøker som jeg sitter og finner inspirasjon i.

Ha en fin helg tross regnet!

☼Carolina Artesanías☼ sa...

nice!
I love it!!
from Chile
c@

Monica sa...

Här står också en syrenbukett på bordet idag. Där ute kan man ju inte vistas just nu. Beundrar din spetsprydda vas!
Ha en fortsatt trevlig helg!
Kram Monica

Livet på Vestergård sa...

Syrener är verkligen sommar! Synd bara att allting blommar över så snabbt.
Vi får komma ihåg att njuta alla dagar.
Ha en fin fortsättning på helgen!

alegni sa...

hej och tack för hälsningen inne hos mig!
det är inte bara tiden mellan hägg och syren som går snabbt, utan tiden överhuvudtaget. man blir nästan rädd när man bara hinner med en bråkdel av det man planerat numera. eller man och man, jag talar för mig själv förstås, kanske andra känner annorlunda ;)
ha det gott!

Wenche sa...

Hej Tack för på hälsningen.Tar tjangsen och frågar dig om finska folkdräkter.Finns det någon som är speciellt vacker?

Timotei sa...

Ja, tiden går fort! Det er en kald forsommer hos oss, alt i hagen lar vente på seg. Vi har ikke syrin, men naboen som bor under oss har. Den vokser nesten helt opp til balkongen vår og lukter himmelsk!