söndag 6 juni 2010

Besök

I vårt stressade samhälle har vi inte tid att besöka varandra bara "så där", vi måste se om våra arbetstider passar, kanske har vi fritidsaktiviteter, kurser osv. som ska passa in för ett besök. Har man , som jag, tre-skifts arbete är man nästan tvungen att boka in ett besök hos nån bekant.

I förra veckan fick jag helt plötsligt besök, bara "så där" av en bekant. Att hon hade, ännu ljumma, hembakade bullar med sig gjorde det hela extra festligt! Vi satte oss i köket, och i förbifarten ursäktade jag röran på diskbänken, men det var ingen fara försäkrade hon mig, för dom har det ännu värre hemma hos dem...dom är 5st i familjen och vi bara 2+en katt, så lite skillnad är det ju...

Under tiden vi mumsade i oss dom jättegoda bullarna, drack kaffe och svartvinbärssaft, funderade vi på vad vi skulle göra på våra sommarlov. Jag skulle vara mycket ute vid sommarstugan, kanske åka bil nån stans, men mest vila och njuta av ledigheten. Hon däremot hade sitt lov fullspäckat med program. Det var allt från delfiner, fotboll, kusinens kattungar, Gröna Lund, kaniner, åka båt och så skulle hon besöka sina mor-och farföräldrar.

När vi hade druckit klart fortsatte vi att umgås i mitt syrum! Hon ville sy en kudde av ett mjukt ljusgrönt tyg,och hon sydde alldeles själv på maskin. Jag kan bara koppla bort "gaspedalen", sänka farten till minifart och så är det bara att trycka på en knapp så går maskinen igång, trycka på samma knapp och den stannar, perfekt för en som kommer på besök och som tycker om att sy! Jag hjälpte henne med att sy fast blommor och pärlor på kudden, sen glömde jag totalt bort att ta kort på hennes fina kudde!

Vi kom också överens om en sak, att inte berätta för Herr Käranån om att vi hade ätit nybakade bullar, för då skulle han gå hem till dom när ingen ser honom, plocka fickorna fulla med bullar och springa hem tillbaka...Annars, hennes farmor bakar bullar hela dagarna, det är hennes arbete, så de har många goda recept på bullar hemma...

Sen var det dags att mata våra fiskar i dammen och söka efter Nasse, som också ville ha mat. Min bekant är väldigt pratglad, och vissa gånger hänger jag inte riktigt med i hennes tankar och funderingar, tex. när hon hade en släktutredning om vem som bodde ihop med vem, och vem som var mamma till vem, DÅ blev jag alldeles snurrig i huvudet!

Jaha, så stoppade hon sin lilla ljusgröna kudde med blommor i fickan, drog sin rosa mössa på huvudet och sprang hem till sitt, hon skulle städa i sitt rum! Kan det bli bättre än så här?, få ett oväntat besök som har nybakade bullar med sig ( hon hade faktiskt ätit 2st före hon kom hem till mig), sitta och fundera på allt mellan himmel och jord med en mycket pratglad ung dam, en helt vanlig eftermiddag...vilken underbar dag jag fick!!

19 kommentarer:

Vform sa...

Håller absålut med dig!
Inget kan vara bättre än att någon kommer på oväntat besök!
Alla "måsten" läggs åt sidan ... och plötsligt märker man att man hinner nog ändå!

Fortsatt skön dag till dig!

Hantverkarglädje sa...

Det där lät ju jättetrevligt. Fortsatt trevlig söndag.

Reyes "El telar de mi abuela". sa...

El trabajo es muy bonito.
Enhorabuena.
Besos.h

Marita sa...

Låter som en riktigt trevlig dag!
~marita~

Lyckoslanten sa...

Det måste ha varit en underbar människa, liten till växten, som du hade på besök! Jag älskar sådana besök! :o)

Gugi sa...

Vilket härligt besök du hade! Sådana lever man länge på!!

Ha en fin vecka!

Kram Gugi

Dovilė sa...

so lovely, beautiful pillow:)

Snor och Glamour sa...

Ha ha, föstod efter en stund att det nog var en liten en du hade på besök! Så mysig stund ni hade. Dom får man ta vara på!
Önskar dig en härlig start på en ny vecka!
Kram Ann-Louise

Anne sa...

Oj va' härligt! :)

LisaMatilda sa...

Vilken härlig beskrivning av en underbar dag!

annika sa...

Så fint du skriver om ditt besök. Det gäller att man tar sig tid då man får sånt fint besök. Bullarna var säkert mycket smaskiga.
Kram annika

Lindas änglar sa...

Å vilket trevligt besök, och nybakta bullar är ju det godaste som finns!
Vilken härlig muffins-kudde som syns på bilderna!

Livet på Vestergård sa...

Det låter som ett riktigt underbart besök :)

Lotta i S-vall sa...

Vikken härlig dag ha ha ha ha
jag blir härligt glad ha ha ...... :O)

Monica sa...

Va härligt med oväntat besök av en "liten dam" och vad omtänksamt att hon hade egna bullar med sig!

Kramar Monica

Louise sa...

Ja Vilken härlig dag och överraskning! Fina kuddar och bilder visar du fastän den ljusgröna inte hamnade med!

Lizzan sa...

Ohh vilket härligt besök och dessutom få nybakta bullar. Dessa damer små har alltid en massa spännande att berätta om ;)
Kram Lizzan

Sari sa...

Vilken härlig dag med besök, nybakta bullar och en stund vid symaskinen!!
Ja, snart har jag sommarlov och förhoppningsvis kan det bli stunder vid symaskinen då! Bara inspirationen kommer tillbaka....
Nu ska jag fortsätta kika runt hos dig! Jag har ju missat massor, massor!
Ha det så bra!
Kram Sari

linéa sa...

Vad härligt o mysigt ni haft det! Din Muffinskudde är helt underbar.
:-)