onsdag 14 juli 2010

Strandfynd

Jag ska inte gnälla på värmen vi har just nu, bara att vi hade +30 ute och + 31 inne vid sommarstugan i går. Jag vara nära att få värmeslag fast jag satt i skuggan nästan hela dagen.

Vi har ganska mycket smultron ute vid stugan, men nu har nästan alla torkat bort, men de som finns smakar verkligen smultron och är mindre än dom man hittar här hemma.

Den vackert blå Strandveronikan växer tillsammans med smultonen nära vattnet...

...där hittar man också Vänderoten ( valeriana ) som doftar ganska starkt men gott!

Gräs kan vara vackert, tycker jag i alla fall!

För det mesta är den här lilla segelbåten ett av strandfynden jag brukar hitta hos oss, det har blåst alldeles för hårt eller så inget alls för att ge sig ut på sjön med den men igår gick det bra.

Jag vågar aldrig ge mig ut ensam i en liten segelbåt, som hon på bilden ( Hilda Paint ) Jag har alltid sagt att jag aldrig skulle sätta min fot i en segelbåt, men jag måste ju erkänna att det är jätteroligt, bara det är nära till land och att det inte blåser för hårt och att båten inte lutar för mycket och att nån är med som håller reda på alla segel, rep, linor och framförallt nån som vet varifrån vinden blåser och vart vi ska, DÅ vill jag segla!

13 kommentarer:

Nettan sa...

Åhh så gott med smultron...tror att jag också ska gå ut och plocka lite....:)

Gugi sa...

Somriga bilder! Och sommar har vi minsann, fullt ut. Igår var det rena tropiken. Jättesvårt, att veta var man skulle vara för att må bäst. Njut av sommarstugan och båtlivet! Det är skön semester!

Kram Gugi

mamma lycklig sa...

Jag skulle ge vad som helst för värmeslag. Här är det 11 grade regn och båst. Jag delar gärna med mej av det. Tycker att det är ganska orättvist fördelat med värmen. Men den som väntar på något gott väntar ju aldrig för länge sägs det.
Ha det gott o njut!
Kram Nettan

Timotei sa...

Så koselig og sommerlig innlegg! Jeg våknet til 12 grader i dag, så jeg kan godt ta over noen grader fra deg hvis du synes det er for varmt :-)
Så fine puter du har sydd!

Vform sa...

Tack för hälsningen :)
Wao ... vilket somrigt inlägg du visar!
Allt vad som en sommar ska innehålla! T.o.m. värme ;)
Vi ska inte klaga, utan skänk en tanke ett halv år tillbaka i tiden ...

Ha det så gott ... och gör din utfärd!

LisaMatilda sa...

Så vackra bilder. Smultron är verkligen sommar - precis som båtar och ett glittrande hav!

☼Carolina Artesanías☼ sa...

nice!
c@

Creative Momone sa...

Fina bilder du har. Du är ungefär en likadan seglare som jag säkert skulle vara om jag någonsin skulle segla. ;) Men ut till sjöss vill jag, vi får hoppas på inte alltför hårda vindar.
Ha det skönt
Marianne

Lyckoslanten sa...

Smultron på strå har jag ännu inte fått testa! Visst är det ute på böljan den blå man borde befinna sig nu! Jag gillar verkligen den där Hilda!
Fortsätt njut nu! ♥

Lappeklipp sa...

Tack för alla vackra bilder att njuta av, jobbar hela sommaren så något båtliv blir det inte för mej.
Önskar dej milda vindar i seglen!!!
Kramelikram

Maleviks Rosenträdgård sa...

Hur somrigt som helst :)
Håkan

Lizzan sa...

Vilka härliga sommarbilder! Visst är det härligt med sol och värme, men lite regn då och då kulle nog inte skada allt för mycket.
Ha en härlig sommar!!!
KRAM
Lizzan

Hantverkarglädje sa...

Ja inte kan då jag förstå att du får gräs och Valeriana att se så vackra ut men tydligen skall man se med betraktarens öga för det var ju vackert och dessutom tagen av en skicklig fotograf.