fredag 26 november 2010

Lilla Jul

Nu knackar Lilla Jul på dörren! Vit snö täcker marken, -10 grader och blåsigt, så det är riktigt kallt ute. Här inne däremot är det varmt och skönt och jag har tänt första ljuset till 1:a Advent, hängt upp nya köksgardiner och ljusstaken lyser i fönstret.

Jag har tagit det ganska lugnt idag. Jag har hur mycket som helst som ska göras, som alla har den här tiden, men man måste slå på bromsen ibland och bara ta det lugnt...

I går var det sista kurskvällen jag hade i Petalax och jag har plockat upp mina Tilda-dockor på hyllan för den här gången. Jag ska visa bilder sen på alla fina saker alla har sytt.

Nu ska jag snart gå ut och tända lyktorna på trappan, göra mat och vänta på att nån kommer hem så vi får äta och så tror jag bestämt att det blir nåt gott att dricka till...sen ska jag fortsätta och ta det lugnt resten av kvällen!

Nasse har inte gjort nåt annat idag än legat längst in på en hylla i ett mört förråd och sovit! Han brukar göra så på vintern, sen kommer han fram halv 5-tiden, äter och går ut en stund, in igen och bara slöar hela kvällen, kattor är otroliga på att ta det lugnt...

Nu önskar jag alla en riktigt skön Lilla Jul / 1:a Advent och hoppas att alla får en lugn och stressfri adventstid fram till Jul.

7 kommentarer:

Maria sa...

Så fin adventsljusgrupp du har! Förståndigt av dig att ha en lugn dag - det skulle alla behöva ha emellanåt, kanske särskilt den här tiden. I morgon ska jag "göra advent" hemma hos oss. Det är alltid lika mysigt. Njut av helgen!

Lyckoslanten sa...

Mysigt hos dig! Njut nu av kvällen efter kurser och annat. ♥

Livet på Vestergård sa...

Det låter som om du haft en skön dag! Nu är det verkligen kallt ute. Jag ska klä mig varmt och gå på julöppning i byn och lyssna på dottern som ska spela trumpet.
Vilken fin gunghäst du har!
Kram Kicki

Beate sa...

Du är bara såå duktig på att sy, därför har du också fått en award av mig! KRAM!

www.plingtjingeling.blogspot.com

Annelis hantverk sa...

Men så bra att du kan ta det lugnt och mysa som Nasse! Det borde man unna sig litet oftare.
Ha en skön lillajul!

Hantverkarglädje sa...

Vad skönt det skall vara att ha ledigt från kursandet.
Väldigt vackert din ljusdekoration, tror jag måste apa efter dig till den stora julen. Trevlig lillajul till dig.

Randi sa...

Så vackert du har pyntat. Låter väldigt förståndigt med en lugn kväll! Nu ska vi åka in till stan och kolla Ystads julskyltning, som börjar idag.
Varm kram
Randi