lördag 16 april 2011

Ägg

Påsken närmar sig med stormsteg och "sommartorgen" har öppnats på dom stora supermarketarna med alla möjliga blommor och trädgårdstillbehör. Idag var jag och besökte ett av dessa varuhus och dom hade fullt med bl.a. panséer, påskliljor och violer, några av dem kom med mig hem.

Jag har också länge sökt ett speciellt ägg som ser ut som en fågelbur och som man kan ha tex. en blomma i.

Jag hittade mitt ägg strax innanför dörren till den här butiken. Dom fanns i tre olika storlekar och jag valde den största med tanke på att jag skulle ha en liten blomma i det.

En liten viol ryms precis i ägget. Jag tycker om violer och speciellt strandviolen som växer vilt i strandkanten vid sommarstugan.

Jag har planterat påskliljor i en korg som jag har på trappa där ute, men ännu kan nätterna vara kalla med lite minusgrader så dom tar jag in till natten och violerna får också övernatta inne ännu en tid.


Som sagt, Påsken närmar sig med stormsteg och en tupp med höna och en liten kanin har kommit fram på bordet här hos oss. Jag ska väl sätta fram lite påskris nästa vecka och nåt ägg ska också få hänga i det, tror jag...

...men till dess ska jag titta på den lilla violen i ägget, som jag är väldigt glad över att jag hittade.
Ni ska en riktigt fortsatt bra helg!

9 kommentarer:

Lisbet sa...

Fint! Nu ska jag också söka efter ett sådant ägg. Tack för tipset!
Jag har varit ute precis hela dan och det känns bra, för det är länge sen sist!
Ha en skön kväll!

Marita sa...

lite påskpynt har kommit fram hos oss också. men tillsvidare inga vårblommor.kanske dags att ta en vända till blomaffären snart.
~marita~

Carola sa...

HERMOSO!!
MUCHAS FELISIDADES..
DESDE CHILE.

Reina Betancourt sa...

hola amiga,que bonito quedan esas plantas asi,felicidades,te dejo bechitos

☼Carolina Artesanías☼ sa...

NICE!
I love it
from Chile
c@

Erica sa...

Så vackert!! Har sett något liknande ägg förut men aldrig med en blomma i, så fint det blev!! Har i helgen planterat några penseér/violer (lär mig aldrig skillnaden) samt minipåskliljor i olika arrangemang, känns så härligt, nu är det äntligen vår..

Kram, Erica

Ingela sa...

JÄTTEGULLIGT!

Nu är det ägg i alla former som gäller... nog en ideé att hålla sig till ögongodis ;-)

Lyckoslanten sa...

Jag har varit in i den affären många gånger, men ett sådant äggformat blomsterbo har jag inte sett! Vackert! Hoppas du får vara litet ledig i påsk! ♥

Prästgårds Maria sa...

Härligt med våren och påsken!

Önskar dej en härlig Påsk!

Kanske vi ses på byn

Kram