torsdag 25 augusti 2011

En Hel Dag ?

I början av veckan var jag på kryssning till Stockholm. I "paketet" ingick buss och båt, tur/retur och bussen var parkerade mitt i centrala stan under tiden vi shoppade loss...

Tur med vädret hade vi, mulet men inget regn fick vi över oss.

Hötorget med sitt enorma utbud på svamp, grönsaker, blommor m.m. Jag köpte många olika sorters i Hötorgshallen, det är en njutning att gå omkring där!

Gamla stan är ett "måste" att besöka när man nu en gång kommer sig till Stockholm! Dom smala kullerstensgatorna, dom små ( dyra ) butikerna är också en upplevelse i sig.

Att komma in i Storkyrkan är helt fantastiskt! Stilla och fridfullt och man blir lugn bara av att gå där och beundra all denna prakt och att få tända ett ljus för nära och kära som gått bort...

Några av dom nyaste Tilda-tygerna hann jag få med mig hem från Panduro Hobby och en del annat "smått & gott" fanns i väskan när jag kom hem.
Det är lite missvisande reklam när resebyrån skriver: " Hel dag i Stockholm " för det var långt ifrån det. När bussen äntligen kom in till stan hade vi bara FYRA TIMMAR !! på oss innan den måste köra ner till hamnen igen. Vi ( min dotter och jag) hade, som tur var, sett ut vilka butiker och ställen vi ville se innan vi for hemifrån, så vi dela på oss och mer eller mindre sprang runt på gatorna i stan. Vi träffades igen och fort iväg till Gamla Stan, svetten rann, lugna de ner oss i Storkyrkan, trängdes med massor av andra turister i Gamla stan, stressade iväg vidare och försökte hinna se så mycket som möjligt på alldeles för kort tid. Vi bestämde att nästa gång vi far till Stockholm tar vi ett "Hotellpaket" och DÅ ska vi vara en "Hel dag i Stockholm"!

7 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Det är nog så att man behöver två dagar i Stockholm tycker jag där är så mycket man inte hinner se varje gång,det var ju bra ni hade en fin resa,kram Nette

Lyckoslanten sa...

Men så mycket du hann på fyra timmar! Oberoende av hur lång tid man har på sig i denna staden blir det bara ett litet svep på ytan.
Fina tyger. Spännande att se vad du syr av dem! ♥

umulie sa...

Jeg var i Stockholm i fjor sommer med min datter og min mamma. Vi hadde 3 dager. Stockholm er en vakker by, og jeg reiser gjerne tilbake!

klem fra umulie

I det blå huset sa...

Tycker ni hann med mycket ändå. Problemet är väl att båten ligger så långt från centrum. Åker vi till Helsingfors så hamnar vi ju väldigt centralt, man behöver inte åka buss.

Tina sa...

En natt på hotell i Sthlm är en bra ide... ;o)) Då hinner man med lite mera.

Men sen finns ju även kryssningarna från H:fors och då ligger båten i hamnen och väntar på en från ca 10 till 17... Man hinner med en hel del om man åker upp till stan med tunnelbanan eller med lokalbussen.

Lasse sa...

Ja käranån inte stressa så...:))
Nästa gång måste ni ha mer tid på er! Stockholm är en fin stad tycker även jag som kommer från västkusten (strax norr om Göteborg)!

Lisbet sa...

Jag tror att det är riktigt klokt att boka ett ordentligt hotellpaket! Tur att du hann till Panduro!
Ha en fin vecka!
kramar