torsdag 15 september 2011

Fula Tyger

Jag är med i lappgillet Lappvärk här i Vasa. Vi brukar ha olika utmaningar eller utställningar varje år och även detta år hittade vi på något. Vi skulle ta dom fulaste tygerna, som vi själva tycker är fulast, och slå in i ett paket så man inte skulle se tygerna, byta med varandra och sy något av dessa "hemska" tyger.

När jag öppnade mitt paket där hemma och såg innehållet, tänkte jag: "du milde tid, VAD syr man av detta?" Det här var nån gång på vårvintern (tror jag) och paketet har legat på sybordet under en massa andra grejor hela sommaren och jag har varit noga med att inte det ska synas, utan täckt över det genast jag sett en skymt av det...

På lördag eftermiddag tog jag fram tygerna och bestämde mig att NU, nu ska jag göra utmaningen klar! Jag tänkte att det måste vara nåt enkelt, det ska gå fort att få färdigt... så helt plötsligt var det helt uppenbart, en sittdyna så klart, dessa tyger är som gjorda för det!

Det röda tyget är ett tjockt styvt tyg, det blommiga är tunt och glest vävt tyg. Jag strök limtyg på det blommiga, klippte ut bara blommönstret och sydde fyrkanter. Sen fyllning och för att hålla den på plats gjorde jag små knutar i mitten på varje ruta av garn.

Det röda tyget var ett stormönstrat tyg och då gick det bra att få ut enfärgade rutor av det. Som tur var passade färgerna på tygbitarna ihop med varandra.

Jag är nöjd med resultatet, för inte kunde jag tro att jag skulle få en sån fin sittdyna av två "fula tyger"

Nu har vi verkligen höst! Regn, regn och åter regn. Stormen som varit i södra delen av landet har inte berört trakterna här omkring och det är vi mer än glada för. Veckoslutet närmar sig och jag hoppas det blir vackert väder för ni som är lediga, jag vill ha fint höstväder nästa helg när jag äntligen har min första och enda helg ledig i september! Ha ett bra veckoslut alla som tittar in till mig och än en gång, Tack för alla kommentarer jag får, det värmer i höstrusket!

15 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Jag önskar jag hade din fantasi och din kreativitet att göra något fint av något man tycker verkar hopplöst!
Härlig dyna!
Kram Eva

Livet på Vestergård sa...

Så bra du hittade det vackra i det fula!

Hantverkarglädje sa...

Det var nog inte illa att få till något fint av dessa tyger. Inte det enklaste när t.o.m. tjockleken inte passar ihop från början. Det brukar pratas om gröna fingrar i trädgårdssammanhang men du har då verkligen klipp o syfingar.
Kul att få en o annan idé här om man råkar på någon svår uppgift.

Lisbet sa...

Och så vackert det blev! Jag tycker faktiskt att det blommiga tyget är fint innan också :)

Hoppas du får fint väder till "ditt veckoslut"!

Nette Cecilia sa...

Nej men så fint det blev,det blir nog någonting av allting .kul att se dig igår ,med anledning av vår pratstund kan jag berätta följande.Min svärmor skulle till sjukhuset igår men på morgonen ringde dom att det var personalbrist så det blev idag istället.Kramis Nette

evaj sa...

Hej!! Tycker din dyna blev hur bra som helst!!
Din utmaning blev toppen!!Kram från evaj

Malin sa...

Åhh så fin den blev!

änglamakerskan sa...

Varför är det så svårt att lämna en kommentar ?

änglamakerskan sa...

jag lyckas bara varannan gång....i alla fall Kul ide..../änglamakerskan

Monica sa...

Det blev ju en jättefin dyna av de "omöjliga" tygerna! Önskar dig en riktigt fin helg!
Monica

Lisbet sa...

Ha en fin helg!

Lappeklipp sa...

Ja där ser man, rätt kombinerat så blir även "fula" tyg vackra, tio poäng för den sittdynan!!!!
Du ska se att regnvädret upphör nu när du äntligen får ledigt. Ha det gött!!!!!!

Enna sa...

Mun blogissa on sulle tunnustus. :)

Tusse Fox sa...

Vilka härliga färger! Passar perfekt till allt det gröna!

Malin E sa...

Så fint!!
Nu i vinter har jag tänkt att jag ska prova på det här med lapptekning, bara små rutor till att börja med i alla fall och s eom jag kan fixa det.

Jag har en liten utlottning i min blogg om du vill vara med oxå.
http://flitigafingrar2.blogspot.com/
Kram MAlin