måndag 26 september 2011

Diagonal Square

Jag blev trött på symaskinen och ville göra nåt helt annat, tex. att virka. Jag hittade en bild på en virkning som jag blev intresserad av och började söka efter mönstret.

Efter lite sökande och mycket hjälp från bloggvänner fick jag tag på "Diagonal Square"-mönstret. Jag köpte garn, 100% silke, och hade redan bestämt att det skulle bli en kudde till sommarstugan, därför är det i blåa färger.

Mönstret är enkelt att virka, man börjar i ett hörn och virkar så stort man ska ha arbetet, sen börjar man minska och får på så sätt en fyrkant på snedden!

Jag virkade en enkel fm-kant runt kuddöverdraget med alla tre färger som jag har i kudden. Garnet är grovt och väldigt trögt att virka, men det gick ändå fort att få den klar tack vare det grova garnet.

Nu har jag bara att köpa innerkudde och sy på överdraget så är den klar! Vi var ute till sommarstugan i helgen, mulet var det men det kom inget regn som tur var. Skönt att få bada bastu och doppa sig i havet, se på tranorna som kom ut till
havsbandet, koppla av med god mat och ett gott vin, tända ljus och lyktor...ja...vad mer kan man begära?

Mina hexagon kom fram ur korgen och några "blommor" blev sydda. Det är ju ett "sommarstuge-projekt" så dom kommer att få vila över vintern och kanske nästa sommar blir fler hexagon ihop sydda.

Jag hittade mönstret bl.a. här på Diagonal Square. Det här är ett bra sätt att använda alla små restgarner som finns lite överallt i påsar som är intryckta i mina skåp. Jag har varit och inhandlat en stor genomskinlig låda med lock så nu ska jag väl få lite ordning på några garnnystan...och kanske blir det något större arbete nästa gång än ett kuddöverdrag.
Ni ska ha det så bra!

7 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Så snyggt det blev!
Du är hurtig du som fortsätter att simma. Vi stängde villan för vintern i går, men det brukar bli nån tur över isen dit vintertid också.
Kram Kicki

Janne i Fagerlia sa...

Fine farger og flott mønster!

Hantverkarglädje sa...

Riktigt snyggt med matchande färger. Visst behöver man ibland byta intresse lite, det går ju inte att hela livet hålla på med samma sak. Ha en bra dag.

eva sa...

Det blev jättesnyggt med de blå färgerna. Blått är flott! Nu blev jag sugen på att virka igen! Det var ett väldigt snyggt mönster.
Kram

Lyckoslanten sa...

Visst är det roligt att virka mellan varven! Det där blev ett snyggt arbete, precis som allt annat vackert du gör!
Njut av de sista septemberdagarna! ♥

I det blå huset sa...

Blått är min favoritfärg så den kudden tyckte jag mycket om. Ett fint mönster. Låter härligt att åka ut till stugan, även kulna höstdagar.

☼Carolina Artesanías☼ sa...

♥ ~ ❀ ~ ♥ ~ ❀
nice!
I love´t
from Chile
c@
♥ ~ ❀ ~ ♥ ~ ❀