onsdag 5 oktober 2011

Kudde

Jag gör sällan impulsköp, jag funderar länge och har svårt att bestämma mig om jag ska köpa varan eller inte. Det har ofta slutat med att när jag väl har bestämt mig så finns varan inte mera i affären. För en tid sen köpte jag en linnepåse, den har hängt på en krok och jag har inte använt den till någonting, ett dumt impulsköp insåg jag ganska snabbt...

...tills jag såg en bild på en kudde på "nätet", (tyvärr hittar jag inte länken mera var den finns). Den var sydd i säckväv med rynkad spetstyg. Jag visste genast vad min linnepåse skulle vara bra till.

Påsen och en gammal, nött linneduk blev sönderklippt!


Jag gjorde veck i båda sidorna på duken, sydde fast den med framsidan av påsen, spets i sömmen mellan tygerna och så hade jag en innerkudde s
om legat länge i skåpet och väntat på rätta tillfället att komma till användning. Den är 35 x 55 cm, ett litet udda mått på en kudde kanske, men nu passade den perfekt till mitt nya kuddöverdrag.

Jag har börjat virka igen...hittade ett mjukt, tunt garn ( Rheuma Thermal Wolle, Schachenmayr ) 100% ylle som jag köpte olika färger av.

Jag har planerat en kudde, igen, av dom gråa nyanserna med kanske vitt och beige till. Grått är en färg som jag mer och mer har börjat tycka om, det beror väl på att man ser den färgen över allt nu för tiden, det är både på kläder och i inredning som det finns mycket grått av i höst.

Mönstret på dessa lappar tycker jag om att virka! Det är som med mormorsrutor, man kan göra den hur stor som helst. Jag virkar lappar som jag ska sy ihop sen, vad det blir återstår att se... Ni hittar mönstret på rutorna här, eller så kan ni skicka efter en bok som innehåller olika sätt att virka rutan på, inte bara fyrkanter utan trianglar, rektanglar eller varför inte en liten korg som finns där. Boken är på engelska, men det finns bra bilder på hur
man ska virka om man har svårt att förstå virkbeskrivning på engelska.

Idag har vi mulet här och blåsigt, löven flyger och far genom luften. Blixten har slagit ner, ca 40 km. härifrån, och det är väldigt ovanligt den här årstiden här. Vädret är verkligen omväxlande, ena dagen måste man skrapa bilrutorna på morgon, andra dan är det strålande solsken och nästan sommarvärme och däremellan störtregnar det och är nästan storm.
Nasse och jag håller oss inomhus en stund till, jag ska sätta mig på skolbänken på eftermiddagen före jag far till kvälls skift, och Nasse, jaa, han får bara fortsätta och sova i sin stol...

14 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Jag älskar din blogg, du visar så vackra saker och är så duktig. Kudden är så fin och de små rutorna är helt underbara. Tack för att du visar hur du gör och länkar till beskrivningar!
Kram Eva

Helén sa...

Åh, vilken söt kudde du gjort. Kul att påsen kom till användning:)//Helen

Livet på Vestergård sa...

Vilken bra användning du fick för din påse. Det blev en jättefin kudde !

Lyckoslanten sa...

Du är fiffig du. Bra att göra något fint av impulsköpet! Virkningen ser intressant ut. Det mönstret ska jag kolla in! Ha det så gott Nasse och du! ♥

Sari sa...

Hejsan!
Ja, det är väldigt skönt med stavgång, tycker jag också!
Det gäller bara att ta sig iväg... Förhoppningsvis blir det en promenad igen under helgen! MBT-skor, som du skrev om i din kommentar hos mig, vad är det för speciella skor??
Jag har i och för sig köpt nya skor nyligen, men eftersom jag ibland haft lite problem med mina benhinnor, så blev jag nyfiken på dina skor.
Trevlig helg!
Kram Sari
PS! Vilka superfina rutor du virkat!!

Mys och hemtrevnad sa...

kudden blev jättefin! Jag hittade hit idag via partyt hos håkan...kul! Tyckte om din blogg och lägger mig som följare kramis semlan

Erica sa...

Åh vad roligt att du börjat virka! Du verkar kunna virka lika fint som du syr.. roligt med det nya mönstret, har sett det tidigare på nätet och beundrat det, tänker mig hur fint det skulle kunna bli som en pläd också, men det är förstås ett stort projekt.. dina kuddar kommer blir jättefina, övertygad! gillar verkligen ditt färgval!
Och i inlägget nedan, jättefint mönster det också! Tack för inspirationen!

Ha en fin helg! Kram, Erica

Lappeklipp sa...

Jepp, jepp du har gjort det igen.....ett mästerverk!!!!!!

Elzie sa...

Vad bra! Där fick du användning för två saker du inte trodde du hade anvädning för, på en gång, haha. Det lät väl invecklat och bra??
Den blev jättefin kudden och de där rutorna är fina. Har ju gjort filtar med den virkningen och det är så kul, men garnätande!
Hoppas du har en fin helg.
Kram Elzie

Lisbet sa...

Fint blev det! Fantasi måste man ju ha för att få ihop två saker man inte behöver till något bra och användbart!

Jag är lite tvärtom, väldigt bra på det där att impulsköpa. Därför är jag sällan och handlar nuförtiden... :) och skriver noga upp på lapp innan jag far iväg!

Ha en skön söndag!
kram

Maria sa...

Jag har nyligen hittat till din blogg och jag fullkomligt älskar den ! Du är så oerhört begåvad och visar så fina bilder. Ser fram emot att följa dig och dina kommande projekt. Så inspirerande !! :)

Ivani sa...

Recently, I fell in love with the Tilda’s world, and although I don’t know how to sew, I'm trying.
Please, visit my blog ( www.amopapel.blogspot.com ) and tell me what you think about my creations.
I am an admirer and follower of your beautiful work.

Ivani
www.amopapel.blogspot.com

Lasse sa...

Käranån vilken Vacker blogg du har !

linéa sa...

Så fint och smakfullt allting är som du gör! Virkningen är rolig, har testat den men det ligger halvfärdigt.
Önskar dig en fin vecka.
:-)