måndag 16 april 2012

Et Roseteppe

Det finns tyg och så finns det...tyg! Nu räknar jag inte in ylle, siden, trikå o.s.v. utan bara bomullstyger/lappteknikstyger. I den första kategorin har jag bl.a. "hopplösa" tyger, bas tyger, vanliga tyger och fina tyger. I den andra gruppen finns de tyger som är lite extra, tyger som jag har svårt att sätta saxen i, tyger som jag tar fram och tittar på, känner på, planerar att sy nåt lite extra av...Jag vet, jag är lite "knäpp" när det gäller tyg, men det är ingen som ser mig, bara Nasse och "Herr Käranån" men dom springer inte med skvaller.

Jag har haft "Garden Rose Collektion" i en låda nu några år och de har blivit framtagna och tillbaka satta jag vet inte hur många gånger. Nu ska det bli "Et Roseteppe" av dem! Det är norskan AnnAKa, Ann A. Kanstad Johansen som designat täcket och hon har massor med fina mönster. En som sytt mycket av henne och bl. a. Roseteppet hittar ni här.

Täcket har rosbroderier, applikationer med hjärtan, fåglar, blomkorg, hatt, vattenkanna, små dikter, jo-jon m.m. Jag har börjat tidigare på täcket men jag fick inte riktigt fart på det, stirrade mig blind på färgerna och dikterna. Nu har jag tänkt om vad gäller färgen på täcket som jag ska göra ljus och så har jag lämnat bort dikterna och plockat in olika saker från mönstret i de blocken som ska ha text.

Jag har lovat mig själv köpstopp av tyger för resten av året, men när täcket blir så ljust som det blir måste jag ha applikationerna i mörkare färger och några tyger som passade till det hade jag förstås inte här hemma. Det var bara att åka iväg och köpa tyg, här. Hon har massor med lappteknikstyger och så har hon små lappar av alla tyger som man kan kombinera fritt med utan att dra ut varje tygpacke ur hyllan, praktiskt!

Jag har klippt till alla små lappar som ska vara mellan blocken, ritat, klippt och strykt fast alla applikationer på respektive block, jag har gjort 34 st jo-jon av ca 50st, de blev flera än på mönstret när jag har lämnat bort "diktblocken". Nu ska det få "ligga till sig" en tid för jag har annat som måste göras före. Jag ville bara komma igång med täcket för att få en bättre bild på hur det kommer att bli.Nu när jag äntligen har vågat sätta saxen i Garden Rose-tygerna så passar det ju bra att sy "Et Roseteppe" av dem och det blev tyg över till ett täcke till om jag vill göra ett av nåt annat mönster.
Här kom våren av sig IGEN, det har snöat och regnat om vart annat och minusgrader men som alltid lever man ju på hoppet, för varje år blir det vår och sommar fast det kan se hopplöst ut ibland. Ni ska ha en riktigt bra vecka!

7 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Jag älskar tyger och att sy men detta verkar vara ett alldeles för stort projekt för mig! Du är fantastisk som funderat ut hur det ska se ut och klippt till alla tygbitarna, nu är det ju bara det roliga arbetet som återstår. Jag vill se när det börjar ta form, önskar jag kunde sy så vackra täcken.
Kram Eva

Nette Cecilia sa...

Flitens lampa är tänd ser jag kul ,kram Nette

Livet på Vestergård sa...

Så vackra tyger! Det kommer att bli jättefint ditt roseteppe har jag på känn :)
Kram Kicki

Louise sa...

Vilket enormt jobb du igen skall påbörja!! beundrar och väntar ivrigt på att få se resultatet :)

Ullis sa...

Åhh vilka vackra tyger! Ditt Roseteppe kommer att bli väldigt vackert... För övrigt kan jag meddela att ditt förhållningssätt till tygerna är fullständigt normalt :) Kramar Ullis

Hantverkarglädje sa...

Nu blir det nog av att använda tygerna när du kommit så långt att du klippt till. Ofta svårast från steget tänkandet till handling. Annars tror jag vi alla har lättast med det där att samla på oss. Lycka till.

Monica sa...

Vilket projekt du satt saxen i igen och med så fina tyger kan inte resultatet misslyckas!
Kram!